2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Bátya elérte hőn áhított célját, a dobogó harmadik fokát

A Bátya elérte hőn áhított célját, a dobogó harmadik fokát
Tamás Ferenc  |  2019. 12. 07., 10:21

A 2019/2020-as megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában az őszi szezon dobogójának harmadik fokán telelhet a Sáfrán Ferenc vezette Bátya SE együttese.

Ezzel az elért dobogós helyével a gárda talán máris feledtette az előző szezonban megszerzett – akkor talán kisebb kudarcként megélt – hetedik helyét. Igaz, a tavaszi mérlegük már akkor is parádésra sikerült – 8 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség –, amely 71 százalékos csapatteljesítményt takart. Nos, az idei ősz legalább ilyen jónak mondható, hiszen a Sáfrán-bandériumnak a dobogó harmadik foka több mint dicséretes, az 54–14-es pazar gólkülönbségükről nem is beszélve.

3. Bátya SE   13       9          1          3          54–14 28

A csapat +40 gólos gólkülönbsége a legjobb a Nyugati csoportban, amely mind a támadó szekciót, mind a védelmet egyaránt dicséri.

A legjobb házi gólvadászaik élcsoportja a következő: 1. Bárdos László 18, 2. Kákonyi Róbert 10, 3. Máté Béla 7, 4. Kapitány Tibor 6, 5. Monori Martin 5 találattal.

Az ősz történéseiről Sáfrán Ferenc edzőt faggattuk
arra kérve, avasson be bennünket csapata kulisszatitkaiba, értékelje a Bátya őszi hadjáratát.

– Jól sikerült a nyári felkészülésünk, valamint az új, illetve régi-új igazolásainkkal is javult a játékunk. Antóni Dáviddal kapusposzton, míg Boros Milánnal, Busa Dáviddal, Márkus Kristóffal, Riczu Ádámmal és Füredi Lászlóval mezőnyben pótoltuk eligazolt játékosaink helyét. Változtattunk a stratégiánkon is, ami eleinte döcögősen, majd folyamatos csiszolgatás után egyre jobban bevált. Legszebb győzelmünket egyértelműen Homokmégyen arattuk (a csoportból egyedüliként), ami egy ilyen remek gárda ellen magáért beszél (0–5). Számomra a legfájóbb vereség az Uszód elleni 1–0 volt egy felfokozott hangulatú mérkőzésen. Érzésem szerint nem érdemeltünk vereséget, de hát ilyen a foci... Két vesztett (Kunszentmiklós és Szalkszentmárton) és három nagy arányú győztes (Tass, Fajsz, Dunapataj) elleni meccsünkön sajnos nem tudtam egy térdműtét miatt a csapat rendelkezésére állni, szerencsére Máté Béla vállalta, hogy átsegít minket ezen az időszakon, amit ezúton is megköszönök. Még mindig lehet és kell is javítani játékunkat illetően a helyzetkihasználásunkon, amibe a büntetők értékesítése is beletartozik. Védekezésünk, néhány többnyire figyelmetlenségből adódó hibáit kivéve jól működött, erőnlétünkkel pedig nem volt gond. Sajnos elgurult néhány olyan pontunk, amit mindannyian tudtuk, hogy megszerezhető lett volna, de már korántsem annyi, mint korábban– fejezte be elemző értékelését Sáfrán Ferenc, a csapat edzője, aki ezúton is megköszönte játékosainak, hogy a lehetőségekhez mérten a csapat rendelkezésére álltak, de köszönetét fejezte ki a támogatóknak, a vezetőknek és a lelkes szurkolótábornak is.

Mint megtudtuk, az együttes számára a téli átmeneti időszak sem telik majd el foci nélkül, hiszen szinte mindannyian részt vesznek a hagyományos teremtornán. A felkészülést februárban kezdik el – remélhetőleg addig mindenki kipiheni majd kisebb-nagyobb sérüléseit a játékoskeretből.

Az ősz során az alábbi játékosok léptek pályára bátyai színekben:

Antóni Dávid, Anisity Tamás, Balogh Attila, Bárdos László, Boros Milán, Busa Dávid, Csóti Zoltán, Fekete Máté, Füredi László, Gyutai Gábor, Jagicza József, Kapitány Tibor, Kákonyi Róbert, Kasi Róbert, Magyar Márk, Márkus Kristóf, Máté Béla, Monori Martin, Riczu Ádám, Soós Péter, Soós Tamás, Tamaskó Gábor, Varga Ákos.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés