2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Közel félszázan próbáztak a milliós fődíjért

Közel félszázan próbáztak a milliós fődíjért
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 12., 08:38

Szeptember 4-én, szombaton már kora délelőtt pattogott a pettyes a Szakmári KSE pályán, ahol az I. Országos Tizenegyesrúgó bajnokság területi fordulóját tartották.

A megjelenteket a házigazda Szakmári KSE nevében Dobler Róbert technikai vezető és Kövesdi Gábor, a rendezvény helyi referense köszöntötte, majd kezdetét vette a versengés. A közel félszáz nevező a megye több pontjáról érkezett, így voltak indulók Kecskemétről, Bajáról, Kalocsáról, Akasztóról, Izsákról, Hartáról, Soltról, Bátyáról, Ordasról, Bácsbokodról, Nagybaracskáról és a házigazda Szakmár községből is.


Tehát nem véletlenül forog sportberkekben közszájon, hogy az idei nyári társrendezésű EB mellett a legnagyobb hazai közösségi futballesemény az augusztus végén és szeptember elején, az újabb 25 területi fordulóval gazdagodott monstre rendezvény. Népszerűségének talán az is oka lehet, hogy itt annak is esélye van, aki soha nem sportolt profi szinten, ám mégis kiismerhetetlenül, nagy magabiztossággal „büntet”!


A bajnoki versengés szakmári területi fordulójában a kaput a körzetben jól ismert, három „enyveskezű” hálóőr védte: Pergel Miklós, Peák Ádám és Vörös Zoltám, akik annyira jól tették a dolgukat, hogy az első kör befejeződése után a mezőny kétharmada már „fűbe harapott”. A területi verseny szabályai szerint ugyanis minden nevező lő egy büntetőt, aki belőtte az továbbjut, aki kihagyta az kiesik. Tehát Szakmáron is aratott a „hirtelen halál”. A folytatásban aztán addig hadakoztak, amíg annyi résztvevő maradt (Szakmáron ez négy fő volt – A szerk.), amely az adott területi döntőből az indulói létszám arányában még továbbjuthatott.


Az I. Országos Tizenegyesrúgó bajnokság szakmári területi fordulójából négy próbázó jutott a szeptember 12-i, Soltvadkerten megrendezésre kerülő megyei döntőbe. Ők a következők: Pergel Miklós (Solti FC), Szem László (Kecskemét), Kasi Róbert (Bátyai SE), Takács Bálint (Soltvadkerti TE).

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés