2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kőszegi Mihály a nyolcadik polgármesterjelölt – A nyolcvanas évek modelljét építené újjá

Illés György Cinó  |  2024. 05. 07., 12:59

Kőszegi Mihály a Hársfa utcában, a szőlőkközi templommal szemben álló egykori iskolája kapujában április 29-én tartott sajtótájékoztatóján jelentette be indulási szándékát. Azóta hivatalosan is bejelentette magát a helyi választási bizottságnál, ám e cikk írásakor az aláírások ellenőrzése még nem zárult le. Azt követően jegyezhetik be, majd annak jogerőssé válása után válhat hivatalos jelöltté a Kalocsán élő és itt született, de sok éven át Svédországban élt Kőszegi Mihály.

Riválisai, a rajta kívül hét kalocsai polgármesterjelölt már jogerősen bejegyzésre került, így heten már biztosan szerepelnek majd a szavazólapon. Hozzájuk csatlakozhat utolsóként Kőszegi Mihály, aki a város fejlődés zálogát a helyi ipar erősítésében és a vállalkozásokat kiszolgáló oktatás fejlesztésében látja, amiben az önkormányzatnak koordináló szerepe kell, hogy legyen.

Kőszegi Mihály úgy vélekedett, a város gondjai nem az elmúlt öt évben alakultak ki, hanem 30 éve görgetett problémák hatása összegződik itt és országszerte.
A jelöltaspiráns víziója szerint a ’90-ben még meglévő társadalmi hálót kellene újraszőni itt, helyben. Azt a társadalmi, állami gondviselés szervei mellett az akkori közép- és nagyvállalatok által nyújtott munkahelyek és kisvállalkozások szavatolták, megélhetést nyújtva az itt élő családoknak.


Szemléltetésként egykori iskolája vaskapujára kihelyezett papírlapokra írta föl az egykori nagy kalocsai munkaadók, mint a KAGE Paprikaüzem és a Kalocsatej, a Kaloplasztik, vagy az Asztalos KTSZ és más vállalatok nevét, amelyek a családok körüli első védőhálót jelentették a biztos megélhetés által.
A Városi Tanács és más állami szervek és szolgáltatások tovább erősítették az itt élők helyzetét.
Mindezt az oktatás fogja össze – ezért választotta egykori iskolája bejáratát sajtótájékoztatója helyszínéül. A gazdaságot ugyanis az oktatás kiszolgálta, az így elérhető tanulási lehetőségekkel, majd a megszerzett tudás által a helyben elhelyezkedés lehetőségével járult hozzá a fiatalok helyben maradásához.

A MEGOLDÁS SZERINTE E FÖLVÁZOLT TÁRSADALMI HÁLÓZAT ÚJJÁÉPÍTÉSE VOLNA.

Meglátása szerint ehhez elengedhetetlen az együttműködés, egy a Kormánnyal is jó kapcsolatot ápoló önkormányzat vezetésével – fejtette ki.
Kőszegi Mihály szerint örömteli, hogy hamarosan megnyílik a híd, ami utat nyit számunkra, hogy a Dunántúlon keressünk jobb munkahelyet, vagy könnyebben hozzunk ide árut.


De úgy vélte, fontosabb volna azt kigondolni, hogy mi milyen terméket vigyünk ki innen, mivel vonzzuk ide a látogatókat, betelepülőket.
Ehhez együttgondolkodásra van szükség, amelynek koordinálásához ajánlotta a választók figyelmébe Svédországban töltött évei alatt tanulással szerzett tudását és munkatapasztalatait.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK