2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Választmányi ülést tartott Kalocsán a KDNP – Sajtótájékoztatóval

Illés György Cinó  |  2017. 06. 19., 16:22

Csütörtökön délután öt órától a Katona házban található hittanteremben várta a sajtó képviselőit a Bács-Kiskun megyei KDNP vezetősége részéről Mák Kornél elnök, dr. Zöld Lászlóné alelnök, valamint a kalocsai pártszervezet elnöke, Filvig Géza, akik a párt által a megyében végzett munkáról, illetve a Fidesz –KDNP kormányzatnak a családpolitika terén hozott vívmányairól számoltak be.

Font Sándor, a választókerület országgyűlési lépviselője is hivatalos volt a gyűlésre, azonban a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos szavazások épp aznap délután zajlottak a parlamentben, emiatt nem tudott jelen lenni.

A házigazda, dr. Filvig Géza rövid köszöntője után a megyei elnök, Mák Kornél szólt a megjelentekhez. Elmondta: Kalocsa különösen fontos település pártjuk számára, egyrészt ez érseki központ volta miatt, másrészt az itteni erős pártszervezet miatt.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Bács-Kiskun megye nagyon erős a KDNP pártszervezeteit tekintve – mondta megyénknek a párt életében betöltött, kiemelt szerepére utalva. Létrejött a megyei KDNP szervezet önkormányzati tanács nevű pártszerve, amelynek vezetésével Brassó Imrét, Harkakötöny polgármesterét bízták meg, feladata pedig a polgármesterek, képviselők bevonásával az önkormányzatokat érintő, aktuális kérdésekről való együtt gondolkodás kereteinek megteremtése.

A pártélettel kapcsolatban fontosnak tartotta kiemelni az elnök, hogy

MINDEN FÉLÉVBEN JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNYT TARTANAK.

Legutóbb Kecskeméten, Csík János, valamint a kecskeméti City balett közreműködésével és húsz kecskeméti képzőművész felajánlásával gyűjtöttek a dávodi Szent Anna kápolna kapujának felújítására.
A következő alkalommal egy nagy szegénységben élő, székely fiatalember által összegyűjtött és berendezett székely múzeum támogatására fordítanának az összegyűjtött forrásokból.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A PÁRT FONTOSNAK TARTJA A TEMPLOMOK FÖLÚJÍTÁSÁNAK ÜGYÉT, IGYEKSZIK AZT ELŐMOZDÍTANI, NEM CSAK A KATOLIKUS TEMPLOMOK TEKINTETÉBEN.

A következőkben a kecskeméti nagytemplom, református templom tetőszerkezetének és a piarista templomnak a fölújítása történhet meg részben a párt segítségével, illetve dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közbenjárására.

Később dr. Zöld Lászlóné az egyház épületei mellett a hitélettel kapcsolatos kérdésekről is szólt.
Emlékeztetett, hogy 2017. Szent László éve. Ennek kapcsán Baján most ért véget a Szent László vándorkiállítás amelyet Bábel Balázs Kalocsai érsek nyitott meg, aki a Szent László évet január 6-án Kalocsán hirdette meg. A tárlat anyagát átszállították a következő helyszínre, Kunszentmiklósra.

A továbbiakban az alelnök asszony a párt, illetve szervezetei által a megyében végzett politikai munkát mutatta be. Elmondta: megyénkben a párt 23 szervezetet számlál, jelentős taglétszámmal.

17 OLYAN TELEPÜLÉS VAN MEGYÉNKBEN, AHOL A PÁRT KÉPVISELTETI MAGÁT AZ ÖNKORMÁNYZATBAN, KÖZTÜK POLGÁRMESTEREK, ALPOLGÁRMESTEREK JELENTŐS SZÁMBAN KÉPVISELŐK, ILLETVE SZÁMOS MEGYEI KÖZGYŰLÉSI TAGOT IS ADOTT A PÁRT, AMELY EREDMÉNNYEL AZ ALELNÖK ASSZONY ELÉGEDETT, ÉS ÚGY VÉLTE, AZ ELLENT MOND A KDNP-T „KIS PÁRTKÉNT” FELTÜNTETŐ VÉLEMÉNYEKNEK.

Ugyanezt jelzi az is, hogy minden évben év közben is vannak új jelentkezők a párttagságra is, évente 2-3 fővel bővül a taglétszám.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A családok pártja

A KDNP A CSALÁDOK PÁRTJA

– mondta Zöld Lászlóné, rámutatva, hogy képviselőik nagy része szociális bizottságban, illetve az egészségügy terén tevékenykedik.

Ezt a gondolatot fejtette ki részletesebben dr. Filvig Géza kalocsai pártelnök, a kormányzati családpolitikai intézkedések fölelevenítésével:

  • A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) bevezetésével a büntetlen előéletű, munkaviszonnyal rendelkező személyek kaphatnak támogatást új otthon teremtésére. Mind a gazdasági, mind a társadalmi hatása nagyon kedvező.
  • Az adócsökkentéssel, melyet most hozott törvénymódosítással szavazott az országgyűlés, 260 milliárd forinttal több pénz marad a magyar családoknál, a két gyermeket nevelő családoknál a gyermekenkénti 15.000- Ft-ról 17.500-Ft-ra emelkedik az adókedvezmény. Ez az adókedvezmény 330 ezer családot érint.
  • A gyermekétkeztetésre korábban 35 milliárd forintot fordítottak, a jelenlegi FIDESZ-KDNP kormány 74 milliárd forintot fordít, úgy, hogy az étkeztetés a 4 hosszú szünidő alatt is biztosított az igénylők számára.

E HÁROM KIRAGADOTT TÉMA IS JÓL MUTATJA A KORMÁNYZATI SZÁNDÉKOT, KIEMELT A CSALÁDOK ÉS GYERMEKEK TÁMOGATÁSA

– összegzett Filvig.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Szerencsések vagyunk, hogy végre a családtámogatás ilyen nagy figyelmet kap a jelenlegi Fidesz-KDNP kormányban, a multik és a bankok támogatása helyett, ahogyan azt a szocialista kormányok tették. Térségünkben és Kalocsán is a család és gyermeknevelés támogatásának fontosságát hangsúlyozta Filvig, hozzátéve, hogy e célokért dolgoznak helyben, a megyei választmánnyal, valamint az országgyűlésben Font Sándor országgyűlési képviselőnkön keresztül is.

A városi KDNP-elnök hozzátette, hogy megtiszteltetés a kalocsai pártszervezet számára, hogy a KDNP Megyei Választmány ülésének Kalocsa adhat helyet, ezzel is bekapcsolódva a megye szervezeti vérkeringésébe.

A továbbiakban – immár zárt ajtók mögött – a választmány ülésével folytatódott az alkalom.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>