2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

„Se Gyurcsány, se Orbán”, a Jobbik mondjon le! – Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom kalocsai alapszervezete

„Se Gyurcsány, se Orbán”, a Jobbik mondjon le! – Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom kalocsai alapszervezete
Illés György Cinó  |  2019. 12. 01., 12:16

A sajtó megjelent képviselőit a Mi Hazánk Mozgalom Bács-Kiskun Megyei elnöke, a párt operatív igazgatója, Szabadi István köszöntötte a Pilvax Hotel társalgójában kedd délután tartott sajtótájékoztatóján, majd bejelentette: megalakult a párt kalocsai alapszervezete, amelynek elnöke Szabó Patrik. Őt a megyei elnök már az őszi választások előtt, augusztus 30-án a szervezet kalocsai képviselőjelölt-aspiránsaként mutatta be, a 2010-2014-es helyhatósági választási ciklus idején pedig a Jobbik önkormányzati képviselője volt. A sajtótájékoztatónak ez csak az egyik motívuma volt, emellett szóltak egy szociális kezdeményezésről, amely a tűzifa ÁFÁ-jának eltörlését célozza, és a helyi pártirodájukon látható külsőségek miatt egy követeléssel fordultak a Jobbik kalocsai szervezetéhez. A tájékoztató során nagy hangsúlyt kapott, hogy a párt élesen elhatárolódik a kormányoldaltól és az ellenzéki erőktől is, és ezt a hozzáállásukat a jövőben is fönt kívánják tartani.

Apárt megyei elnöke örömhírként jelentette be, hogy a sajótájékoztató napján, november 26-án, kedden hivatalosan is megalakult a Mi Hazánk Mozgalom kalocsai alapszervezete, amelynek első elnöke Szabó Patrik lesz – neki ünnepályesen át is adta az alapszervezet létrejöttének alapító nyilatkozatát, majd bátorította a kalocsaiakat, hogy keressék a kalocsai pártszervezetüket, annak elnökét, vagy tagjait bármely kérésükkel, kérdéssel, az alapszervezet munkájához, a mozgalmi élet fölpezsdítéséhez pedig sok sikert kívánt.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


Legyen ÁFA-mentes a tűzifa!

A sajtótájékoztató második témája a párt egy országos kezdeményezése volt:

A MI HAZÁNK MOZGALOM AZT SÜRGETI, HOGY TEGYÉK ÁFA-MENTESSÉ A TŰZIFA ÁRÁT, MIVEL A FÁVAL TÜZELŐ CSALÁDOK TELJESEN KIMARADNAK A REZSICSÖKKENTÉSBŐL.

2017. óta közel 20%-ot emelkedett a tűzifa ára, ebből csak 2018-ban közel 12% volt az emelkedés, miközben a palackos gáz ára csak 8,5%-kal nőtt, a vezetékes gáz és a távfűtés pedig alig, vagy egyáltalán nem változott, ezért a fával tüzelő családok a rezsicsökkentés nagy vesztesei – indokolta kezdeményezésüket a megyei elnök.

A TŰZIFA ÁFA-MENTESSÉG ELÉRÉSÉRE A MI HAZÁNK MOZGALOM TÖRVÉNYJAVASLATOT KÉSZÍT ELŐ, AMELY SZERINT A NAGYCSALÁDOSOK SZÁMÁRA TOVÁBBI KEDVEZMÉNY VOLNA ADHATÓ.

Egy átlagos vidéki ház téli tűzifaszükséglete mintegy száz mázsa, azaz hozzávetőleg háromszázezer forint, de keményebb télen félmillióra is rúghat, ami a magyarországi jövedelmi viszonyok közt igen megterhelő lehet.

Azt is kívánatosnak tartanák, ha a közmunkaprogram keretében a közmunkások segítséget nyújthatnának a beteg, egyedülálló, idős embereknek, akiknek a fa aprítása és behordása különösen agy gondot jelent. A Mi Hazánk Mozgalom aktivistái egyébként ezt a munkát már egy országos segítségnyújtó akció keretében elvégzik a rászorulóknak – tette hozzá Szabadi.
Később elhangzott: amennyiben erre városunkban is volna igény, azt jelezzék a helyi pártszervezet elnöke, illetve tagjai felé, akik közbenjárásával Kalocsán is megvalósulhat ilyen segítségnyújtás.


A Jobbik mondjon le a székely zászló és Horthy jelképként való használatáról!

A tájékoztató harmadik témáját – lévén helyi jelentőségű kérdés – az újólag megalakult pártszervezet elnöke, Szabó Patrik ismertette.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom jelenleg a gyurcsányista DK-nak és a liberális Momentumnak a szövetségese, amely nyíltan a határon túli testvéreink ellen uszít. Ezért több kalocsai ismerősünk, nemzeti érzelmű barátaink és olyanok is, akik határon túli ősökkel rendelkeznek, sérelmezték, hogy a Jobbik kalocsai irodáján ki van téve a székely zászló és Horthy Miklós kormányzó képe.

Sajnos a pártnak olyan kalocsai tagja is van, aki a közösségi médiában, és más internetes fórumokon Karácsony Gergely álláspontját népszerűsíti Horthy Miklós kormányzóval szemben – tette hozzá.
Ezért

SZABÓ AZT KÉRTE, HOGY EZEKET A NEMZETI JELKÉPEKET, AMELYEK SZÁMUKRA ÉS A MAGYAR, NEMZETBEN ÉS HAZÁBAN GONDOLKOZÓ EMBEREK SZÁMÁRA NAGYON FONTOSAK, TÁVOLÍTSÁK EL A KALOCSAI JOBBIK IRODÁJÁRÓL.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Szabó Patrik, a most alakult, kalocsai pártszervezet első elnöke
Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


„Se Gyurcsány, se Orbán!”

A párt következő feladata a 2022-es országgyűlési választásokra való fölkészülés –mondta kérdésre válaszolva Szabadi István, hiszen ők képviselik azt a harmadik utat, amely teljesen más jövőt hozhat az országnak.

Erre azért van szükség, mert az egyik oldalon a Gyurcsány nevével fémjelzett balliberális tömb áll, a másik oldalon pedig a NER, amely – amint Szabadi fogalmazott – lassan a korrupció szinonimájává válik, és ezért sokan már nem is tudják, kire adhatnák voksukat. Nekik szeretne a Mi Hazánk Mozgalom alternatívát nyújtani.

A harmadik út az, amit mi képviselünk – mondta a megyei elnök –, és újonnan induló, alulról építkező pátként, amelynek nincsen oligarchája, és nem is lesz, állami támogatásuk pedig még nincs, ezért már most el kell kezdeniük azon dolgozni, hogy 2022-ben teljes stábbal, mind a 106 választókerületben önálló jelölttel tudjanak elindulni.

Láthatjuk, hogy milyen erők tudtak érvényesülni Budapesten. Az emberek elfelejtették azt, hogy a baloldal milyen szinten vitték mélységbe az országot 2010 előtt. Azóta, a Fidesz kormányzás alatt megtapasztalhattuk azt is, hogy bizony, a korrupció ne szűnt meg. Da most, az önkormányzati választások óta a balliberális tömb már bebizonyította, hogy az alma nem esett messze a fájától, már most htalmi harcok törtek, szinte végtelen mennyiségű főpolgármester-helyettes kinevezése történik, tehát már elkezdődött az osztozkodás.”
„A BALOLDALI VESZÉLY MÁR FENYEGETI MAGYARORSZÁGOT”

– jelentette ki Szabadi, hozzátéve, hogy ők egy valóban a magyar embereket képviselő nemzeti politikát képviselhessenek, mivel úgy látják, hogy a Fidesz álnemzeti politikát folytat. Úgy véte a megyei elnök, hogy a kormány vezető pártja a kommunikáció terén sok témát elvesz a nemzeti erőktől, de csak szóban, névleg képviseli azokat. ha pedig nemzetben gondolkodik, akkor nemzeti dohányboltban vagy nemzeti adó és vámhivatalban merül ki, de semmi olyanban, ami valóban a nemzet érdekében történne.

Példaként a migráció kérdését hozta föl, mivel azt is a Fidesz lovagolta meg már több kampány során, pedig Toroczkai László volt az, aki kitalálta a kerítést, és kérte a kormányt annak megvalósítására. Kérését azonban semmibe vették, majd idővel rájöttek, hogy ez mégis fontos dolog, de Szabadi szerint nekik főleg a kampány szempontjából volt fontos, és több cikluson át biztosította is számukra a kétharmadot.

A MI HAZÁNK MOZGALOM VISZONT NEM CSAK SZÓLAMOKBAN SZERETNÉ KÉPVISELNI A MAGYAR EMBEREKET, AMIRE TOROCZKAI LÁSZLÓ A GARANCIA.

– mondta Szabadi, aki szerint pártjának célja több annál, mintsem, hogy csupán bejussanak a Parlamentbe, hanem kormányzati tényezővé szeretnének válni a haza érdekében. Ez azonban a jelenlegi pártstruktúrában koalíciós partnerként nem lehetséges, mert ők nem kívánnak formális együttműködésben együtt dolgozni a ma ismert pártokkal, erre esetleg csak ügyek mentén volnának hajlandóak.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Szabadi István, a Mi Hazánk Mozgalom Bács-Kiskun megyei elnöke, a párt operatív igazgatója
Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


A KÖVETKEZŐ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKON 15% KÖRÜLI EREDMÉNNYEL SZERETNÉNEK BEJUTNI A TÖRVÉNYHOZÁSBA, ÍGY MEGKERÜLHETETLENNÉ VÁLVA A KORMÁNYZATI ERŐK SZÁMÁRA.

Ezért a jelszavunk: se Gyurcsány, Se Orbán, és e mellett mi következetesen kiállunk.” – mondta pártjuk politikai alapállásáról a megyei elnök, aki arra a kérdésre, hogy mit tud válaszolni azokra a vádakra, amelyek szerint A Mi Hazánk Mozgalom „Orbán kesztyűbábja”, amelynek a feladata az, hogy kifogja a jobbikosok szelét az ellenzéki összefogás vitorlájából, így felelt:

Határozottan kijelentjük, hogy semmi közünk a Fideszhez, és nem is lesz. (…) A baloldali gondolkodók és most már azok, akik a Jobbik zászlói alatt működnek, betegesen próbálják ránk nyomni azt, hogy a Fidesz szekerét toljuk, illetve a Fidesz szatellit pártja lennénk. Ez tapasztalható az ellenséges médiák területén is. (…) mivel semmi mással nem tudnak a Mi Hazánk Mozglom ellen fellépni, amiért mi képviseljük a harmadik utat, kvázi a mérleg nyelvét.”Koalícióra nem lépnének senkivel

Példaként hozta föl Jászberény esetét, ahol polgármesterjelöltjük elindult a választáson, elhárította viszont a Szekszárdon történtek miatti felelősségüket, ott ugyanis párton kívüliek léptek vissza az indulástól, és adtak ki erről közleményt, a pártvezetőség határozott kérése ellenére.

TATÁN PEDIG A MÉRLEG NYELVE POZÍCIÓT SIKERÜLT SZEREZNIÜK AZ ÖNKORMÁNYZATBAN, OTT NÉLKÜLÜK SEM A KORMÁNYZATI, SEM AZ ELLENZÉKI OLDALNAK NINCS TÖBBSÉGE.

Arra kérdésre, hogy amennyiben a következő választások után olyan parlamenti viszonyok alakulnának ki, hogy nélkülük egyik oldalnak sincs kormányzóképes abszolút többsége, megfontolnák-e a koalícióval kapcsolatos elzárkózásuk felülvizsgálatát, Szabadi László határozott nemmel felelt.
Amint elmondta, ebben a helyzetben csupán arra lennének hajlandóak, hogy ügyek mentén támogatnák szavazataikkal a kormányzó erőt, de kizárólag azokban a kérdésekben, amelyekben egyetértésre tudnak velük jutni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK