2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A gyermeknapot is átírta a koronavírus – A KJE pályázatot hirdetett, itt vannak az eredmények!

A gyermeknapot is átírta a koronavírus – A KJE pályázatot hirdetett, itt vannak az eredmények!
Illés György Cinó  |  2020. 06. 02., 15:19

A tavalyi, igen emlékezetes gyermeknapi rendezvénye után a Kalocsa Jövőjéért Egyesület idén is be szerette volna aranyozni a legifjabbak ünnepét, azonban a járványügyi veszélyhelyzet nehéz helyzetbe hozta a szervezőket. Annyiban mégsem hagyták, a szokásos programok helyett pályázatot hirdettek gyermekeknek, azzal a nyilvánvaló hátsó szándékkal, hogy a jó munka és az esetleges – pizza és fagyi – jutalom fölötti örömük által erősítsék a gyerekekben a lokálpatrióta érzületet, fokozzák bennük a városunk iránti kötődést. Ugyanis a pályaműveken a város egy-egy kedves helyszínét kellett bemutatniuk a nevezőknek.

Ahogyan korábban portálunkon is népszerűsítettük a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) kezdeményezését, idén a járványveszélyre tekintettel személyes, fizikai jelenlétet nem igénylő vigassággal, egy rajz- és fotóversennyel igyekezett emlékezetessé tenni a 2020-as, „koronavírusos” gyereknapot.

Emlékezetes: az egyesület tavaly a Csilás parkban, az E.T. Pizzéria együttműködésével tartott igen népszerű gyermeknapi rendezvényt – erről a KALOhírek is beszámolt –, amihez hasonlóról sajnos ebben az esztendőben szó sem lehetett. A Művelődési Központ is virtuális gyermeknappal készült, egyébként igen változatos tartalommal. Az ilyen, virtuális ünneplésnek van egy nagy előnye, mégpedig az, hogy utólag is bekapcsolódhatunk, és elmélyedhetünk benne! Ezért a Művelődési Központ rendezvényéről külön cikkben számolunk be.

A KJE pályázatára tegnap éjfélig lehetett benevezni. A nagy elszigeteltségben sok gyermekben buzgott föl az alkotókedv, amint alább látható lesz.

A KJE elnökének, Grabarits Istvánnak a családjából három gyerek is pályázott.
A legidősebbet, a nyolcéves Pétert a horgászélmények ihlették meg: képén a Vajas part Kubikus parki szakaszát és a játszóteret örökítette meg, Péter horgászás közben címmel. Érdemes megfigyelni a képen ábrázolt állatok, növények anatómiai pontosságát!
Az ötéves Noémi szintén a Kubikus parkot ábrázolta, de nála a Vajas kisebb hangsúlyt kapott, inkább csak jelzésértékűen jelenik meg – de határozott utalással folyóvizünk halbőségére –, nála ugyanis a játszótér volt a lényeg.
A legifjabb, a hároméves Alíz a Kalocsai népművészetet idézte meg két szép, színes rajzán.


A HÚSZ NYERTES NÉVSORÁT AZ EGYESÜLET FACEBOOK OLDALÁN TETTÉK KÖZZÉ:

Örömmel láttuk, hogy sokan rajzoltatok és fotóztatok a hétvégén. Kalocsa méltán népszerű és gyönyörű helyeit és épületeit, sőt népművészetét jelenítettétek meg”– írják, nem csigázva az izgalmakat, hanem egyből a szerencsések listájára térve.
Ők nyertek pizzát és mellé egy fagyit:

 • Peák Anna Lilla
 • Fülöp Imre
 • Tamaskó Lia
 • Horváth Zalán
 • Kovács János
 • Dudás Hanna
 • Kálóczi Anna
 • Horváth Dorka
 • Kapitány Kiara
 • Gera Eszter Julianna
 • Stefanon Lili
 • Stefanon Hanna
 • Bene Bianka
 • Vén Benett
 • Fábri Lili
 • Ridegné Pesti Anita
 • Molnár Fruzsina
 • Rakiás Tibor
 • Rideg Lili
 • Tóth Alisa


A bejegyzés zárásaképp a szervezőség jó étvágyat kíván a pizzákhoz – amelyeket az E.T Pizzériában és az Il Primo Étteremben fogyaszthatnak el a nyertesek –, hozzátéve hogy a beígért fagyiról sem feledkeztek meg, amellyel kapcsolatban hamarosan további részletekkel jelentkeznek.

Reméljük, az újabb részletek közt lesz egy virtuális kiállítás is az ehhez a közösségi médiás felhíváshoz hozzászólásként feltöltött képekből, mivel az eredményhirdető poszthoz csak az elnyert pizzát jelképező rajzot csatoltak illusztrációként:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.
2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-05-31 13:34:00
40 adott gólnál álltak meg Vancsics Jánosék, miközben tombolt a lelátó a mieink attraktív játéka láttán - Bock, Katona, Vancsics, Vidók és Rumi látványos találatai voltak az “olaj a tűzre”.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK