2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Turisztikai szezonnyitó az Érsekkertben

2016. 04. 06., 11:41

Március 31-én, az érsekkerti Platán Rendezvényközpont adott helyet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, az ágazat megyei képviselőinek részvételével harmadik alkalommal megtartott turisztikai szezonnyitónak.

A rendezvényen elsőként Péjó Zoltán képviseletvezető köszöntötte a vendégeket, majd dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere beszélt a városi turizmus jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól. Emlékeztetett, a Kalocsa Szíve Program elkészült ugyan, de a működtetés még csak ezután kezdődik, komoly kihívást állítva a projektgazda Vagyonhasznosítási Kft. elé. Szólt az új Duna-híd, és a paksi bővítés kínálta kedvező lehetőségekről, ezzel összefüggésben megemlítve a vendégéjszakák számának várható emelkedését, amelyre, mint mondta jelenleg még nincs felkészülve a város, nem rendelkezünk elegendő minőségi szálláshellyel.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a turizmus területén összefogás nélkül nem lehet eredményeket elérni sem városi, sem megyei szinten, amely álláspontját az utána felszólaló Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is osztotta.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

A Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Kft-t tavaly év végén éppen azért hívták életre, hogy koordinálja és támogassa a megye turizmusát. A szervezet elmúlt három hónapban végzett tevékenységéről és célkitűzéseiről Csáki Béla ügyvezető számolt be. Mint elmondta, a kft. eddigi munkáját a Bács-Kiskunban, azon belül Bugacon, Solton, Dunatetétlenen, Akasztón, Felsőszentivánon, Kiskunhalason, Szankon, Hajóson és Dunapatajon megvalósuló TOP-os pályázatok körüli teendők tették ki.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Gyakorlati tapasztalatait Horváthné Csortán Krisztina, a helyi TDM szervezet vezetője, és Czink Dóra, Paks turisztikai referense, valamint a városban több mint tíz éve működő Travel Trans Union Személyszállító- és Utazási Iroda munkatársai, Korsósné Vörös Henrietta és Rónai Adrienn osztotta meg a jelenlévőkkel.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés