2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Óvodások műsora, köszöntés és slágerparádé - Az időseket ünnepelték a Szent István Gimnázium dísztermében

Gazsó Rita  |  2019. 10. 03., 09:26

Az óvodások kedves műsorral, a polgármester verssel és néhány gondolattal, Komáromi Pisti pedig fülbemászó slágerekkel kedveskedett a kalocsai szépkorúaknak az Idősek Világnapja alkalmából kedden kora délután megrendezett városi ünnepségen.

Elsőként műsorukkal az óvodások köszöntötték a város idős lakóit, akik hol egy mosollyal, hol pedig lelkes tapssal honorálták a produkciókat.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
Fotó: Gazsó Rita

Ezután dr. Bálint József polgármester szólt az egybegyűltekhez.

Az ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert „fáradtságos életükkel kiérdemelték”, nem is abból a józan előrelátásból, hogy „ha egyszer én is öreg leszek és milyen jó lesz, hogy hajítanak majd a szemétre”, hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, az öregember óriási élettapasztalatával olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt.

Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték. Nem azt nézték, milyen múlandó a teste, hanem, ki lakik benne” – idézte Müller Péter gondolatait.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
Fotó: Kalocsai Önkormányzat

Bálint József ezt követően az önkormányzat nevében köszöntötte a jelenlévőket az ünnep alkalmából.

Kívánom az idős és szépkorúaknak, hogy bajaik, problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, mert hatalmas kincs az élet és éppen olyan kincs, hogy embernek születtünk.” Az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését, érezzék, hogy szükség van önökre, érezzék, hogy vannak dolgok, amit jobban tudnak, sőt vannak dolgok, amit csak önök tudnak – mondta.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
Fotó: Gazsó Rita

A köszöntés zárásaként Robert Burns skót költő John Anderson, szívem John című versét adta elő.

A leköszönő polgármester végül megragadta az alkalmat, hogy ebbéli minőségében elköszönjön a kalocsai idősektől. Bálint József úgy fogalmazott, annak örül, hogy a vállalását teljesítette, a város költségvetése stabil, és bíztató jövő elé néz.

Remélem, hogy az utánam következő polgármester ezt tovább viszi”

- hangsúlyozta.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
Fotó: Gazsó Rita

Miután minden jelenlévőnek jó egészséget kívánt, kiemelten köszöntötték a 95 éves Kovásznai Istvánné Sztakó Ilonát és Kákonyi Andrásné Vén Erzsébetet, a 93 éves Pécsi Sándorné Kapitány Veronikát, a 94 éves Viszmeg Antalné Konoróth Annát, a 92 esztendős Boda Józsefné Matos Erzsébetet, a 90 éves Keresztszegi Sándorné Czár Gizellát, Tamás Jánosné Stalter Teréziát, Nyárasdi Gáborné Rádics Juliannát meg. A közülük jelenlévőknek virággal, ajándékkal kedveskedtek.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
Fotó: Gazsó Rita

Ezután a mulatós műfajt kedvelők körében jól ismert Komáromi Pisti zenés műsora következett. Az ünnepséget szeretetvendégség zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK