2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán zárta országos kampánykörútját Dobrev Klára – A DK EP-listavezetője városunkban forgatta mozgósító kampányfilmjét

Illés György Cinó  |  2024. 06. 08., 19:59

Dobrev Klára másfél napos kampányzáró országjárásának utolsó állomása volt tegnap városunk, ahol mozgósító kampányfilmet is forgattak kalocsai jelöltjeikkel, aktivistáikkal és szimpatizánsaikkal közösen. A DK árnyék-miniszterelnökét az MSZP és a DK országosan ismert politikusai közül többen is elkísérték kalocsai utcafórumára.

Pénteken kora este a Sétálóutcában várták a DK árnyék-miniszterelnökét a Veled Velünk Városunkért egyesület és a DK, illetve a vele szövetséges MSZP és Párbeszéd pártok által támogatott kalocsai jelöltek, élükön dr. Magóné Tóth Gyöngyi polgármester jelölttel.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A hat órára tervezett program közel egy órás késéssel valósult meg, mivel előzőleg az elmúlt másfél napban számos településen tartott hasonló kampányprogramot országjáró körútja során Dobrev Klára, ami az időzítést jelentősen nehezíti. A párt és kalocsai szatellit-egyesületének támogatói, szimpatizánsai türelmesen kivárták az Európa-parlamenti listavezető érkezését, akit nagyon szívélyes fogadtatásban részesítettek:
A listavezetővel érkezők közt felismertük Arató Gergelyt és Vadai Ágnest, továbbá több fiatal aktivistát, akikkel együtt összesen mintegy hatvanan vettek részt a szélesebb körben nem is hirdetett kampány-flashmobon, ahol Dobrev Klára mellett a párt kalocsai polgármesterjelöltje is szólt a megjelentekhez. Utóbbi ma délutánra a Heller-sarokhoz invitálta támogatóit, ahol csirkepörkölttel is vendégül látták őket, alkalmat teremtve a kötetlen eszmecseréhez.

Dobrev Klára mondandójában éles kritikával illette a Tisza Párt listavezetőjét, Magyar Pétert – bár meg nem nevezte, de elég egyértelműen körülírta, hogy kire gondol –, valamint Orbán Viktort és általában a Fidesz politikáját. Orbán Viktorról úgy vélte, hogy már teljesen elment az esze, hiszen békepártinak mondja magát, de csak a háborúskodásról tud beszélni, el akarja foglalni Amerikát és Brüsszelt is – mondta, a miniszterelnök hétvégi békemeneten elhangzott beszédére utalva, és hozzátéve, hogy ugyanakkor a kisemberek, köztük a nyugdíjasok mindennapi problémáival szerinte nem foglalkozik.
Magyar Péterrel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott Dobrev Klára, hogy ő egy NER-lovag aki a NER-ből eddig nagyon jól megélt, most pedig látszólag ellene fordult, de saját magát is jobboldalinak mondja, és úgy beszél, ahogy egy fideszes, márpedig ha valaki a Fideszből jött, a fideszes kapcsolataiból élt, és úgy beszél, ahogy egy fideszes, akkor az fideszes.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Végül pártja EP-listájára és vármegyei közgyűlésük listájára való voksolásra, valamint kalocsai jelöltjeik támogatására buzdította a többnyire nyugdíjas korú szimpatizánsokból álló hallgatóságát, technikai természetű tanácsokkal is ellátva őket, tekintettel arra, hogy a mostani voksolást bonyolulttá teszi, hogy a helyhatósági választás keretében települési és vármegyei listára – Budapesten még fővárosira is –, sőt, a nemzetiségek tagjainak még kisebbségi önkormányzatok listáira is kell szavazni, mindre külön-külön lapon.

Végül közös fotózásra és filmforgatásra invitálta a megjelenteket Dobrev Klára. A csapat háttérben a főutcával, távolban a nagy templommal állt a kamerák elé, a bő félszász emberből álló csoportosulás élén Dobrev Klára a készülő kampányfilmben voksolásra bíztatja a DK táborát.
Az elhangzottak alapján a filmet holnap a voksolás napján délelőtt tíz óra körül fogják közzétenni a közösségi médiában

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 15:53:00
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK