2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Lakossági fórumon az újvárosi problémák

Fegyvári Vanda  |  2016. 04. 11., 13:34

Lakossági fórumot tartott április 6-án az Újvárosban élők számára Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő az Újvárosi Óvoda udvarán. Bolvári mellett dr. Bálint József polgármester és Loibl László, a Parkgondozó, illetve a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást általánosságban a város egészét, valamint részletesebben a körzetet érintő változásokról. Végül a körzetben élők kérdéseire válaszoltak.

Bolvári Ferdinánd üdvözölte a szép számmal megjelenteket, bíztatva őket, hogy mondják el problémájukat, és amennyiben arra a jelenlévők nem találnak megoldást, akkor továbbítják a gondot az illetékeseknek.

A továbbiakban a polgármester a közelgő újításokról és újdonságokról, a város terveiről adott összefoglalást.
Kiemelte, hogy továbbra is a város költségvetésének a stabilizálásán dolgoznak, szeretnék 2017-re ezt megoldani. A nagyobb állami beruházások közül Paks II. fontos szerepet játszik a város életében. Ezzel kapcsolatban Bálint rámutatott, hogy a fejlesztés megvalósulásával komoly lehetőségek nyílnak a térség számára. Hasonló jelentőséggel bír az erőművi beruházással összefüggésben létesítendő Kalocsa–Paks híd, amelynek megépítése előreláthatólag 2018-ra várható.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Fegyvári Vanda / KALOhírek

Természetesen a polgármester kiemelten foglalkozott a körzetet érintő kérdésekkel.
Így szó volt az 51-es út fölújítására irányuló tervekről és lehetőségekről, illetve az azon építendő, a körzethatárra tervezett körforgalom előkészületeit is említette. Szólt továbbá a temető felújítás tervéről, valamint arról, hogy szeretnék megoldani ott a közvilágítás problémáját is, és elképzelhető, hogy kamerákat is szerelnek majd föl arra a területre.

A felszólalók a csapadékvíz-elvezetés hiányosságairól, az úton megálló víztócsákról, a Miskei út a városból kivezető szakasza közvilágításának hiányáról, valamint a kóbor kutyák problémaköréről is kérdeztek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Fegyvári Vanda / KALOhírek

Loibl László szerint a kóbor kutya probléma bejelentés kérdése: a kóbor ebet jelezni kell az Összefogás az Állatokért Alapítványnak, és ők beviszik a kutyatelepre.
A víz a csatornaépítés után megsüllyedt úton áll meg, ezt a gondot egy útfelújítással lehetne megoldani.
A Miskei út közvilágítására régóta fennáll az igény, azt ismerik, és a jövőben szeretnék is megoldani. Jelenleg a lehetséges forrásokat keresik, amennyiben találnak, orvosolni fogják ezt a gondot.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Fegyvári Vanda / KALOhírek

Egyik felszólaló több lakó problémájával hozakodott elő. A Miskei úti sorházak lakói számára, a házak előtt az útig terjedő, meglehetősen nagy terület fűnyírása jelent egyre nagyobb terhet. Loibl László erre válaszolva ígéretet tett, hogy utánajár, mit tehet az ügy érdekében.

Az estébe nyúló lakossági fórumon a legtöbben megkapták a választ a környékükön felmerülő problémára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés