2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A Bátya a hajrában botlott a bajnokságban

A Bátya a hajrában botlott a bajnokságban
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 21., 13:29

Az előző bajnoki év ezüstérmese a Bátyai SE csapata volt a III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati (Kalocsa környéki) csoportjában Bács megyében, amelyet az idei ősz végére is majdnem megismételt a Gubányi Ferenc dirigálta együttes.

A 13 csapatos dobogós helyére futott be a bátyai gárda az őszi zárásra, ám szinte október végéig vezette a csoport táblázatát, ráadásul mindezt veretlenül tették a pataji fiaskóig Soós Petiék.

De nézzük sorjában, hogy alakult az őszi szezon a Bátya számára a 2022/2023-as bajnoki évben.
Az augusztus végi nyitányon remek rajtot vettek Hartán (0-5), ami lendületet adhatott nekik a továbbiakban.
Ezt követte egy kiütéses diadal Bátyán, az egykor szebb napokat megélt Dunavecse ellen (8-0).
A harmadik játéknapon aztán jött az újabb siker, amelyet a „rácok” a „megyekettőből” visszaesett Hajós otthonában értek el (1-2).

A folytatásban a mumusuknak számító Szentmárton SE együttesét fogadták, amellyel ugyanúgy döntetlent játszottak, mint egy évvel korábban (2-2), csak akkor 3-3 volt a végeredmény.
Kunszentmiklóson nyerni mindig nagyszerű fegyvertény, ám a bátyai tizenegy ezúttal ezt is megtette (1-2). Így, öt forduló után is veretlenül a táblázat élén álltak.
Aztán hazai környezetben behúzták az Uszód elleni csoportrangadót is (3-1), melyet Soós Peti emlékezetes „löbbölős” gólja pecsételt meg 2-1-es vezetésüknél.

Majd jött a gyengélkedő Tass KSE szó szerinti „kitömése’ (0-11), amely csapatuk őszi gólcsúcsát jelentette.

A gólok szerzői maradjanak fent a történelmi hűség kedvéért: Soós Péter 3, Frei Márton 3, Gubányi Ferenc, ifjú Gubányi Ferenc, Balogh Attila, Fekete Gábor, Kasi Róbert.
Így, a csapat túl az őszi etap felén, még mindig veretlenül vezette a III.o.Nyugati csoportját.


Ezt követte a menetből ledarált szomszédvári Fajsz 5-2-es legyőzése úgy, hogy már félidőre 4-0-ra vezetett a Gubányi gárda.

A kilencedik játéknapon aztán jött a Bátya első őszi fiaskója október 22-én, Patajon, ahol 4-1-re maradtak alul a listavezetők. A meccsnek Németh Laci két gólja adta meg a hazai hangulatát már a félidőre (2-0), amelyet Allgeier Péter toldott meg még kettővel a 68. percre. Ezzel a patajiak át is vették a vezetést a nyolc héten át éllovas Gubányi regimenttől.
A folytatásban aztán a Bátya nyert a mindig, mindenkire veszélyes Szakmár otthonában (0-3) is, amelyhez Soós Peti góljai adták meg a meccs alaphangulatát már az első félidőben.
Ezt követte a Bátya váratlan remije az ősszel szárnyaló Benedek ellen, amelyet Husvéth Feri bal lába tett emlékezetessé (1-1).
A szezonzárón, az Apostag elleni vereség (2-0) már benne volt a pakliban a végére feljavult hazaiak ellen, a bátyai betli pedig azt is jelentette, hogy a két gárda helyet is cserélt a tabella második fokán.

Ezzel a 13 csapatos mezőny harmadik helyén zárt a Gubányi Ferenc edzette bátyai tizenegy, amely láthatóan sokat fejlődött az utóbbi két szezon során felépített, sok passzos, taktikus játékával.

3. Bátyai SE 12  8           2           2           43-14    26

A fenti eredménysor 72 százalékos csapatteljesítményt takar, amelyet a gárda kiérdemelt az őszi zárásra.

A csapat legjobb gólvadászai: Soós Péter 15 remekbe szabott találatával, őt a Bátyán újonc Frei Marci követi 6 góljával, az 5 gólos Magyar Márk előtt.

Az ősz során bátyai színekben pályára léptek: Jelencsity Tamás, Fekete Gábor, Kákonyi Róbert, Gubányi Ferenc, Frei Márton, Soós Péter, Kasi Róbert, ifj. Gubányi Ferenc, Magyar Márk, Kapás Szilárd, Korsós Ádám, Markó Gábor, Balogh Attila, Gyutai Gábor, Anisity Tamás, Boros Milán, Tóth Dániel, Soós Tamás, Csesznók István, Szabó István, Tamaskó István.
Edző: Gubányi Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK