2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Más szemében a szálkát is, saját szemében a gerendát sem - Font Sándor reakciója Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára

2019. 01. 19., 12:39

Bizonyára semmiféle rosszindulat nem vezette Korózs Lajost , csak az őszinte aggódás, amikor sokszáz kilométernyire lakhelyétől egy olyan kórházat vett célkeresztbe, amelyet a szocialisták akkor, amikor ő maga kormánytag volt, a bezárás szélére sodortak. A Fidesz ezzel szemben többmilliárdos fejlesztést hajtott végre azon – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Font Sándor, a kalocsai központú választókörzet országgyűlési képviselője.

Font Sándor mai közleményében a Korózs Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, ahol a szocialista politikus egyebek mellett általa készített felvételeket mutatott a kalocsai városi kórház „D” épületének állapotáról. A sajtótájékoztatón Korózs Lajos úgy fogalmazott: az épület kívül-belül ázik, rohadnak a nyílászárók, hullik a vakolat és kilátszanak az épület vasbetonelemei.
Állítása szerint itt üzemel a tüdőgyógyászat.


Forrás: Font Sándor

Font Sándor mai közleménye szerint:


"És akkor lássuk a tényeket! 

Kalocsán húsz év (1990-2010) SZDSZ-MSZP önkormányzati vezetés eredményeképpen 2010-ben be akarták zárni a kalocsai kórházat. A szocialisták országos szinten kivéreztették az egészségügyet, 600 milliárdot vontak el az ágazatból, ezzel az összeomlás szélére sodorva a betegellátást. Ezzel egyidőben kalocsai helytartóik 700 milliós adósságot halmoztak fel a város kórházában, és az akkori intézményvezetés nem is látott kiutat a katasztrofális helyzetből.

A Fidesz-KDNP kormányzat minden segítséget megadott az új városvezetésnek, hogy meg tudja menteni a 70.000 fő ellátásáért felelős kalocsai kórházat. 2011-ben új igazgató és csődbiztos került az intézmény élére, és a gazdálkodást és a szakmai tevékenységet úgy alakították át, hogy fenntartható legyen a kórház. Bezárás helyett a fejlesztés lett az új irány.

Egy előre meghatározott fejlesztési terv szerinti munka eredményeként sorra nyerték a pályázatokat, a fekvőbeteg ellátástól kezdve a szakrendelőkön át a sürgősségi betegellátásig, többmilliárdos nagyságrendben kerültek felújításra az épület egyes részei. A Korózs által bemutatott „D” épület egy része is! Ezt persze Korózs „elfelejtette” lefényképezni, és bemutatni, bizonyára a nagy kapkodásnak köszönhetően, mivel engedély nélkül, törvénytelen módon fényképezett a kórház területén.

De nem csak a kubatúrában történtek felújítások, hanem az eszközök is gyarapodtak: CT berendezés, laboratóriumi eszközök és modern műtőtechnológiai berendezések is beszerezésre kerültek. Ezen felül a dolgozói állomány folyamatos képzésére is nagy hangsúlyt feketetett az intézmény vezetése.

Nagyságrendileg többmilliárd forint lett ráköltve 2010 óta a kalocsai kórházra és jelenleg is folyamatban van egy beruházás indítása, melynek eredményeként megújul a proszektúra. Mint a térség országgyűlési képviselője, természetesen a megkezdett munkát a kórházzal kapcsolatban is folytatom. A Paks II beruházással összefüggésben zajló egyeztetések keretében elsődleges ellátó hellyé szeretnénk fejleszteni a kalocsai kórházat, és ennek a folyamatnak egy lépcsőjeként újjáépíteni a már tervszinten előkészített „D” épületet is.


Forrás: Font Sándor


Figyelmen kívül hagyni az elvégzett munkát, és bemutatni a hiányosságokat, ez mindig könnyebb volt, mint értéket teremteni. Az értékteremtés a szocialistáknak, és Korózs Lajosnak, kormányzati tevékenysége során nem sikerült.

Mi másként dolgozunk. A helyben élők türelmét és megértés, a dolgozók megfeszített napi munkáját ismételten köszönöm, a folyamat előre haladásáról ezután is minden érintettet tájékoztatni fogok."

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés