2022. 05. 19. csütörtök
Ivó, Milán
: 386 Ft   : 368 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepi öregfiúk focigála lesz Kalocsán

Tamás Ferenc  |  2021. 08. 08., 17:30

Augusztus 19-én, csütörtökön délután a kalocsai öregfiúk a nemzeti szenior válogatottat látják vendégül a Molnár Ferenc Szabadidő-és Sportközpontban, ahol a helyi foci egykori legendái a Gellei Imre által irányított Magyar Öregfiúk Válogatottal mérkőznek majd a délután fél hattól meghirdetett nosztalgia gálán, az ünnepi hétvége felvezetésén.

A csapatok 2x30 perces mérkőzést játszanak, ahol várhatóan a honi öregfiúk csapatában pályára lép többek között Gera Zoltán, Lisztes Krisztián, Fehér Csaba, Telek András és Hajnal Tamás is.
A kalocsai armadáról csak annyit, hogy az előző években már megismert volt KSE és KFC-ben is szereplő öregfiúi alkotják majd a keretet, akiknek hajdanán ezres nézősereg is tapsolt vasárnaponként.

A Kalocsai FC Baráti Kör szervezésében létrejött találkozón, a házigazdák ezúttal is hívják és várják a helyi szurkolókat, de már a Videoton U16 és a KUSE U16-os előmérkőzésre is. Aki valaha is közelebbi kapcsolatba került a sporttal, az már tudja, hogy mit jelent évtizedek után a játszótársakkal találkozni, újra átélni a régi idők focijának emlékeit, találkozni az egykori csapattársakkal. Ilyenkor óhatatlanul visszatérnek az aktív évek focival átszőtt emlékképei, a felhőtlen fiatalság aranykora, meccseinek élményei, a labda, a játék, és a közösség semmihez nem fogható varázslata.

A mérkőzés diszkrét bájához az is hozzátartozik, hogy a magyar öregfiúk csapatának szövetségi kapitánya az a Gellei Imre, aki a ’60-as évek végén Kalocsán töltötte sorkatonai szolgálatát és a helyi Honvéd Szamuely SE csapatának legendás balszélsője volt, őrületbe kergetve a mindenkori ellenfelek jobb oldali védőit.

A 2021. augusztus 19-én, csütörtökön 17:30 órai kezdéssel meghirdetett öregfiúk gálán tehát egy olyan mérkőzésnek lehetnek szemtanúi azok a nézők, akik kilátogatnak majd a pályára, ahol az egykori helyi kiválóságok és a magyar elit korábbi jelesei terelgetik nagy műgonddal a labdát, megidézve a régi idők focijának emlékezetes ütközeteit.


Forrás: MLSZ.hu

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés