2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A foci géderi örömünnepe volt

A foci géderi örömünnepe volt
Tamás Ferenc  |  2015. 10. 15., 09:54

A magyar labdarúgás legalacsonyabb osztályában szereplő „megyehármas” Géderlaki KSE az NBI-es DVSC-TEVA együttesét fogadta a Magyar Kupa országos körének 3. fordulójában, ahol már a legjobb 16 közé jutás volt a tét.

Az október 14-i, szerdai összecsapáson tehát Dávid és Góliát harcát láthatta az a több mint ezer néző, aki kilátogatott a szelesen esős hétköznapon a Duna-parti pályára (le a kalappal előttük – A szerk.), ahol előre tudható volt, hogy az öt osztálynyi különbség mekkora fórt jelent ebben a sportágban, és csupán a vereség mértéke lesz majd kérdéses.

A Loki ősszel legtöbbet pályára lépő alapcsapatából azért ezúttal hiányzott Varga, Korhut, Sidibe, Radosevic, Mészáros, Máté, Jovanovic, Zsidai, Balogh Norbert, de a sérült Bódi Ádám is. Azaz, Kondás edző a keret kevésbé foglalkoztatott felét küldte Géderen pályára, köztük olyanokat is – Lázár, Szatmári, Barna –, akik egy percet sem voltak NBI-es bajnoki mérkőzésen játéktéren az ősz csatározásai során.

Képgaléria megtekintése (72 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aztán a 90 perc játszadozásába mindez mit sem számított, mert 

a tartalékos hajdúsági armada így is könnyedén lépett tovább a legjobb 16 közé. 

A géderi csapat igen fegyelmezetten, zártan játszott és hősiesen védekezett – betartva Sümegi edző útmutatását.

Az emlékezetes sportcsemegéért a házigazda Géderlak vezetése és játékosai minden dicséretet megérdemelnek, hogy egyedüli megyei harmadosztályú csapatként eddig eljutottak a kupában, és mint a „legtovább jutó kiscsapat” egy NBI-es profi társulattal mérkőzhettek a legjobb 32 gárda mezőnyében.
Köszönet érte mindenkinek, akit illet!

Képgaléria megtekintése (72 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Géderlaki KSE – DVSC-TEVA 0–3 (0–1)
1100 néző, vezette: Botló Béla
Géderlak: VaszócsikDorogi, Suhajda, Salamon, VinczeGrecu, Balogh, Mazán (Kovács), Németh T. (Ruppert) – Lázár (Katona), Németh L.
Edző: Sümegi József.
DVSC: Slakta – Lázár, Szatmári, Barna (Kondás) – Kinyik, s, Szakály (Vincze), SzécsiCastillion, Horváth (Bereczki).
Edző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Sós (0–1) a 21., Sós (0–2) a 62., Castillion (0–3) a 85. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés