2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Új egyesületet alapítva két bajnokságba is neveztek

Tamás Ferenc  |  2022. 01. 06., 13:14

Még valahol 2020. decemberében Kecskeméti Tibor, a KUSE (Kalocsai Utánpótlás SE) megálmodója gondolt egy merészet és létrehozta a város legújabb sportklubját, ahol nincs tagdíj, ingyenes minden szolgáltatás és a fiatalok maximálisan kiélhetik mozgásigényüket. Megkezdte tehát a környékbeli kistelepüléseken a toborzást, ahol futballozni szerető srácokat gyűjtött csapatába, no meg sportolni vágyó, a birkózást is kedvelő fiatalokat.

Így alakult meg és lett hivatalosan is bejegyeztetve 2020. december idusán a KUSE, majd a nyáron már két csapatát is nevezte az elnök a bajnokságba. Egyik gárdája az MLSZ Regionális U16-os bajnokság Déli csoportjában indult, ahol a Dunaújvárosi PASE a Kozármisleny, a Szigethalom, a Makó, az Érd, a Balatonlelle és a Mohács voltak az ellenfeleik. A mieinkről azt is tudni kell, hogy a csapatból csak két-három ember játszott korábban szervezett bajnokságban, a többiek igazi amatőrök, teljesen kezdők voltak, de bátran belevágtak a „lecsóba”, azaz próbálták felvenni a versenyt az NB-s klubok fiataljaival. Rájuk is igaz volt azonban a mondás, hogy „minden kezdet nehéz”, hiszen a hét lejátszott meccsükön csupán egyszer érezhették a győzelem mámorító varázsát, amikor a Balatonlellét 9-1-re knockoutolták.

8. Kalocsai USE        7      1      -      6       11-38        3 p.

A kiírás szerint az őszi etapban már oda-vissza alapon, tehát 14 mérkőzést kellett volna teljesíteniük, de a járványhelyzet miatt több meccsüket is elhalasztották.

Az őszi 11 lőtt góljukból Répás Gábor egymaga ötöt jegyezhetett, amivel ő lett házon belül a gólkirály, ám az mindenképpen bíztató volt a mieink számára, hogy jól láthatóan fejlődött a csapatjátékuk, egyre szorosabb ütközeteket sikerült megvívniuk, amely mindenképpen bíztató a tavaszi szezon előtt.

A KUSE másik gárdája a Bács megyei 14 csapatos U16-os labdarúgó-bajnokság Déli csoportjában szerepel, ahol az NB-s mezőnyben edződött fiatalok már egyre inkább mutogatják oroszlánkörmeiket. A csapat a meccsei számát tekintve még odaérhet akár a nemes veretű érmekért harcolók közé is, hiszen jelen állás szerint csak hét ponttal vannak lemaradva a listavezető Kecel FC együttese mögött, igaz, fiataljaink kettővel kevesebb alkalommal léptek pályára.

6. Kalocsai USE      9      6     2      1     54-17         20 p.

Az őszi teljesítményük így is dicséretes, 74 százalékos csapatteljesítmény, amellyel nyolc (!) gárdát is maguk mögé utasítottak kezdőkként a mezőnyből.

A házi góllövő lista első helyén Kecskeméti Dávid áll 11 remekbe szabott találatával a 9 gólos Répás Gábor és a 8 találatot jegyző Czuczu András előtt.

A klub mindkét csapatában pályára léptek az ősz összecsapásai során: Rőthy Dominik, Kolompár József, Czuczu András, Várhelyi Gergő, Szabó Bence, Kecskeméti Dávid, Koczi Levente, Répás Gábor, Nyári Márió, Jakab Tamás, Rostás Zsolt, Maros Máté, Barna Alex, Mészáros Norbert, Varajti Vajk, Györgye Alex, Kalányos Valentin, Kárpáti Kristóf, Györgye Martin, Zsemberi Herman, Frank Ferenc, Farkas Benjamin, Jakab Rikárdó, Matota Levente, Kolompár Zoltán, Horváth Renátó.
Edző: Kecskeméti Tibor.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés