2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Spanyol földre igazolnak a KUSE fiataljai

Spanyol földre igazolnak a KUSE fiataljai
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 05., 09:30

A téli szünet napjaiban dőlt el, hogy a Kalocsai Utánpótlás SE (KUSE) – szövetségi döntés által felfüggesztett labdarúgó szakosztálya játékosai közül az edző fia, Kecskeméti Dávid António és a kapus Barna Alex is Spanyolország felé venné az irányt, hiszen mindketten sikeres „felvételi vizsgát” tettek Alicantében.

Pedig közel egy éve írtunk arról, hogy városunkban új sportegyesület, a Kalocsai Utánpótlás SE (KUSE) született, ám ezúttal arról kell tájékoztatnunk hírportálunk sportszerető közvéleményét, hogy a Kecskeméti Tibor edzette gárdát kizárta a szövetség a további küzdelmekből, így a labdarúgó szakosztály meg is szűnik ideiglenesen. A KUSE, mint sportegyesület tovább működik ugyan, hiszen a bírkózó szakosztály továbbra is fennmarad, sőt Hamzók József személyében lehet, hogy új sportigazgatót is választanak az egyesületnél.
Talán ezért is kezdett szétszéledni a focicsapatunk, és ezért is keresték a lehetőséget a fiatalok pályafutásuk folytatásához.
Lehet, hogy ezért is „zongorázta le” az edző édesapa, a KUSE elnöke Kecskeméti Tibor, fia, Kecskeméti Dávid António Spanyolországba történő kijutását, azaz spanyol honba történő igazolását. Dávidról egyébként tudni kell, hogy a spanyolországi Elchében született 2006-ban és vele tartott a nála két évvel fiatalabb korábbi kalocsai csapattársa, Barna Alex kapus is, aki szintén szerencsét kívánt próbálni Spanyolországban.

Az édesapa, Kecskeméti Tibor elmondása szerint hét csapathoz is bejelentkeztek, ám a kiutazásuk után idő hiányában csak négy klub akadémiáján jártak.
Ugyancsak az édesapa elmondása szerint

mind a négy klubnál sikeres felvételt nyert Dávid fia, hiszen a barceloniai Naire Academy CF épp úgy felvette soraiba a KUSE korábbi meghatározó játékosát, mint az Atletico san blas Academy CF (Alicante) vagy a Torragon Sport Iskola (Tarragona) és a Montecasillas Sportiskola (Murzia).

A család és Dávid számára is nehéz volt a döntés, hiszen mindegyik utánpótlásképző jó hírnévnek örvend – a spanyol regionális kiemelt korosztályos bajnokságban szerepel.

A család közös döntés után végül is az alicantei (Atletico son blas CF) sportiskola akadémiát választotta, mivel Dávid Alicante tartományban, Elchében született.


A spanyol edző véleménye szerint már 2023. februárjától számítanának a kalocsai fiú érkezésére,

ahol akárcsak a korábbi csapatában, belső védő poszton szerepelhetne majd új klubjában, az U19-es korosztályban. A spanyol szakvezető azt is elmondta a szülőknek, hogy azért is esett a választása Dávidra, mert a jelentkezők közül technikai képzettségben és gyorsaságban is az egyik legjobb volt a felvételizők sorában. Pedig Dávid posztjára is többen pályáztak, akik mind ügyes és jó focisták voltak.

Az egykori kalocsai klub (KUSE), másik jelentkezője

Barna Alex kapus is felvételt nyert az alicantei klub utánpótlásába, mivel ő is helyt állt a bemutatkozó próbajátékán.

Igaz, a kinti leigazolása kicsit körülményesebb lesz Dávidénál, de a szülei már azon fáradoznak, hogy az ő álmai is valóra váljanak majd a jövőben!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK