2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Dusnok élről várja a folytatást – Sáfrán Ferenc fiai szárnyaltak az ősz során

A Dusnok élről várja a folytatást – Sáfrán Ferenc fiai szárnyaltak az ősz során
Tamás Ferenc  |  2015. 12. 28., 09:27

Aki egy kicsit is jártas a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjának történetében, az egy dolgot bizton állíthat, még pedig azt, hogy a Dusnok gárdája, mindig is a csoport szűk elitjéhez tartozott, már amikor éppen nem szerepelt magasabb osztályban. Igazolja mindezt az a tény is, hogy az utóbbi öt évben is ők végeztek a legjobban a 16 csapatos jelenlegi mezőnyből, amivel messze mindenki felett állnak.

A 2015/2016-os bajnokság őszi szezonját is toronymagasan az élen zárta a Sáfrán Ferenc vezette dusnoki tizenegy, így arra kértük az edzőt, értékelje csapata teljesítményét.

– Hét pont előnnyel zártunk az élen az örök vetélytárs Nemesnádudvar előtt. Mérlegünk: 15 mérkőzésből 14 győzelem és 1 vereség, idegenben pedig százszázalékos volt a teljesítményünk. Az egyetlen fiaskónkat hazai pályán a Sükösd ellen szenvedtük el (0–1), amelyet az ősz leggyengébb játékával sikerült elérnünk. Úgy érzem a vereséghez hozzájárult néhány játékosunk hét egymás utáni győzelmünk felett érzett túlzott önbizalma is, amelynek pofon lett a vége, ám mint kiderült, ettől felébredtünk.

Önmagunk erejéhez képest gyengébb játékot produkáltunk a Híd SC ellen is, ám ezt a meccsünket ellenfelünk tapasztalatlansága miatt szerencsére megnyertük. Igaz, itt is kaptunk szinte a félpályáról egy gólt, amivel máris eljutottam kapusaink értékeléséhez. A Bátyáról visszaigazolt Bakula Pityu egyetlen edzésen sem vett részt, míg hálóőrünk Tóth Laci edzésszámát is egy kezemen meg tudom számolni! Bakula csak néhány meccsen állt be csereként, ráadásul sikerült a kispadról is egy négy meccses eltiltást összeszednie, amit ki sem érdemelt.

Akadt továbbá néhány olyan meccsünk is, ahol közepes játék is elég volt a győzelemhez, mint például a Tompa, a Csávoly vagy az Érsekcsanád elleni találkozók.

A legjobb játékunkat egyértelműen a Nemesnádudvar ellen nyújtottuk, ahol mindenki nagy elszántsággal, erejét megfeszítve küzdött. Kiemelném Kristály Dani itt nyújtott parádés játékát, aki az egész ősz legmagasabb osztályzatát kapta tőlem a csapaton belüli teljesítményversenyben. A pontversenyben egyébként Rónai Anti végzett az első helyen, Bolvári Zoli és Simonits István előtt. Góljaink döntő többségét is Zoli és Anti szerezték. Az elején még aggódtam kissé, mivel korábbi gólfelelősünk Bárdos Laci eligazolt tőlünk, ám mint a szezon végére kiderült, alaptalanul.

Új taggal is bővült a keretünk a Bajaszentistvánról érkező Csobolya István személyében, aki több poszton is bevethető volt.

Elől Bolvári Zoli nagyon jól teljesített – amit 22 gólja is alátámaszt–, de azért jó lenne, ha a feltörekvő fiataljaink is megpróbálnának felzárkózni mellé. A legfiatalabbak közül Eleki Dávid is jó eséllyel pályázhat erre, míg Simonits Tamás inkább középpályán szerepeltethető, Droblyen Péternek pedig a hozzáállásán illene változtatnia.

Ami a védelmünket illeti, még itt is van csiszolnivalónk, de azért igyekeztem úgy forgatni a játékosokat, hogy az ne az eredményesség rovására menjen. Az, hogy kit hova jelöltem kezdőként, vagy kiket mikor csereként, szemmel láthatóan nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Ennek apropójából, itt és most, tennék egy apró megjegyzést. Úgy tizenöt évvel ezelőtt is jó csapat volt Dusnokon, tele nagyon jó játékosokkal, akik nagyobb rutinnal, nagyobb teherbírással, pontosabb és erősebb rúgótechnikával rendelkeztek, mint akkori fiatalként én, ám nekem volt erőm kivárni az én időmet. Minden edzésen ott voltam, igyekeztem, ám csereként ültem végig meccsek hosszú sorát, szerintem a jelenlegi csapatunkból senki nem ült végig csereként annyi meccset beállítás nélkül, mint jómagam azokban az időkben. Örültem, hogy olyan focistákkal lehettem egy csapatban, mint Sánta Zoli vagy István Zoli és persze még hosszan sorolhatnám. Mindezt csak azért hoztam, fel, hogy a feltörekvő fiataljaink és a cseréink is rádöbbenjenek, hogy jóval több alázattal és odaadással is tehetnék a dolgukat, és ha pályára lépnek, ott játékukkal is bizonyítsanak.

Többnyire a „győztes csapaton ne változtass” elvet alkalmaztam, és csak akkor döntöttem másképp, ha nem láttam más megoldást.

Nem vagyok elégedett az edzéslátogatottsággal, a csapatunk fele – éppen a védő szekcióból – keveset edzett, amin változtatnunk kell, igaz a srácok hellyel-közzel a tétmeccseken igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne kapjunk gólt.

Az első helyet ugyan hét pont előnnyel mi birtokoljuk, de nem szeretném, ha nyugodtan hátradőlnénk ennek tudatában, mert éppen két éve velünk fordult elő, hogy kilenc pont hátrányból előztük meg a Császártöltést és lettünk bajnokok egy emlékezetes tavasz után. Ugye azért ez több mint tanulságos – fejezte be őszi szezonnal kapcsolatos gondolatait Sáfrán Ferenc a Dusnok KSE edzője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés