2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Bábel Balázs érsek karácsonyi gondolatai és üdvözlete

2021. 12. 23., 19:38

„Itt, ezen a tájon nekünk őrizni kell Karácsony igazi lelkiségét.”

Bizonyára sokan vannak még, akik emlékeznek Szakonyi Gábor Adáshiba televíziós játékára, amely az akkori időknek egy rejtett paródiája volt. Arról a Karácsonyról szólt, amikor összeül egy család, nézik a televíziót, egymással vannak elfoglalva, közben megjelenik egy fiatalember, a „Krisztosz”, aki ott még csodát is tesz, mert megjavítja az elromlott televíziót.

Nem veszik észre, hogy ott van a Messiás, egyre kellemetlenebbé válik, kezén valami rejtett sebek vannak, s végre örülnek, hogy eltávozott közülük.

Az akkori időkről szóló kritika ma még erősebbé vált, hiszen hallunk olyanokat, hogy sokan el akarják törölni még a Karácsony szót, a Karácsony ünnepét is.

Itt, ezen a tájon nekünk őrizni kell Karácsony igazi lelkiségét, ami Jézus születésének az ünnepe. Nem tarthatunk olyan ünneplést, olyan születésnapot, ahol maga az ünnepelt hiányzik.

Legyen ott otthonainkban, legyen a szívünkben Jézus Krisztus, hogy ő áldását adhassa ránk. A Karácsony nagy ajándéka egy programmal jár, amit karácsonyi énekünk szépen mond:

Dicsőség a magasságban Istennek, békesség a földön a jóakaratú embereknek. Legyen Isten az Istenünk, csak őt imádjuk, s legyen jóakarat bennünk egymás iránt, szóban, tettben…”-  mert hogyha ez megvalósul, akkor valóban áldott és boldog lesz a Karácsonyunk, amit őszinte szívvel kívánok minden nézőnek, olvasónak és valamennyi családnak.

 
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés