2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Géder mindent vitt!

Tamás Ferenc  |  2015. 12. 18., 00:20

A szövetség a nyáron egy tollvonással új csoportot hozott létre a 2015/2016-os „megyehármas” labdarúgó-bajnokságban, amikor összevonta a Kalocsa környéki csapatokat a bajai körzet együtteseivel, amit akkor sokan kifogásoltak is az érintettek közül az újonnan felállt Déli csoportban. Az őszi szezon azóta már igazolta, hogy mindenképpen színesedett a körzet labdarúgó-palettája és a szurkolók is érdeklődve várták a még nem ismert ellenfeleket.

Aztán, ahogy teltek a hetek, egyre inkább körvonalazódott a csoport erősorrendje is, és örömmel konstatálhattuk, hogy a korábbi városkörzeti csapataink közül a Géder, a Homokmégy, a Szakmár, a Fajsz és a Bátya itt is ott lesz majd az élcsapatok között. Sőt, a Sümegi József edzette Géderlak egyszerűen mindent besöpört, hiszen tizenöt bajnoki találkozójából százszázalékot csinált, azaz hibátlan maradt a szezon első felében, amelyet 94–8-as pazar gólkülönbséggel abszolvált.

Géderlak

Őket a Homokmégy nyalka regimentje követi az őszi tabella második fokán, elsősorban annak is köszönhetően, hogy a Géder behúzta a pontokat a „Mégyi marakodó” poklában is (2–5).

A Dobler Róbert vezette Szakmár végig harcban állt a bronzérmes helyért a Hayerbacher Ferenc dirigálta fajszi alakulattal, ám a téli pihenőre a szakmári tizenegy ért oda a dobogó harmadik fokára, a finisre szó szerint leeresztő Duna-partiak előtt.

A tabella alsó régiójából mindenképpen szembeötlő, hogy egyedüliként a sereghajtó Vaskút nem tudott nyerni az őszi hadakozásai során, míg a Kunbaja, Dunaszentbenedek, Bácsbokod trió az, amely „kilógott” a tizenhat csapatos mezőnyből.

Homokmégyi gólöröm…

A legtöbb gólt az éllovas Géderlak termelte, számszerint 94-et, míg messze a legkevesebbet is ők kapták a mindössze nyolc találattal. Őket csak a Homokmégy „mutatói” közelítik meg, így nem véletlenül állnak ezzel ezüstérmes helyen őszi hadjáratuk után.

A csoport legjobb góllövői a következők: Kovács János 26, Németh László 22 (mindkettő Géderlak), de ugyancsak 22 találatig jutott Rakiás Milán (Homokmégy), aki csapattársát Kerekes Krisztiánt előzte meg – utóbbi 17 gólt jegyezhetett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés