2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Lehullt a lepel: Okirat bizonyítja, hogy Bolvári Ferdinánd „örökös álcivil és álfüggetlen” polgármesterjelölt már tavaly megállapodott az MSZP-vel és a Jobbikkal

Zsiga Ferenc  |  2024. 05. 18., 10:25

Bár az internetes olvasói szokásokat tekintve a Kalo Lokálpatrióta Egyesület videó formátumban, a közösségi médiában előadott mondanivalója feszegeti az itthon még kicsit médiaújdonság számba menő kommunikáció időbeli határait, jól felépített, csattanós és főleg hitelesnek látszó dokumentummal alátámasztott volta miatt mégis robbant a kalocsai közélet választásokat megelőző időszakában. A Bolvári Ferdinándot, mint polgármesterjelöltet célkeresztbe helyező médiatermék főszereplője az a dr. Tóth Roland ügyvéd, a Lokálpatrióták egyik intellektuális ütőkártyája, képviselőjelöltje, aki alaposan górcső alá veszi Bolvári Ferdinándot. Mégpedig egy-egy, amúgy a helyi nyilvánosság emlékezetében is élő olyan epizód felvillantásával, azok láncolatának bemutatásával, amelyek tükrében Bolvári Ferdinándot a polgármesterségért vívott küzdelmén keresztül egyfajta „bárkivel összeállok, csak polgármester lehessek” személynek láttatja. Mégpedig nem az érintett önfényező, politikailag egyoldalú sufni tévéje, eleinte beszédhibásokra emlékeztető előadásmódjában, hanem azon a szellemi színvonalon, amivel a Lokálpatrióták például a programjuk összeállításával kívánták megkülönböztetni magukat másoktól.

DR. TÓTH ROLAND FELIRATOZOTT VIDEÓJA OLYAN ÚJ, HITELESNEK TEKINTHETŐ INFORMÁCIÓT TARTALMAZ, MISZERINT A MAGÁT CIVILNEK, FÜGGETLENNEK BEMUTATÓ BOLVÁRI FERDINÁND MÉG A MÚLT ÉV SZEPTEMBERÉBEN MEGÁLLAPODOTT AZ MSZP-VEL ÉS A JOBBIKKAL.

Emellett pedig, már csak a választópolgárok tisztánlátása érdekében sem mehetünk el szó nélkül. Ha javasolhatjuk, pár percre álljon meg a nagy választási harci lendület! Higgadjunk le, szakadjunk ki az intrikákkal tűzdelt kisvárosi lét életformájából! Lépjünk hátra hármat, onnan szemléljük, mit mond dr. Tóth Roland a magát függetlennek beállító Bolvári Ferdinándról, persze kétségtelenül politikai riválisukról.
Közben azért ne feledkezzünk meg arról, valamennyi polgármesterjelölt, valamennyi képviselőjelölt esetében nagy kérdés: esetleges megválasztásuk esetén miként tudják a szavakat tettekre váltani? Kinek van olyan kapcsolati tőkéje, hálója, támogatottsága, amivel még a legegyszerűbb ígéretét is valóra válthatja? Mielőtt a videó változtatás nélküli leiratát, illetve magát a feliratozott videót megnéznénk-meghallgatnánk, gondolkodjunk el azon is: ezt a választások előtti elmérgesedett helyzetet átlehet-e még fordítani egy kicsit jobb irányba?

Íme dr. Tóth Roland videója változtatás nélküli írásos szövege!

A Kalo Lokálpatrióta Egyesület elutasítja a helyhatósági választás kapcsán kialakult bohózatot.

Nem kérünk az álcivilekől és a pártkatonákból.

Kedves Kalocsaiak! Bolvári Ferdinánd Kalocsa örökös független polgármesterjelöltje választási kampányában hónapokig hárította a kérdést, hogy indul– e az idei választáson.
Nem is csoda, hiszen már tavaly megállapodott az MSZP és a Jobbik vezetőivel
(a bemutatott dokumentum szerint 2023. szeptember 23-án - A szerk.) hogy mindkét párt embereket küldött most Ferdinánd csapatába Kovács Zoltán és Horváth Zsolt személyében.
Habár öt éve megígérte, hogy ha nem nyer, felhagy a közéleti munkával, természetesen nem tartotta most sem a szavát és ismét indul a választáson.


Álfüggetlen és álcivil Ferdinánd nem is olyan régen még Márki-Zay Péter helyi szócsöve volt, idén az LMP 2018-as országgyűlési választások helyi emberét, Kerpács Rezsőt is jelöli, aki az elmúlt ötéves munkával való elszámolást hirdeti.

Kérdezem, hogy az álfüggetlen és álcivil személyek milyen erkölcsi alapon fölényeskednek és szólítanak fel másokat elszámolásra? Úgy, hogy nem is voltak képviselők, miközben dr. Bagó Zoltán képviselői munkájáról Szubjektív beszámolóiban folyamatosan tájékoztatja a lakosságot az önkormányzati munkájáról.
Őszinte érdeklődéssel kérdezném, hogy Ferdinánd 2019-es pártkatonái, akiket akkor bejuttatott a testületbe, mikor fognak elszámolni képviselői munkájukkal? Gondolok itt Szabó Balázs Jobbik-os és Balogi József DK-s képviselőkre, akik Ferdinánd listájáról jutottak a testületbe. Érdemi munkát pedig szemmel láthatóan alig végeztek.
Persze nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetel és álcivil Ferdinándot! Ő is ugródeszkának használja a pártokat!
Úgy tűnik, hogy bármi áron összefogna lassan akárkivel, hogy polgármester lehessen.
Nemrég posztjaiban Magyar Péter politikai felívelésére próbált rákapaszkodni inkább kevesebb, mint több sikerrel, hiszen május 1-jén már nem is engedte meg neki a Tisza Párt, hogy velük is hajszolja a család politikai ambícióit.
Kíváncsian várjuk, hogy valamelyik budapesti Momentum, LMP vagy Jobbik kampányközpontból mikor küldik meg az ukázt Ferdinándnak, hogy újabb pártos embereket kell majd befogadnia álfüggetlen és álcivil szervezeteibe. Szerintem a grafikusok és style tanácsadók után egyszer küldhetnének egy olyan embert is Ferdinándnak, aki ért is ahhoz, amire most az örökös független polgármesterjelölt vállalkozik, egy város vezetésére.

(Véleményünk szerint eddig tart a videó tények, vélemények része, a többi inkább a Lokálpatrióták választásokat megelőző politikai marketingjéhez tartozik– A szerk.)

Addig is mi, Kalocsai Lokálpatrióták a pártos érdekek kiszolgálása helyett a városért és nem magunkért dolgozunk, hogy Kalocsa ismét méltó legyen régi nagy híréhez. A pártok ugyanis mindent megtettek azért, hogy a kalocsai polgármesterválasztást egy cirkuszi bohózattá züllesszék.

Boldog, boldogtalant elindítottak már polgármesterjelöltnek. Leszerepelt embereket, álcivileket, párttitkárokat, de csak azért, mert félnek a Lokálpatrióta Egyesület jelöltjétől.

Tudják, hogy mi jobban értünk hozzá, és mi vagyunk a legfelkészültebb csapat és közösség.

Most június 9-én, az európai uniós parlamenti választáson és a megyei önkormányzati választáson mindenki nyugodtan szavazzon arra a pártra, amelyik számára szimpatikus! Legyen az akár a FIDESZ, akár Tisza Párt például.

Viszont, itt helyben Kalocsán változás kell! Így kérem, hogy hozzanak egy bölcs döntést, hogy városunkat ismét otthonossá és élhetővé tegyük. Erre pedig csak a Lokálpatrióta Egyesület jelöltjei jelentik a garanciát. Július 9-én tehát pártállástól függetlenül hozzanak bölcs döntést annak érdekében, hogy Kalocsa ismét otthonos és élhető város legyen. Csak így sikerülhet, a recept megvan hozzá: pártok nélkül, pártok felett, csak a város!” – áll dr. Tóth Roland videójában, amit az alábbiakban láthatnak.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK