2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsa SC első nemzetközi mérkőzése

Tamás Ferenc  |  2020. 04. 25., 20:36

Az alig egy évtizede átadott Foktői úti új kalocsai sporttelepen a Wieni Slovan osztrák gárdájával játszott hírverő nemzetközi mérkőzést a profi labdarúgókat is soraiban tudó, az 1936-os évben már professzionális ligában játszó KSC csapata.

A találkozót óriási hírverés előzte meg, a külön autóbusszal érkező vendégeket mintegy 1000 főnyi lelkes közönség fogadta. Majd megtekintették az érseki könyvtárat, a székesegyházat és a kalocsai házat, amely igen megnyerte a tetszésüket.
Délután zeneszó mellett vonultak a csapatok a sporttelepre. Rengeteg vidéki és környékbeli jött Kalocsára. Pont négy órakor kivonultak a csapatok, felhangzott az osztrák himnusz, majd a magyar himnusz, mialatt festőien lobogtak a sportpálya bejárati árbocán az osztrák ás magyar lobogók.

Kalocsa SC – Wieni Slovan 4:2 (3:0)

2000 néző, vezette Vidor (Budapest)

A mérkőzés lefolyása

Az osztrák csapat: Heinrich, Waibl, Chmelicek, Kneibeis, Schill, Kadlec, Riedek, Warhnek, Deutach, Kral, Altman.
A magyar kalocsai csapat: Deák, Égi, Preisz, Nagy, (Kalocsai), Kárpáti, Mayer, Szabó III., Konrád, Brunner, Hadrévi, Pénzes összeállításban játszott.

Kép forrása: 100 éves a kalocsai foci című kiállítás meghívója (Viski Károly Múzeum)


A nagy várakozással várt mérkőzés heves irammal kezdődik, a játék képe igen élénk, a támadások gördülékenyek. A mérkőzés mindvégig igen élvezetes és változatos volt, szebbnél-szebb akcióban bővelkedett. A közönség nem szűnt meg tetszését nyilvánítani, s mindenki a legnagyobb megelégedéssel tért haza a sportpályáról. Az első félidő sokáig eredménytelen, de izgalmas, fair és szép játékot mutatott. A 20. percben az osztrák Warhnek váratlan gyilkos lövésére szisszen fel a közönség, melyet Deák gyönyörűen védett. A kapuostromok egymást felváltva következtek. A 35. percben mégis megszületik az első hazai gól, Pénzes helyezett gólt lő. Alig kezdődik a játék, s újabb két lefutás után szép összjátékból Hadrévi zsinórbombája ül az osztrák hálóban, majd a 42. percben Szabó III. két ügyes sakkhúzása után közelről eredményesen végződik az akció. Párszor táncol még a kapufaéleken a labda, s már úgy látszik, a hatalmas rohamozás több gólt, s nagyobb eredményt mutat, de az osztrákok védelme most jól működik. Heinrich igen szép védéseket produkál, amit a közönség tapssal jutalmaz.

A második félidőben az osztrákok lábrakapnak és a 7.percben Deutach szép gólt lő, majd a 16. percben Kral ismét gólt ért el. Majd a kalocsai csapat rúg még egy érvénytelen gólt. Ezután az osztrákok mintha kiadták volna erejüket, engednek a heves iramból. A játék irányítását most már a kalocsai csapat veszi át és a nap legszebb gólját Konrád lövi kapásfordulatból a Slovan hálójába. Gyönyörű volt, mintha zsinóron húzták volna végig, úgy kötött ki a labda a kapu felső sarkában. Ezzel a végeredményt be is állította.

Vidor bíró két határbírájával Csapp és Széllel nagyszerűen látta el feladatát. A mérkőzés vezetésével mind a két fél, a közönség egyaránt meg volt elégedve.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 19., 20:45
Ezeket a zsákokat nem a jóságos nagyszakállú töltötte meg ajándékokkal, hanem a "Te szedd!" akció vidám önkéntesei a széthajigált szeméttel, mégpedig két kalocsai helyszínen, a Csajdán és a Móra Ferenc utcai kerékpárút mentén. Még >>>
2021. 10. 19., 18:19
Október 23-án, szombaton - az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján – , a piac zárva lesz. Még >>>
2021. 10. 19., 10:21
Az e-sportoló az új focista? Még >>>
2021. 10. 19., 10:16
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal! Még >>>
2021. 10. 19., 09:44
Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul. Még >>>
2021. 10. 18., 14:50
2021.október 23.-án 18:00 órától a KEVE (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület) rendhagyó módon evezős bált rendez a kalocsai evezés (rowing) 40. évfordulója alkalmából. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés