2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A „Sporik” is készen állnak

Tamás Ferenc  |  2016. 08. 15., 11:57

A hétvégén elindult az új bajnoki évad a megye labdarúgásában is, ahol az I.–II. –III. osztályokban és az utánpótlás kategóriáiban hat játékvezetői csoport, mintegy 170 fős kerete fújja majd a sípot, illetve tevékenykedik asszisztensként az őszi szezon során.

A rajt előtt Tóth Istvánnal (képünkön) a kalocsai csoport vezetőjével beszélgettünk a „sporik” bajnoki hangolódásáról, a működésükhöz szükséges „nyári vizsgájuk” teljesítésének követelményeiről, arra kérve, hogy avasson be bennünket a „fekete ruhások” kulisszatitkaiba.

– Július 23-án, szombaton reggel 5 órakor indultunk a megyeszékhelyre, majd 7 órakor már róttuk a köröket a Széktói stadionban. A „kalocsai csoportot” huszonhárom kolléga képviselte – egy igazolt távollévőnk volt Polyák Attila, aki ugyanezen a napon országos NB-s meccset fújt Siófokon. Mindenki sikeresen teljesítette a fizikális felmérés követelményeit, amit egy elméleti felkészítés követett, amelyet a korábbi FIFA-játékvezető Erdős József úr tartott számunkra.
Egy kollégiumba szállásoltak be bennünket a kétnapos edzőtábor során, ahol a délelőtti elméleti képzést egy délutáni teszt-feladatsor kitöltése követte, amely tulajdonképpen a reggeli fizikális állapotfelmérésünk után, úgymond a „vizsga” elméleti része volt. Örömmel közölhetem, hogy a „kalocsai csoportból” mindenkinek sikerült mindkét területen megfelelnie, azaz zöld utat kaptunk a 2016/2017-es versenyévadra a működéshez.
A két nap felkészülése során a sok újdonság és szabályalkalmazás mellett hangsúlyozott szerepet kapott a büntetőterületen belüli szabálytalanságok megítélésének a kérdésköre, és ezzel kapcsolatban pedig a sárga és piros lapok használata, alkalmazásuk metodikája – zárta az edzőtáborral kapcsolatos ismertetőjét Tóth István, a síp mesterei kalocsai csoportjának vezetője.

Végezetül álljon itt a „kalocsai csoport” kerete, akik közreműködnek majd játékvezetőként és asszisztensként a hétvégeken az újabb bajnoki évad során.
Ők a következők: Polyák Attila, Szűcs Gábor, Aradi Csaba, Tamás Roland, Hagymási Attila, Lichtenberger István, Nasz Balázs, Follárdt Zoltán, Borsos Tamás, Jánosi István, Vén Ernő, Szalontai Tibor, Lakatos Róbert, Lakatos Zoltán, Rátkai Ernő, Rátkai Ákos, Markó László, Horváth Attila, ifj. Katona György, Bata Zoltán, Felnagy Tamás, Szőke János, Vén Krisztián és vezetőjük Tóth István.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>