2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Sajtóközlemény: „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplexprogramok ”c. felhívására benyújtott támogatási kérelem pozitív elbírálásáról

2021. 04. 19., 13:45

Az alábbiakban Kalocsa Város Önkormányzata portálunknak megküldött sajtóközleményét olvashatják teljes terjedelmében.

Örömmel értesítem Kalocsa város lakosságát, hogy a képviselő-testület 2020. október 22-i döntését követően a Pénzügyminisztérium „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplexprogramok” c. felhívására benyújtott, TOP-5.2.1-15-BK1-2020- 00009 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmünk pozitív elbírálást nyert.

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője arról értesített, hogy pályázatunkat az igényelt teljes, 75 millió forint összeggel támogatásra érdemesnek ítélte. A 100 százalékos támogatási intenzitású forrás felhasználásának végső határideje 2023. május 31. A pályázat megvalósításának akcióterülete a Szőlők köze városrész, mint a pályázati szempontok szerinti veszélyeztetett terület. A pályázat megvalósításának átfogó célja a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett városi területeken élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációja, továbbá a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségeinek javítása. Ezáltal javulnak, elérhetővé válnak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyén fejlesztést és szociális munkát biztosító programok.

Fontos tudnivaló, hogy a legtöbb program az érintett területen élő lakosság teljes korfáját érinti.
Az esetleges infrastrukturális beavatkozásokat a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki. A projekt megvalósításának komplexitását tükrözi a folyamatos szociális munka megteremtése, pénzügyi, családszervezési és életvezetési tanácsadások, problémák feltérképezése, egyéni fejlesztési tervek készítése, megvalósítása és folyamatos felülvizsgálata. Ezt egészíti ki a szociális munkások a felhívás céljaihoz illeszkedő segítő tevékenysége, a szociális munkások szupervíziója. A foglalkoztatás elősegítése, munkaerő-piaci beilleszkedést segítő programok, önálló jövedelemszerzésre való képesség kialakítása, fejlesztése, foglalkoztatók felkészítését célzó programok, az előítéletek csökkentése és a célcsoport elhelyezkedésének segítése. Törekvés a kora-gyermekkori, gyermekkori és formális oktatáson kívüli fejlesztésre és oktatás fejlesztésére, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás kiterjesztése, bővítése a helyszínen.

Ennek része a kötelező önkormányzati feladatellátáson túli szociális, gyermekjóléti szolgáltatások kialakítása, a gyerekek iskolai felzárkózását segítő kiegészítő oktatási és készségfejlesztési programok. Az egészségügyi programokkal hozzáférést biztosítunk a preventív jellegű szolgáltatásokhoz, de fontos cél ebben a körben a hatósági szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, ügyintézés elősegítése, iratok beszerzésének segítése, tulajdonviszonyok tisztázása stb.), jogi tanácsadás, bűnmegelőzés és közbiztonság erősítésével kapcsolatos képzési, szemléletformáló programok.
A projekt célkitűzései összhangban állnak Kalocsa Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájával. A TOP-5.2.1-15 kódszámú pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a célok megvalósítása konzorcium keretében történjen. A konzorciumi partner Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központja.

Dr. Filvig Géza
polgármester

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés