2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai képeslapok címmel új programsorozatot indít a DK Kalocsán – dr. Magóné Tóth Gyöngyi tartott sajtótájékoztatót

Zsiga Ferenc  |  2023. 01. 31., 08:47

A DK Közösségi és Szolgáltató tér Kalocsa, Hunyadi utca 47-49. szám alatti helyiségében január 30-án, hétfőn dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, területi igazgatója, Cselik Mária, a népművészet táncmestere és Balogh Csaba, az őt bemutató dr. Magóné szerint közművelődésben jártas szakember tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen a Kalocsai képeslapok című programsorozat téli, kora tavaszi programjait ismertették.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi a sajtótájékoztató résztvevőinek bemutatása után elmondta:

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben a téli időszakban is, amikor nincsenek kültéri programok, ismereteket, szórakozási lehetőséget nyújtsunk a kalocsai emberek számára. Ennyi bevezető után át is adom a szót Balogh Csabának.”


Forrás: KALOhírek


Balogh Csaba elmondta:

A programok, amelyeket tulajdonképpen folytatni fogunk, az elmúlt év szeptemberében indultak, mert a politikai vonulat mellett eléggé komoly igény van arra, hogy a kulturális igényeket is kielégítsük. Itt mindig újabb és újabb arcok jelennek meg; az emberek kíváncsiak mindarra, ami a városban történt. Kíváncsiak azokra az emberekre, akik valami érdekességgel tudnak szolgálni számukra. Úgy gondolom, ez egy olyan klub, ahova mindenkinek érdemes ellátogatni. Reméljük, hogy a következő nyolchetes program vonzó lesz mindenki számára!”A folytatásban dr. Magóné leszögezte: nagyon sok ismerős arcot láthatott a közönség eddig is a közösségi térben, de azok máshonnan érkeztek.

Ám úgy gondoljuk, Kalocsán is sok olyan érdekes személyiség van, akiket talán nem ismer mindenki. Sokan a maguk köreiben ismertek ugyan, de másokban nem. Ezért indítunk február elsejétől, szerdától egy sorozatot, amelynek az a címe: Kalocsai képeslapok. Ennek a programját szeretném ismertetni.”

  • Február 1-jén, szerdán a mellettem ülő Cselik Mária táncos, a népművészet mestere fog bemutatkozni.
  • Második alkalommal, február 8-án szintén egy nagyon ismert ember lesz a vendégünk. Dr. Bálint József, Kalocsa város volt polgármestere, volt címzetes főjegyző beszél magáról.
  • Harmadik előadásunk február 15-én lesz, amikor talán egy kevésbé ismert emberrel, Molnár Péterrel találkozhatnak, aki egészséges életmód mentor. Többen találkozhattak már vele sporttal, vitaminokkal kapcsolatos előadásai kapcsán.
  • Negyedik fórumunkon, február 22-én egy nagyon ismert személy lesz a vendégünk. Szeitz Tibornak hívják, aki foglalkozására nézve mentőtechnikus.
  • Március 1-jén Mi van veled? - kérdéssel a Kalocsa TV volt főszerkesztője, Mácsai Tamás lesz a vendégünk. Mácsai Tamás elmondja, hogy amióta nyugdíjba ment, mivel foglalkozik, hiszen úgy tudjuk, hogy az operatőrséggel nem hagyott fel.
  • Március 8-án, Zoltán napon egy Zoltánt várunk a közösségi térbe. Péjó Zoltán főszerkesztő lesz a vendégünk, ő beszél a pályafutásáról, és hogy most éppen mit csinál, hiszen kíváncsiak vagyunk rá.


Március 15-én városi program van, akkor nem leszünk itt, mert a hivatalos koszorúzásokon, megemlékezéseken túl egyéb események is lesznek a városban.

  • Március 22-én, az utolsó előadásunk - amit majd folytatunk – alkalmával Bolvári Ferdinánd gerillakertész lesz a vendégünk. Sokat hallani az épülő és megújuló D7-ről, ő mondja el, mi fog ott történni. Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő volt, és beszél arról is, hogy most éppen mivel foglalkozik.


Ez tehát a programunk, ami szerdánként 17 órakor lesz. Ebbe a térbe várjuk az érdeklődőket, ahol nagyon zsúfoltan 35-40 embert tudunk leültetni. Eddig is nagyon sokan voltak, minden alkalommal pótszékezni kellett. Ez azt mutatja, van erre igény, az emberek nem csak információt, hanem közösségi élményt is szeretnének kapni. Örömmel látom, amikor megtelik a tér, a vendégek egy-egy tálca süteménnyel jelennek meg, megkínálják egymást. Ez egy jó dolog ebben a rohanó, izolálódó világunkban."– zárta mondanivalóját dr. Magóné Tóth Gyöngyi, majd a szót Cselik Máriának, a most induló sorozat első vendégének adta át.


Forrás: KALOhírek


Cselik Mária bemutatkozásáról szólva elöljáróban elmondta:

Mindig pontosítani szoktam, hogy a népművészet táncos mestere vagyok, ugyanis nagyon sokan vannak a népművészek, viszont mi, női táncosok elég kevesen vagyunk a Kárpát-medencében. Ez a magyar néptánc sajátosságaiból adódik. Emellett pedagógusként éltem le az életemet Kalocsán - a három vagy négy nevet megélt iskolában - matematika, fizika, műszaki szakos tanárként. Remélem nem fogom elrettenteni a közönséget, meglátjuk, mire kíváncsiak. Vannak, akik a pályám táncos részére, vannak, akik a pedagógus részére, de vannak, akik a falusi kislányból lett értelmiségire. Abban bízom, hogy mernek majd kérdezni. Ilyenkor persze zavarban vagyok, de azért jóleső érzés. Mint ahogy az is, Tamás László érdemesnek talált arra, hogy bevegyen azoknak a sorába, akiket ő könyv formájában is szeretett volna megörökíteni. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetég és ez egyesületünk jóvoltából, pályázati pénzből készült rólam egy egyórás portréfilm is, amit nem akárki, hanem az a Sztanó Hédi rendezett, aki a Duna TV-nél dolgozott nagyon sokáig. Táncos is volt, évtizedek óta ismerjük egymást.” A sajtótájékoztatót dr. Magóné Tóth Gyöngyi azzal zárta:

„Kedves kalocsaiak és Kalocsa környékiek, várjuk önöket szerdán, 17 órakor a DK közösségi térbe, a Hunyadi utcába!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 23., 09:30
Az idősebb vádlottnak még egy lopásért is felelnie kell, ugyanis pár héttel a rablás előtt betört egy házba. Még >>>
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK