2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Közel hatszáz ifjú kézilabdás zsivajától zengtek a pünkösdi hétvégén városunk fedett sportlétesítményei

Tamás Ferenc  |  2022. 06. 07., 14:10

A Kecel Kézilabda Club és a Gézengúz UKC Kalocsa közös rendezésében immár a X. Pünkösdi Utánpótlás Kézilabda Tornát rendezték régiónk városaiban, ahol mindkét nem tizenegy korcsoportjában 102 csapat, 294 mérkőzésen döntött arról, hogy kik lesznek kategóriáikban a „pünkösdi királyok”, azaz kik emelhetik majd magasba a díszes trófeákat.

Így, az öt városi helyszínen már több mint ezer fiatal pattogtatta nagy műgonddal a kézilabdát a június 3-6-án megrendezésre kerülő ünnepi hétvége során, miközben 61 fiú és 41 lánycsapat hadakozott egymással.

Képgaléria megtekintése (56 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Az egyik helyszín házigazdája, a Gézengúz UKC Kalocsa is 11 fiúcsapattal és 4 lánycsapattal képviseltette magát városunk három fedett sportlétesítményében, igaz a hölgyek „idegen” helyszíneken játszottak.
Így a Dávidházi Sándor, Alföldi Babett vezette U 15-ös lánycsapatunk is keceli helyszínen mérkőzött, ahol a dobogó harmadik fokára léphettek a fajsúlyos hétcsapatos mezőnyben. Csapattagok voltak: Aranyos Janka, Haszán Dorottya, Horváth Sára, Hunyadi Fanna, Lakatos Anna, Németh Mira, Szőgyi Florencia, Tóth Emma.

Ugyancsak bronzérmet szerzett a Szvétek Balázs edzette U14-es fiú együttesünk is, akik a bronzmeccsen a Kecskeméti Sportiskola fiataljait győzték le 23-19 arányban. Itt kell szólnunk a csapatokat buzdító, zömében szülőkből és barátokból verbuválódott igen hangos publikumáról is, akik a lelátó padsoraiból bíztatták a fiatalokat. Csapattagok voltak: Vén Zsadány, Barna Levente, Dengi Zsombor, Jakab Rikárdó, Mamuzsics Milán, Mezei Marcell, Mezei Milán, Rács Milán, Szettele Áron, Rideg László.

Képgaléria megtekintése (56 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A Buzogány Szabolcs vezette „Gézengúzaink” U 13-as csapatának is bronzérmet akasztottak a nyakába az ünnepélyes eredményhirdetéskor. A fiúk a torna talán legerősebb nyolcccsapatos mezőnyében a végső harmadik helyezést érték el úgy, hogy a csoportjukat megnyerték, majd a keresztjátékban, az elődöntőben a fizikálisan is jobb kiállású és a végső első helyet is elhódító Simontornya csapatától szenvedtek vereséget, ahol a tét a döntőbe jutás volt. A bronzmeccsen aztán 23-15-re legyőzték a Kecskeméti Sportiskola gárdáját, a népes lelátó szurkolásától kísérve. Csapattagok voltak: Bolvári Nimród, Szőnyi Noel, András Gellért, Fejes Richárd, Kákonyi Kevin, Kovács Máté, Mezei Milán, Martin Gábor, Révész Áron, Veres Arlen, Tóth Balázs, Wiedner Máté, Gyöngyösi Gergő, Kecskeméti Norbert, Sipos Marcell.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor aztán a hagyományok jegyében külön is díjazták az egyes korosztályok legjobb góllövőit, játékosait és kalocsai képviselőit. A záráskor meghitt pillanatokat élhetett át az ünneplő közönség, a küzdőtéren felsorakozott csapatok és az ünnepelt Szűcs László, az egykori kalocsai sportfelügyelő, a Pünkösd Kupa szellemi örököse és „kitalálója”, amikor nyugdíjba vonulása alkalmából a két évtizede vele dolgozó kollégái köszöntötték és ajándékokkal kedveskedtek neki. Sikerült örömkönnyeket csalni a szemébe a meghatódástól szinte szólni sem tudó sportvezetőnek.
Róla tudni kell, hogy még 1999 végén ő álmodta meg városunkban a Pünkösd Kupa nagyszabású utánpótlás seregszemlét itt, kalocsai városi sportfelügyelőként, amelyet először 2000-ben rendeztek meg. Majd későbbi munkája Kecelre szólította, ahol a keceli klubbal és önkormányzattal karöltve folytatták a hagyományokat, így datálható a mai torna X. Pünkösd Kupaként, a keceli patronálás, szervezés és lebonyolítás tiszteletére.

Képgaléria megtekintése (56 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK