2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sajtóközlemény: „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplexprogramok ”c. felhívására benyújtott támogatási kérelem pozitív elbírálásáról

2021. 04. 19., 13:45

Az alábbiakban Kalocsa Város Önkormányzata portálunknak megküldött sajtóközleményét olvashatják teljes terjedelmében.

Örömmel értesítem Kalocsa város lakosságát, hogy a képviselő-testület 2020. október 22-i döntését követően a Pénzügyminisztérium „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplexprogramok” c. felhívására benyújtott, TOP-5.2.1-15-BK1-2020- 00009 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmünk pozitív elbírálást nyert.

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője arról értesített, hogy pályázatunkat az igényelt teljes, 75 millió forint összeggel támogatásra érdemesnek ítélte. A 100 százalékos támogatási intenzitású forrás felhasználásának végső határideje 2023. május 31. A pályázat megvalósításának akcióterülete a Szőlők köze városrész, mint a pályázati szempontok szerinti veszélyeztetett terület. A pályázat megvalósításának átfogó célja a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett városi területeken élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációja, továbbá a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségeinek javítása. Ezáltal javulnak, elérhetővé válnak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyén fejlesztést és szociális munkát biztosító programok.

Fontos tudnivaló, hogy a legtöbb program az érintett területen élő lakosság teljes korfáját érinti.
Az esetleges infrastrukturális beavatkozásokat a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki. A projekt megvalósításának komplexitását tükrözi a folyamatos szociális munka megteremtése, pénzügyi, családszervezési és életvezetési tanácsadások, problémák feltérképezése, egyéni fejlesztési tervek készítése, megvalósítása és folyamatos felülvizsgálata. Ezt egészíti ki a szociális munkások a felhívás céljaihoz illeszkedő segítő tevékenysége, a szociális munkások szupervíziója. A foglalkoztatás elősegítése, munkaerő-piaci beilleszkedést segítő programok, önálló jövedelemszerzésre való képesség kialakítása, fejlesztése, foglalkoztatók felkészítését célzó programok, az előítéletek csökkentése és a célcsoport elhelyezkedésének segítése. Törekvés a kora-gyermekkori, gyermekkori és formális oktatáson kívüli fejlesztésre és oktatás fejlesztésére, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás kiterjesztése, bővítése a helyszínen.

Ennek része a kötelező önkormányzati feladatellátáson túli szociális, gyermekjóléti szolgáltatások kialakítása, a gyerekek iskolai felzárkózását segítő kiegészítő oktatási és készségfejlesztési programok. Az egészségügyi programokkal hozzáférést biztosítunk a preventív jellegű szolgáltatásokhoz, de fontos cél ebben a körben a hatósági szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, ügyintézés elősegítése, iratok beszerzésének segítése, tulajdonviszonyok tisztázása stb.), jogi tanácsadás, bűnmegelőzés és közbiztonság erősítésével kapcsolatos képzési, szemléletformáló programok.
A projekt célkitűzései összhangban állnak Kalocsa Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájával. A TOP-5.2.1-15 kódszámú pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a célok megvalósítása konzorcium keretében történjen. A konzorciumi partner Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központja.

Dr. Filvig Géza
polgármester

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK