2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ütközetre készülnek a homokmégyi „Gólyák”

Ütközetre készülnek a homokmégyi „Gólyák”
Tamás Ferenc  |  2020. 06. 10., 17:24

A Magyar Amerikai Futball Szövetség országos térképén mintegy két tucat csapat található a MAFSZ hivatalosan regisztrált klubjaként, sőt az egyéb csapatok kategóriájában is mindössze egy Bács megyei együttes, a Kecskemét Longhorns és mintegy két éve a Homokmégy Storks American Football Team.

A „mégyi legények” első hivatalos bevonulására még valahol 2018. július 22-én került sor a hazai publikum előtt, amikor még kaposvári kölcsönszerelésben futottak ki a küzdőtérre. Majd egy évre rá, a nézők már hazai győzelmet láthattak, amikor a Storks (Gólyák), az Oroszlány Bears gárdáját győzték le 64:23 arányban.

Mint Vargacz Norberttől, a homokmégyi csapat edzőjétől megtudtuk, a „Gólyák” rövid távú céljaik között szerepel a csapatlétszám 25–30 főre duzzasztása mellett a nyári felkészülésük során egy igazi erőfelmérő edzőmeccs játszása.

A keretbe jelentkezőkről elmondható, hogy fizikális képességeik az átlagosnál máris jobbak – kemény védőjátékuk erős futójátékkal párosul –, további cél a folyamatosan erősödő, egyre több tudatos játékelemet tartalmazó passzjátékuk fejlesztése, a csapat taktikai repertoárjának kiszélesítése. Itt aztán a játék jellegéből is adódóan létfontosságú a csapategység, az egy mindenkiért, mindenki egyért szemlélet, hiszen köztudott, hogy az amerikai foci igazi stresszoldó sportág, művelői egyöntetűen állítják, hogy valódi életérzés.


Forrás: KALOhírek


Végezetül álljon itt a Homokmégy Storks American Football Team csapatában eddig már pályára lépett játékosok névsora:
Fekete Ákos, Vargacz Tamás, Vargacz Norbert, Fekete Balázs, Aranyos Gábor, Sereg Péter, Taligás Péter Pál, Katus Márk, Hegedűs Máté, Fodor Erik, Varga Bence, Varga Soma, Szász Csaba, Papp Ádám, Greksa Gábor, Ambrus Attila, Fehér Péter, Kapinya Tamás, Nasz Balázs.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!