2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Választmányi ülést tartott Kalocsán a KDNP – Sajtótájékoztatóval

Illés György Cinó  |  2017. 06. 19., 16:22

Csütörtökön délután öt órától a Katona házban található hittanteremben várta a sajtó képviselőit a Bács-Kiskun megyei KDNP vezetősége részéről Mák Kornél elnök, dr. Zöld Lászlóné alelnök, valamint a kalocsai pártszervezet elnöke, Filvig Géza, akik a párt által a megyében végzett munkáról, illetve a Fidesz –KDNP kormányzatnak a családpolitika terén hozott vívmányairól számoltak be.

Font Sándor, a választókerület országgyűlési lépviselője is hivatalos volt a gyűlésre, azonban a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos szavazások épp aznap délután zajlottak a parlamentben, emiatt nem tudott jelen lenni.

A házigazda, dr. Filvig Géza rövid köszöntője után a megyei elnök, Mák Kornél szólt a megjelentekhez. Elmondta: Kalocsa különösen fontos település pártjuk számára, egyrészt ez érseki központ volta miatt, másrészt az itteni erős pártszervezet miatt.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Bács-Kiskun megye nagyon erős a KDNP pártszervezeteit tekintve – mondta megyénknek a párt életében betöltött, kiemelt szerepére utalva. Létrejött a megyei KDNP szervezet önkormányzati tanács nevű pártszerve, amelynek vezetésével Brassó Imrét, Harkakötöny polgármesterét bízták meg, feladata pedig a polgármesterek, képviselők bevonásával az önkormányzatokat érintő, aktuális kérdésekről való együtt gondolkodás kereteinek megteremtése.

A pártélettel kapcsolatban fontosnak tartotta kiemelni az elnök, hogy

MINDEN FÉLÉVBEN JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNYT TARTANAK.

Legutóbb Kecskeméten, Csík János, valamint a kecskeméti City balett közreműködésével és húsz kecskeméti képzőművész felajánlásával gyűjtöttek a dávodi Szent Anna kápolna kapujának felújítására.
A következő alkalommal egy nagy szegénységben élő, székely fiatalember által összegyűjtött és berendezett székely múzeum támogatására fordítanának az összegyűjtött forrásokból.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A PÁRT FONTOSNAK TARTJA A TEMPLOMOK FÖLÚJÍTÁSÁNAK ÜGYÉT, IGYEKSZIK AZT ELŐMOZDÍTANI, NEM CSAK A KATOLIKUS TEMPLOMOK TEKINTETÉBEN.

A következőkben a kecskeméti nagytemplom, református templom tetőszerkezetének és a piarista templomnak a fölújítása történhet meg részben a párt segítségével, illetve dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közbenjárására.

Később dr. Zöld Lászlóné az egyház épületei mellett a hitélettel kapcsolatos kérdésekről is szólt.
Emlékeztetett, hogy 2017. Szent László éve. Ennek kapcsán Baján most ért véget a Szent László vándorkiállítás amelyet Bábel Balázs Kalocsai érsek nyitott meg, aki a Szent László évet január 6-án Kalocsán hirdette meg. A tárlat anyagát átszállították a következő helyszínre, Kunszentmiklósra.

A továbbiakban az alelnök asszony a párt, illetve szervezetei által a megyében végzett politikai munkát mutatta be. Elmondta: megyénkben a párt 23 szervezetet számlál, jelentős taglétszámmal.

17 OLYAN TELEPÜLÉS VAN MEGYÉNKBEN, AHOL A PÁRT KÉPVISELTETI MAGÁT AZ ÖNKORMÁNYZATBAN, KÖZTÜK POLGÁRMESTEREK, ALPOLGÁRMESTEREK JELENTŐS SZÁMBAN KÉPVISELŐK, ILLETVE SZÁMOS MEGYEI KÖZGYŰLÉSI TAGOT IS ADOTT A PÁRT, AMELY EREDMÉNNYEL AZ ALELNÖK ASSZONY ELÉGEDETT, ÉS ÚGY VÉLTE, AZ ELLENT MOND A KDNP-T „KIS PÁRTKÉNT” FELTÜNTETŐ VÉLEMÉNYEKNEK.

Ugyanezt jelzi az is, hogy minden évben év közben is vannak új jelentkezők a párttagságra is, évente 2-3 fővel bővül a taglétszám.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A családok pártja

A KDNP A CSALÁDOK PÁRTJA

– mondta Zöld Lászlóné, rámutatva, hogy képviselőik nagy része szociális bizottságban, illetve az egészségügy terén tevékenykedik.

Ezt a gondolatot fejtette ki részletesebben dr. Filvig Géza kalocsai pártelnök, a kormányzati családpolitikai intézkedések fölelevenítésével:

  • A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) bevezetésével a büntetlen előéletű, munkaviszonnyal rendelkező személyek kaphatnak támogatást új otthon teremtésére. Mind a gazdasági, mind a társadalmi hatása nagyon kedvező.
  • Az adócsökkentéssel, melyet most hozott törvénymódosítással szavazott az országgyűlés, 260 milliárd forinttal több pénz marad a magyar családoknál, a két gyermeket nevelő családoknál a gyermekenkénti 15.000- Ft-ról 17.500-Ft-ra emelkedik az adókedvezmény. Ez az adókedvezmény 330 ezer családot érint.
  • A gyermekétkeztetésre korábban 35 milliárd forintot fordítottak, a jelenlegi FIDESZ-KDNP kormány 74 milliárd forintot fordít, úgy, hogy az étkeztetés a 4 hosszú szünidő alatt is biztosított az igénylők számára.

E HÁROM KIRAGADOTT TÉMA IS JÓL MUTATJA A KORMÁNYZATI SZÁNDÉKOT, KIEMELT A CSALÁDOK ÉS GYERMEKEK TÁMOGATÁSA

– összegzett Filvig.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Szerencsések vagyunk, hogy végre a családtámogatás ilyen nagy figyelmet kap a jelenlegi Fidesz-KDNP kormányban, a multik és a bankok támogatása helyett, ahogyan azt a szocialista kormányok tették. Térségünkben és Kalocsán is a család és gyermeknevelés támogatásának fontosságát hangsúlyozta Filvig, hozzátéve, hogy e célokért dolgoznak helyben, a megyei választmánnyal, valamint az országgyűlésben Font Sándor országgyűlési képviselőnkön keresztül is.

A városi KDNP-elnök hozzátette, hogy megtiszteltetés a kalocsai pártszervezet számára, hogy a KDNP Megyei Választmány ülésének Kalocsa adhat helyet, ezzel is bekapcsolódva a megye szervezeti vérkeringésébe.

A továbbiakban – immár zárt ajtók mögött – a választmány ülésével folytatódott az alkalom.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK