2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Rideg László elnökletével megalakult a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés - Két kalocsai tagja van a grémiumnak

Rideg László elnökletével megalakult a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés - Két kalocsai tagja van a grémiumnak
Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 27., 08:26

A megye egyik legszebb műemlék épületében, a hajósi Barokk kastélyban október 25-én, 11 órai kezdettel tartotta alakuló ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, melyet a korelnök, Cseh Ilona nyitott meg, majd dr. Jobbágy Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-i önkormányzati választás eredményét, a megyei közgyűlés esetében a pártokra leadott szavazatok alapján megszerzett képviselői helyek számát és az azokat betöltő személyek nevét.

Amint az közismert, az október 13-i önkormányzati választások eredményeként az újonnan felállt megyei közgyűlésnek 23 tagja van.
Ebből 16 főt a Fidesz KDNP, két képviselőt a Jobbik, kettőt a DK, kettőt a Momentum, egyet a Mi Hazánk Mozgalom delegált a testületbe.
A közgyűlés tagjai az ülésen átvették megbízólevelüket és letették az esküt.

Ahogy azt a FIDESZ-KDNP listáját vezető nevekből valószínűsíteni lehetett, a közgyűlés többségi szavazattal újra Rideg Lászlót választotta meg elnöknek. Rideg László az előző ötéves ciklusban is ezt a tisztséget töltötte be.

Mint emlékezetes, Rideg László a FIDESZ politikusa, középiskolai matematika-földrajz szakos tanár, 17 éve a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, az elmúlt öt évben elnöke, azt megelőzően alelnöke volt annak.

Megválasztása után Rideg László megköszönte a választók bizalmát és az elkövetkező öt évre szóló felhatalmazását. Úgy fogalmazott:

A ránk váró feladat összehangolt, egymásra épülő munkát, és egymás véleményét tisztelő, őszinte kapcsolatrendszert igényel. Szeretném, hogy a megyei közgyűlés továbbra sem a politikai csatározások helyszíne lenne, hanem a megye gazdasági, társadalmi, környezeti fejlődéséért dolgozna. Nem érhetjük be kevesebbel, mint azzal a nemes célkitűzéssel, hogy gyermekeink, unokáink számára biztonságot jelentő otthont teremtünk, ahol lehet dolgozni, ahol érdemes élni, családot alapítani. Ahol településeink nem versenyeznek egymással az erőforrásokért, hanem az együttműködés révén a város élhető, a vidék pedig élővé lesz."– mondta ünnepi beszédében Rideg László.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Az újonnan választott közgyűlés két bizottság felállításáról, a Pénzügyi és Eljárásjogi Bizottság, valamint a Fejlesztésekért, Turizmusért és Klímaügyekért Felelős Bizottság megalakulásáról szavazott.

Mindkét bizottság működött már a korábbi ciklusban is, de utóbbi nevébe azért került be pluszként a „Turizmusért” szó, mert a DK, Momentum, Jobbik alkotta összefogás frakció egy Turizmusért felelős önálló bizottság alakítását javasolta. A javaslatot a közgyűlés többségi szavazattal leszavazta, de Rideg László elnök javaslatára a témával korábban is foglalkozó bizottság nevébe hangsúlyosan is bekerült a „turizmusért” szó.

Szűcs Imre az alelnöki tisztséget korábban ellátó Rausch Sándorhoz fordulva megköszönte a közgyűlésért, a megyéért végzett munkáját, további pályafutásához jó egészséget kívánt.

A közgyűlés dr. Mák Kornél és Vedelek Norbert megyei közgyűlési alelnökké választásáról is szavazott.
A titkos szavazás szavazatszámláló bizottsági elnöki tisztét Varga Nelli töltötte be, majd ismertette a szavazás eredményét, melynek értelmében a következő öt évben dr. Mák Kornél és Vedelek Norbert a megyei közgyűlés alelnöke.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Dr. Mák Kornél tanár, 2010-től megválasztásáig Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere volt, 2014 óta a KDNP Bács-Kiskun Megyei Szervezete elnöke.

Vedelek Norbert közgazdász, történész, középiskolai tanár 2014-2019-ig Baja Város alpolgármestere volt, azt megelőzően Baján a Polgármesteri Kabinetet vezette.

A 2019. október 25-én megalakult közgyűlés tagjai között két kalocsai lakos nevével is találkozunk: Varga Nelli, Dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

A Bács-Kiskun Megyei közgyűlés tagjai:

Cseh Ilona Fidesz-KDNP
Dr. Demeter András Fidesz-KDNP
Dongó József Fidesz-KDNP
Fercsák Róbert Fidesz-KDNP
Gáspár Ferenc Fidesz-KDNP
Hornyák Józsefné Jobbik
Horváth Roland DK
Jankovszki Zoltán Fidesz-KDNP
Kecskés Mihály Gábor Momentum
Lenkei Róbert Fidesz KDNP
Magóné Dr. Tóth Gyöngyi Mária DK
Dr. Mák Kornél Fidesz-KDNP
Pap Ágnes Fidesz-KDNP
Rausch Sándor Fidesz-KDNP
Rideg László Fidesz-KDNP
Dr. Skribanek Zoltán Fidesz-KDNP
Szabadi István Mi hazánk
Szántó István Fidesz-KDNP
Székely Dániel Momentum
Szűcs Imre Jobbik
Temerini Ferenc Fidesz-KDNP
Varga Nelli Fidesz-KDNP
Vedelek Norbert Fidesz-KDNP


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK