2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Milyen ember a főnök? – Új sorozat indul Kalocsán

Helyszín: Művelődési Központ (volt Tiszti Klub)
Dátum: 2016. február 23., kedd 17:00
Milyen ember a főnök? – Új sorozat indul Kalocsán

Emlékszik még a tavaly „A képviselő másik arca” című beszélgetős, interaktív előadássorozatra, amely hétről hétre sokakat vonzott a Művelődési Központ sétálóutcai épületének konferenciatermébe? Idén folytatódik a kezdeményezés – új színnel és ízzel. Városunk vezetői után ugyanis közismert intézményi, szervezeti vezetők villantják meg a nagyközönség számára kevésbé látott oldalukat. Milyen zenét szeret az óvodavezető? Mi a rendőrkapitány kedvenc étele? Hogyan lett doktor a kórház igazgatója? Milyen ember a járásbíróság elnöke?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ, ha február 23-tól kedd délutánonként öt órától széket foglal a Művelődési Központ előadótermében. „A főnök másik arca” című beszélgetős délutánok garantált szórakozást és minőségi időtöltést ígérnek mindazoknak, akik a tavaly meghirdetett, „A képviselő másik arca” programsorozatot élvezték.

Ezen alkalmakkor derült ki például, hogyan ismerkedett meg feleségével dr. Bálint József polgármester és milyen elismerést kapott anno Pintér Sándor jelenlegi belügyminisztertől. Megtudtuk, hogy Kinyóné Lakatos Melindát a legőröltebbnek tűnő extrémsporttól sem lehet távol tartani, hogy Katus Attilából hogyan lett egy életre „Kis Cice”, és feltárult dr. Angeli Gabriella évszázados családfája is, csakúgy, mint Kati László képviselő airsoft- és képregény-rajongása, Lakatos János betegszállítói családi vállalkozásának a megszületése. Megismertük Török Ferenc marketing-szakemberi múltját és a képzőművészet iránti vonzalmának történetét, Simon Zoltán elárulta, hogyan került édesapjához névre szólóan dedikált Radnóti-kötet, Tihanyi Tiborné életútjában kalocsaiak százai ismerhettek a magukéra, csakúgy, mint dr. Filvig Géza Duna iránti szerelmében. Szabó Balázs színes sportkarrierjének és a testület egyik legifjabb tagjaként megfogalmazott céljainak bemutatása éppoly színes és szórakoztató esttel ajándékozta meg az érdeklődőket, mint Bolvári Ferdinánd „képviselő-testületi csodabogár” záró-előadása, aki családi életéről, pincéjében tartott kreatív klubokról és élete legkínosabb „buszos balesetéről” mesélt őszintén.

Minden bizonnyal hasonló emlékekkel lehet gazdagabb a jövő kedden, azaz február 23-án, délután 17 órakor induló „A főnök másik arca” programsorozat rendszeres látogatója, aki elsőként dr. Mócza Györggyel, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgató-helyettesével, a kalocsai Szent Kereszt Tagkórház vezetőjével ismerkedhet meg magánemberként –tudtuk meg dr. Magóné Tóth Gyöngyitől, a házigazda és moderátorként közreműködő Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár (KKK) intézményvezetőjétől.

– Róla talán azért is tudhatnak kevesebbet a kalocsaiak, mert nemrég vette át a kórház irányítását. Akit viszont névről és arcról is sokak be tudják azonosítani, de ismerni bizonyára kevesebben ismerik, az a második, március 8-i alkalom vendége, dr. Schön Ferenc, a Kalocsai Járásbíróság elnöke – folytatta a sort az igazgatónő.

– Március 8-án egy olyan ember mutatja meg a másik arcát, aki szintén régóta él közöttünk és foglalkozásából adódóan százakkal találkozott már. Ő Katus Györgyné vezető óvónő, aki ezúttal magáról fog mesélni, bár erősen szabadkozott, mondván, nem olyan érdekes az ő személye. Ezzel azért nem értek egyet, mert minden ember élete egy történet, ami bizonyára érdekes lehet azoknak, akik kevésbé ismerik őt – így dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

A sor folytatását március 15-én megtöri nemzeti ünnepünk, azonban érdemes lesz felvenni a fonalat az egyhetes kimaradás, és az addigra várhatóan beköszönő tavaszi idő ellenére, hiszen március 22-én egy olyan emberrel zárul „A főnök másik arca” sorozat, aki a szabályok és a törvény embere, Kalocsa Város rendőrkapitányaként, éppen ezért lesz izgalmas megismerni Mayer József „privát oldalát”.

Ezt kínálja tehát az elkövetkező hetekben a KKK: egy tartalmas délutánt, sosem látott fotókat és videókat, sosem hallott történeteket és minden bizonnyal érdekesnek ígérkező találkozásokat. Éljen a lehetőségekkel!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés