2023. 02. 05.
Ágota, Ingrid
: 385 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A Dunapataj továbbra is veretlen még „Nyugaton”

A Dunapataj továbbra is veretlen még „Nyugaton”
Tamás Ferenc  |  2022. 10. 12., 10:41

Október 8-án, szombaton délután ideális labdarúgóidőben, ám viszonylag gyér érdeklődés mellett fogadta az eddig még hibátlan pataji tizenegy az egykor szebb napokat is megélt Fajsz gárdáját és a játék valamennyi elemében felülkerekedve megérdemelten fektette kétvállra ellenfelét.

Verőfényes őszi napsütésben, klasszikus szélcsendben fogadta a még csak győzelemmel álló Dunapataji KSE együttese a Fajsz SE csapatát a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság őszi hetedik fordulójában, ahol a még csak ötöt játszó hazaiak immár ötödik győzelmüknek örülhettek a lefújásra. Sőt, a Bálint Milán edzette pataji alakulat, a vesztett pontokat tekintve akár az élre is állhatna majd, hiszen a listavezető Bátyának hét meccsből 19 pontja van, míg a Patajnak ötből -15 pont.
Az időjárás ugyan ideális volt, ám ugyanezt nem mondhatta el mindkét csapat szurkolótábora a „sporikról”, mert szinte végig igencsak ostorozták őket.
De visszatérve kettejük összecsapására, a támadólag fellépő hazaiak már a negyedóra végén előnyhöz jutottak Kutus Edvin remek góljával, amelyet a félóra végére testvére, Kutus Erik duplázott meg, amikor harciasan ladbát szerezve kilőtte a fajszi kapu jobb alsó sarkát (2-0). Ezzel az eredménnyel vonulhatott pihenőre a két csapat az első játékrész lefújása után, amely a lendületben lévő hazaiak jobb formáját és szervezettebben felépített csapatjátékát igazolta.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A fordulás után kezdett feléledni Csipkerózsika-álmából a vendég, hiszen labdabirtoklásban kezdett egyenrangú ellenfele lenni a hazaiaknak, sőt, egyre többször jutottak el a remekül védő Pergel Miki kapuja elé. Ennek ellenére a félidő közepén ismét a hazaiak voltak eredményesek, amikor Allgeier szerzett gólt egy hosszúra átívelt beadás után, beállítva ezzel a 3-0-s hazai győzelmet.

Dunapataji KSE – Fajsz SE 3-0 (2-0)
70 néző, vezette: Borbényi Miklós
Dunapataj: Pergel M.-Szalai L., Takács Gy., Bévárdi P. (Molnár A.), Kutus Erik-Botykai L. (Kovács D.), Tardi L. (Sárkány Z.), Allgeier P. (Hangya E.), Knódel Z. (Mészáros Cs.)-Kutus E. (Malomsoki G.), Németh L.
Edző: Bálint Milán
Gólszerző: Kutus Edvin (1-0) a 16., Kutus Erik (2-0) a 33., Allgeier Péter (3-0) a 65. percben.
Kiállítva: Pergel Miklós (Dunapataj) a 83. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!
2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>
2023. 02. 04., 18:09
A mai erős szél miatt Kunszt utcai épület faláról három helyen szakadt le a vakolat - közölte a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium a Facebook-oldalán. Még >>>
2023. 02. 04., 16:14
Az ország keleti és északnyugati tájai között hatalmas, 15 hektopascalos (hPa) légnyomáskülönbség alakult ki - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 02. 04., 09:45
Az érintett területen várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát. Még >>>
2023. 02. 04., 09:30
Az idei január volt a legcsapadékosabb és a második legenyhébb 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Még >>>
2023. 02. 03., 17:17
A börtön-szlengben "parkettásnak" nevezett büntetésvégrehajtási intézménybe az első bűntényeseket zárják. Még >>>