2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Közel hatszáz ifjú kézilabdás zsivajától zengtek a pünkösdi hétvégén városunk fedett sportlétesítményei

Tamás Ferenc  |  2022. 06. 07., 14:10

A Kecel Kézilabda Club és a Gézengúz UKC Kalocsa közös rendezésében immár a X. Pünkösdi Utánpótlás Kézilabda Tornát rendezték régiónk városaiban, ahol mindkét nem tizenegy korcsoportjában 102 csapat, 294 mérkőzésen döntött arról, hogy kik lesznek kategóriáikban a „pünkösdi királyok”, azaz kik emelhetik majd magasba a díszes trófeákat.

Így, az öt városi helyszínen már több mint ezer fiatal pattogtatta nagy műgonddal a kézilabdát a június 3-6-án megrendezésre kerülő ünnepi hétvége során, miközben 61 fiú és 41 lánycsapat hadakozott egymással.

Képgaléria megtekintése (56 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Az egyik helyszín házigazdája, a Gézengúz UKC Kalocsa is 11 fiúcsapattal és 4 lánycsapattal képviseltette magát városunk három fedett sportlétesítményében, igaz a hölgyek „idegen” helyszíneken játszottak.
Így a Dávidházi Sándor, Alföldi Babett vezette U 15-ös lánycsapatunk is keceli helyszínen mérkőzött, ahol a dobogó harmadik fokára léphettek a fajsúlyos hétcsapatos mezőnyben. Csapattagok voltak: Aranyos Janka, Haszán Dorottya, Horváth Sára, Hunyadi Fanna, Lakatos Anna, Németh Mira, Szőgyi Florencia, Tóth Emma.

Ugyancsak bronzérmet szerzett a Szvétek Balázs edzette U14-es fiú együttesünk is, akik a bronzmeccsen a Kecskeméti Sportiskola fiataljait győzték le 23-19 arányban. Itt kell szólnunk a csapatokat buzdító, zömében szülőkből és barátokból verbuválódott igen hangos publikumáról is, akik a lelátó padsoraiból bíztatták a fiatalokat. Csapattagok voltak: Vén Zsadány, Barna Levente, Dengi Zsombor, Jakab Rikárdó, Mamuzsics Milán, Mezei Marcell, Mezei Milán, Rács Milán, Szettele Áron, Rideg László.

Képgaléria megtekintése (56 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A Buzogány Szabolcs vezette „Gézengúzaink” U 13-as csapatának is bronzérmet akasztottak a nyakába az ünnepélyes eredményhirdetéskor. A fiúk a torna talán legerősebb nyolcccsapatos mezőnyében a végső harmadik helyezést érték el úgy, hogy a csoportjukat megnyerték, majd a keresztjátékban, az elődöntőben a fizikálisan is jobb kiállású és a végső első helyet is elhódító Simontornya csapatától szenvedtek vereséget, ahol a tét a döntőbe jutás volt. A bronzmeccsen aztán 23-15-re legyőzték a Kecskeméti Sportiskola gárdáját, a népes lelátó szurkolásától kísérve. Csapattagok voltak: Bolvári Nimród, Szőnyi Noel, András Gellért, Fejes Richárd, Kákonyi Kevin, Kovács Máté, Mezei Milán, Martin Gábor, Révész Áron, Veres Arlen, Tóth Balázs, Wiedner Máté, Gyöngyösi Gergő, Kecskeméti Norbert, Sipos Marcell.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor aztán a hagyományok jegyében külön is díjazták az egyes korosztályok legjobb góllövőit, játékosait és kalocsai képviselőit. A záráskor meghitt pillanatokat élhetett át az ünneplő közönség, a küzdőtéren felsorakozott csapatok és az ünnepelt Szűcs László, az egykori kalocsai sportfelügyelő, a Pünkösd Kupa szellemi örököse és „kitalálója”, amikor nyugdíjba vonulása alkalmából a két évtizede vele dolgozó kollégái köszöntötték és ajándékokkal kedveskedtek neki. Sikerült örömkönnyeket csalni a szemébe a meghatódástól szinte szólni sem tudó sportvezetőnek.
Róla tudni kell, hogy még 1999 végén ő álmodta meg városunkban a Pünkösd Kupa nagyszabású utánpótlás seregszemlét itt, kalocsai városi sportfelügyelőként, amelyet először 2000-ben rendeztek meg. Majd későbbi munkája Kecelre szólította, ahol a keceli klubbal és önkormányzattal karöltve folytatták a hagyományokat, így datálható a mai torna X. Pünkösd Kupaként, a keceli patronálás, szervezés és lebonyolítás tiszteletére.

Képgaléria megtekintése (56 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK