2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az első bajnoki ifimeccs Foktőn

Az első bajnoki ifimeccs Foktőn
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 18., 12:45

Szeptember 11-e, örök mementóként megmarad az ikertornyok elleni merénylet miatt, de aki a hangulatos foktői focipályára kilátogatott ezen a szombat délelőttön, az is történelmi pillanatokat élhetett át. Hiszen még a legidősebb drukkerek is azt állították, hogy a Foktő első ízben indított csapatot az ifjúsági bajnokságban, így ezen a játéknapon először futott ki a „foktői tizenegy” ifi bajnokin a pályára.

A bajnoki rajton a Főnix SE Foktő szeptember 5-én, vasárnap 3–2-es győzelemmel kezdett a Soltvadkert otthonában a Bács megyei U19-es bajnokság Közép csoportjában. Ugyanakkor a Jánoshalma 2-1-re veszített a Solt legénysége ellen „Jankovácon”.

A találkozó az előzmények ismeretében is hazai sikert ígért, amit a Pákolicz tanítványok hoztak is a meccs végére. Igaz, a vendégek mindössze tíz emberrel érkeztek a Duna-parti pályára, éppen ezért a Foktő azonnal presszió alá helyezte ellenfelét.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc

A 90 perc történéseit, az eredmény alakulását az alábbi összefoglalóban ismertetjük.

A hazaikak már az elején helyzetek garmadáját alakították ki, amit ekkor még nem tudtak gólra váltani. Ezek közül is talán a legemlékezetesebb volt, amikor Fekete Johnny a felső kapufát találta telibe a 8. perc környékén. A félóra vége felé aztán Varga Alex védői díszkíséretében lépett ki a bal oldalon, majd futtából kilőtte a hosszú sarkot (1–0). Percekre rá, Fekete Johnny firkálta meg a vendégek védelmét, majd beadását Barna lőtte a lábak erdejében a hálóba (2–0). Aztán ismét Fekete Johnny volt a főszereplő. Ezúttal kisebb ringlispílbe ültette be a körülötte forgolódó védőket, majd úgy 17-ről a hosszú alsóba lőtte a labdát (3–0).

A fordulás után a fáradni látszó vendégek és a cserék miatt frissülő hazaiak párharcát láthatták a nézők. A meccs 56. percében aztán Fekete pontot tett mindennek a végére. Ezúttal tudatosan lövőhelyzetet alakított ki magának, majd a hosszú alsóba tekerte a játékszert (4–0). A rá következő percben, jánoshalmi sarokrúgást követően, Fenyvesi a felső kapufára fejelte a labdát, ezzel a becsületgólját sem tudta megszerezni a vendég.

Főnix SE Foktó – Jánoshalmi FC 4–0 (3–0)

50 néző, vezette: Vén Krisztián

Foktő: Váradi D. (Sebők F.) – Tóth P., Kovács M., Mikes A., Virizlai J. – Fekete J., Csóti T. (Falus L.), Barna M., Jakab j. (Virágh M.) – Varga A., Kanalas J. (Boros M.). Edző: Pákolicz László.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés