2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Tisztújítás a megyei LMP-ben – Kerpács Rezső elnökként leköszön, de a háttérből erősíti pártját

Illés György Cinó  |  2018. 07. 18., 10:05

A múlt hónap utolsó napján, június 30-án, szombaton tartották az LMP tisztújító közgyűlését, amelyen Kerpács Rezső utódjául az elnöki posztra a kiskunfélegyházi Kis-Szeniczey Kálmánt, az öttagú elnökség kalocsai tagjául pedig Nagy Szabinát választották meg. Az eddigi elnök portálunk kérdésére örömét fejezte ki, hogy végre több időt szentelhet Kalocsán működő sportklubja szervezésének, de arról is biztosított, hogy a továbbiakban is lehetősége szerint igyekszik majd előmozdítani a párt ügyét, segítve az új elnökség munkáját.

Az LMP eddigi elnöke másfél éven át Kerpács Rezső volt, aki Kalocsán él családjával, itt brazil jiu-jitsu klubot vezet, és pártja egyéni képviselő-jelöltje is volt körzetünkben. Kerpács mandátuma most járt le, mivel az elnöki posztot már másfél éve töltötte be, és az LMP szervezeti szabályzata szerint a megyei elnököket ilyen terminusra választják meg.

 

A tisztújítással kapcsolatban az LMP megyei szervezete közleményt juttatott el, amelyet alább – keretes írásunkban – változatlan formában adunk közre.

A hír kapcsán megkerestük Kerpács Rezsőt is, akit terveiről kérdeztünk, és arra kértük, hogy értékelje a tisztújítás eredményét.

Kerpács Rezső elégedetten konstatálta, hogy a következő időszakban sportklubja szervezésére több figyelmet fog tudni fordítani, mivel ezt a tevékenységét eddig nem tudta kellő erőbedobással végezni a kampánnyal és a pártelnöki munkával kapcsolatos, időigényes teendők miatt.

Ugyanakkor arról is szólt, hogy a pártban továbbra is aktív szerepet kíván vállalni, hiszen újabb sűrű időszak áll előttük. Kerpács elmondta, hogy a jövőre esedékes helyhatósági és az Európa-parlamenti választásokra való felkészülésben, lehetőségei szerint segíti majd pártját és annak új elnökségét.

A párt új megyei elnöke a kiskunfélegyházi Kis-Szeniczey Kálmán

LMP Közlemény

Új elnökség a megyei LMP-ben

A Lehet Más a Politika párt Bács-Kiskun megyei szervezete 2018. június 30-án tisztújítást tartott. A leköszönő kalocsai Kerpács Rezső elnöktől Kis-Szeniczey Kálmán vette át másfél évre a megyei csapat irányítását. Az új elnök kiskunfélegyházi agrármérnök, vidékfejlesztési szakértő, gazdálkodó, vállalkozó, a megyei önkormányzat képviselője. Megválasztásra került továbbá az öt fős megyei elnökség is. Nagy Szabina az elnökség kalocsai tagja, bő egy éve erősíti az adminisztratív és szervezési feladatok ellátását. Vincze Katalin Lajosmizsén él, szakképzett és tapasztalt pénzügyi vezető. Saját cégében adatvédelemmel, illetve számviteli, adóügyi területen tanácsadással foglalkozik. Fehér Attila szociológus, a Partiszkon Társadalomkutató Közhasznú Egyesület alapító-elnöke. Fő érdeklődési köre az állampolgárok, főként a fiatalok aktív közéleti szerepvállalásra való felkésztetése. Fejes Ferenc gépészmérnök, ipari kisvállalkozásban dolgozik Kecskeméten, munkáik jelentős része külföldi. Célja a szervezeti kultúra és fegyelem erősítése, ami elősegíti a sikeres és konfliktusmentes politikai munkát. Az új vezetés fő feladata a párt felkészítése a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásokra.LMP Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés