2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Spanyol földre igazolnak a KUSE fiataljai

Spanyol földre igazolnak a KUSE fiataljai
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 05., 09:30

A téli szünet napjaiban dőlt el, hogy a Kalocsai Utánpótlás SE (KUSE) – szövetségi döntés által felfüggesztett labdarúgó szakosztálya játékosai közül az edző fia, Kecskeméti Dávid António és a kapus Barna Alex is Spanyolország felé venné az irányt, hiszen mindketten sikeres „felvételi vizsgát” tettek Alicantében.

Pedig közel egy éve írtunk arról, hogy városunkban új sportegyesület, a Kalocsai Utánpótlás SE (KUSE) született, ám ezúttal arról kell tájékoztatnunk hírportálunk sportszerető közvéleményét, hogy a Kecskeméti Tibor edzette gárdát kizárta a szövetség a további küzdelmekből, így a labdarúgó szakosztály meg is szűnik ideiglenesen. A KUSE, mint sportegyesület tovább működik ugyan, hiszen a bírkózó szakosztály továbbra is fennmarad, sőt Hamzók József személyében lehet, hogy új sportigazgatót is választanak az egyesületnél.
Talán ezért is kezdett szétszéledni a focicsapatunk, és ezért is keresték a lehetőséget a fiatalok pályafutásuk folytatásához.
Lehet, hogy ezért is „zongorázta le” az edző édesapa, a KUSE elnöke Kecskeméti Tibor, fia, Kecskeméti Dávid António Spanyolországba történő kijutását, azaz spanyol honba történő igazolását. Dávidról egyébként tudni kell, hogy a spanyolországi Elchében született 2006-ban és vele tartott a nála két évvel fiatalabb korábbi kalocsai csapattársa, Barna Alex kapus is, aki szintén szerencsét kívánt próbálni Spanyolországban.

Az édesapa, Kecskeméti Tibor elmondása szerint hét csapathoz is bejelentkeztek, ám a kiutazásuk után idő hiányában csak négy klub akadémiáján jártak.
Ugyancsak az édesapa elmondása szerint

mind a négy klubnál sikeres felvételt nyert Dávid fia, hiszen a barceloniai Naire Academy CF épp úgy felvette soraiba a KUSE korábbi meghatározó játékosát, mint az Atletico san blas Academy CF (Alicante) vagy a Torragon Sport Iskola (Tarragona) és a Montecasillas Sportiskola (Murzia).

A család és Dávid számára is nehéz volt a döntés, hiszen mindegyik utánpótlásképző jó hírnévnek örvend – a spanyol regionális kiemelt korosztályos bajnokságban szerepel.

A család közös döntés után végül is az alicantei (Atletico son blas CF) sportiskola akadémiát választotta, mivel Dávid Alicante tartományban, Elchében született.


A spanyol edző véleménye szerint már 2023. februárjától számítanának a kalocsai fiú érkezésére,

ahol akárcsak a korábbi csapatában, belső védő poszton szerepelhetne majd új klubjában, az U19-es korosztályban. A spanyol szakvezető azt is elmondta a szülőknek, hogy azért is esett a választása Dávidra, mert a jelentkezők közül technikai képzettségben és gyorsaságban is az egyik legjobb volt a felvételizők sorában. Pedig Dávid posztjára is többen pályáztak, akik mind ügyes és jó focisták voltak.

Az egykori kalocsai klub (KUSE), másik jelentkezője

Barna Alex kapus is felvételt nyert az alicantei klub utánpótlásába, mivel ő is helyt állt a bemutatkozó próbajátékán.

Igaz, a kinti leigazolása kicsit körülményesebb lesz Dávidénál, de a szülei már azon fáradoznak, hogy az ő álmai is valóra váljanak majd a jövőben!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK