2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Közel félszázan próbáztak a milliós fődíjért

Közel félszázan próbáztak a milliós fődíjért
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 12., 08:38

Szeptember 4-én, szombaton már kora délelőtt pattogott a pettyes a Szakmári KSE pályán, ahol az I. Országos Tizenegyesrúgó bajnokság területi fordulóját tartották.

A megjelenteket a házigazda Szakmári KSE nevében Dobler Róbert technikai vezető és Kövesdi Gábor, a rendezvény helyi referense köszöntötte, majd kezdetét vette a versengés. A közel félszáz nevező a megye több pontjáról érkezett, így voltak indulók Kecskemétről, Bajáról, Kalocsáról, Akasztóról, Izsákról, Hartáról, Soltról, Bátyáról, Ordasról, Bácsbokodról, Nagybaracskáról és a házigazda Szakmár községből is.


Tehát nem véletlenül forog sportberkekben közszájon, hogy az idei nyári társrendezésű EB mellett a legnagyobb hazai közösségi futballesemény az augusztus végén és szeptember elején, az újabb 25 területi fordulóval gazdagodott monstre rendezvény. Népszerűségének talán az is oka lehet, hogy itt annak is esélye van, aki soha nem sportolt profi szinten, ám mégis kiismerhetetlenül, nagy magabiztossággal „büntet”!


A bajnoki versengés szakmári területi fordulójában a kaput a körzetben jól ismert, három „enyveskezű” hálóőr védte: Pergel Miklós, Peák Ádám és Vörös Zoltám, akik annyira jól tették a dolgukat, hogy az első kör befejeződése után a mezőny kétharmada már „fűbe harapott”. A területi verseny szabályai szerint ugyanis minden nevező lő egy büntetőt, aki belőtte az továbbjut, aki kihagyta az kiesik. Tehát Szakmáron is aratott a „hirtelen halál”. A folytatásban aztán addig hadakoztak, amíg annyi résztvevő maradt (Szakmáron ez négy fő volt – A szerk.), amely az adott területi döntőből az indulói létszám arányában még továbbjuthatott.


Az I. Országos Tizenegyesrúgó bajnokság szakmári területi fordulójából négy próbázó jutott a szeptember 12-i, Soltvadkerten megrendezésre kerülő megyei döntőbe. Ők a következők: Pergel Miklós (Solti FC), Szem László (Kecskemét), Kasi Róbert (Bátyai SE), Takács Bálint (Soltvadkerti TE).

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK