2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kiírták az időközi választást Jánosi György lemondott képviselő helyére – A 07. számú körzet szavazói szeptember 20-án voksolnak

Kiírták az időközi választást Jánosi György lemondott képviselő helyére – A 07. számú körzet szavazói szeptember 20-án voksolnak
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 27., 19:33

Jánosi György, Kalocsa Város Önkormányzatának egyéni, 07. számú választókerületében mandátumot szerzett önkormányzati képviselője lemondás útján megüresedett helyére szeptember 20-án, vasárnap választhatnak új képviselőt a körzet szavazópolgárai. A dátumot tehát jól lőttük be, amikor korábban úgy gondoltuk, ez az időpont felel meg leginkább a törvényi határidőknek, és ekkor a voksolást már a város nagyrendezvénye, a szeptember 11-13-ig tartó, Megye Nappal bővült Paprikafesztivál sem húzza keresztbe.

Mint emlékezetes, Jánosi György képviselő megnövekedett munkahelyi elfoglaltságára hivatkozva 2020. március 31. napjával írásban benyújtotta lemondását. Dr. Filvig Géza polgármester a képviselő lemondását tudomásul vette.

Ebből a jogi helyzetből adódóan időközi választást kellett kiírni a kalocsai 07. számú választókerületben, amit a koronavírus-járvány miatt 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet miatt mindeddig nem lehetett megtenni.

MOST, HOGY A VESZÉLYHELYZET MEGSZŰNT, MÁR CSAK IDŐ KÉRDÉSE VOLT, MIKOR ÜL ÖSSZE A DR. BEDICS ORSOLYA VEZETTE VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG, ÉS TÁRGYALJA AZ ÜGYET – NYILVÁN VALÓAN A JEGYZŐ VÉLEMÉNYÉT IS KIKÉRVE - ÉS TŰZI KI A VÁLASZTÁS NAPJÁT, HOGY AZ ÚJ KÉPVISELŐ SZEMÉLYÉRŐL DÖNTENI LEHESSEN.

A vonatkozó törvény szerint a Helyi Választási Bizottságnak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül kellett az időközi választásról határoznia.

A VÁLASZTÁST ÚGY KELLETT KITŰZNI, HOGY A SZAVAZÁS NAPJA A KITŰZÉS NAPJÁT KÖVETŐ HETVENEDIK ÉS KILENCVENEDIK NAP KÖZÉ ESSEN.

Figyelemmel arra, hogy a választást hétvégén, vasárnap kell tartani, a 7. számú választókerület polgárai legkorábban szeptember közepén, szeptember végén járulhattak volna az urna elé, de köztes megoldás született.

A város honlapján közzétett, de kérésünkre a jegyző által szerkesztőségünknek is megküldött döntés szerint

KALOCSA VÁROS HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGA 1/2020. HVB SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL A 07. SZÁMÚ EGYÉNI VÁLASZTÓKERÜLETBEN AZ IDŐKÖZI VÁLASZTÁS IDŐPONTJÁT 2020. SZEPTEMBER 20-ÁRA TŰZI KI.

Amint az országos sajtóban olvasható, hazánkban ezen a napon több településen tartanak majd időközi választást.

Az ugyancsak emlékezetes, hogy

A 2019. OKTÓBER 13-I VÁLASZTÁSON DR. FILVIG GÉZA MAGABIZTOS FÖLÉNNYEL NYERTE A POLGÁRMESTER VÁLASZTÁST. NYOLC EGYÉNI KÉPVISELŐI HELYBŐL HETET A FIDESZ-KDNP-KJE JELÖLTJEI SZEREZTEK MEG. AZ ELLENZÉK A NYOLCADIK EGYÉNI HELYEN IS CSAK ELENYÉSZŐ SZAVAZATKÜLÖNBSÉGGEL JUTOTT MANDÁTUMHOZ.

Szeptember 20-án bárhogy is alakuljon a szavazás végkimenetele, Kalocsán a kormánypártok és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület közös jelöltjeiként mandátumhoz jutott képviselők továbbra is többségben lesznek a képviselő-testületben.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés