2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Emléktáblát avattak Gróf József költő emlékére

Illés György Cinó  |  2023. 02. 02., 11:37

Január 26-án, múlt csütörtökön délután négykor emléktábla-avatással tisztelegtek a nemrégiben elhunyt Gróf József költő emléke előtt. Az emléktábla Kovács Norbert kalocsai szobrászművész alkotása. A Tomori Pál Könyvtár épületében elhelyezett táblát Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke az alkotóval közösen avatta föl.

A portálunkon is az olvasók figyelmébe ajánlottuk a 2021. július elején elhunyt Gróf József emléktáblájának avatóünnepségét.


Forrás: Pécsi Vivien - önkormányzati képviselő Facebook


Az emléktábla-avatóról Pécsi Vivien közéleti közösségi médiás oldalán is megemlékezett:

Kovács Norbert szobrász alkotását a könyvtár épületében helyeztük el, hiszen Gróf Úr – én így hívtam, mások inkább Jóskának – kalocsai könyvtárosként kezdte pályáját, és élete utolsó éveiben is szívesen és gyakran megfordult itt” – írta a kulturális bizottság elnöke, aki a költőről így emlékezett:

… városunk kulturális életének közismert személyisége volt, ahogy most a könyvtári folyosóról tekint le, olyan, kicsit szkeptikus, kritikus szemmel nézett az emberekre is.”


Forrás: Pécsi Vivien - önkormányzati képviselő Facebook


A személyes kapcsolatuk alakulásáról is szólt Pécsi Vivien:

Számtalan könyvtári, kulturális rendezvényen megjelent és találkoztunk percekre, szépen, lassan jó ismerősökké váltunk. Mindig volt hozzám egy kedves, de humoros vagy éppen csipkelődő mondata, ami miatt mindig szeretettel fogok gondolni rá. Tisztelettel néztem mindig, ahogy találkozván egy-egy neves irodalmárral, kibújik szürke csigaházából, és megjelenik szemében az irodalomhoz, versekhez fűződő lelkesedése”
– idézte föl a kapcsolatát a kulturális bizottság elnöke Gróf Józseffel, akitől Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő szavaival búcsúzott

Ajánlom verseidet mindazoknak, akik készek fölrepülni, ugyanakkor nem rettennek vissza attól sem, hogy a lélek legmélyébe alámerüljenek.”


Forrás: Pécsi Vivien - önkormányzati képviselő Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK