2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A vártnál nehezebben született meg a hazai siker

Tamás Ferenc  |  2024. 03. 19., 10:32

Március 16-án, szombaton a vármegyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában dobogóra törő bátyaiak a csoport utolsó helyezettjét, a Hajós FC-t fogadták, és főleg a második játékrészben a vártnál kiegyensúlyozottabb találkozót vívott egymással a két együttes.

Rögtön szögezzük le: a tartalékos Bátya ezúttal messze elmaradt ötletgazdag, sokmozgásos támadó játékától, igaz, ellenfele ezúttal a sereghajtó hajósi tizenegy volt, amely ősszel az otthonában is 3-1-es vereséget szenvedett a bátyaiaktól. Nem sziporkázott a megszokott módon a hazaiak támadó gépezete, igaz, csapatukból többen hiányoztak is. Elég, ha csak ifjú Gubányi Ferit, Balogh Attilát, Frei Marcit, Tóth Danit és Korsós Ádámot említjük, ám ennek ellenére már rögtön az elején vezetéshez is jutottak a hazaiak, amikor Gubányi edző sarokrúgása után az előre merészkedő jobbhátvéd, Gyutai Gábor senkitől sem zavartatva ugorhatott fel a vendégek kapuelőterében és fejelhette hálóba a labdát (1-0). Majd a találkozó második találatát a mozgékony Varga Ákos már a 22. percben megszerezte, amikor egy lendületes labdát betörése után átlövésből szerzett gólt a hazai publikum őszinte csodálatára.

A fordulás után a hazaiak átengedték a kezdeményezést  a vendég hajósiaknak, akik egyre melegebb helyzeteket alakítottak ki Jelencsity kapuja előtt. Mindezek ellenére a Bátyának is voltak veszélyes helyzetei és gólszerzési lehetőségei – kaput elkerülő, surranó labdák-, ám az első félidő labdabirtoklása megváltozott a két csapat viszonylatában.
A meccs összképe alapján a hazai 2-0-s győzelem mindenképpen megérdemelt volt, ám az előzetes várakozások jóval nagyobb arányú hazai sikert prognosztizáltak.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Történhetett mindez azért is, mivel az előző vasárnapon az eddig veretlenül álló és listavezető Kunszentmiklós gárdáját is 2-1-re győzte le otthonában a bátyai együttes, pedig akkor is tartalékosan állt fel a Gubányi bandérium. Éppen ezért a két hét alatt megszerzett hat bajnoki pontjuk előtt le a kalappal, amellyel biztosították helyüket a csoport elitjébe.

Folytatás március 23-án, szombaton a legendás Duna-parti pályán a Dunavecse otthonában. Kezdés 15 órától, egy újabb bátyai siker reményében, amellyel bebetonozhatják magukat a csoport élmezőnyébe.
Bátyai SE – Hajós FC 2-0 (2-0)
100 néző, vezette: Tamaskó Attila
Bátya: Jelencsity T. – Gyutai G., Boros M., Fekete G. – Anisity T. (Markó G.), Busa D. – Magyar M., Gubányi F., Szabó I. (Kasi R.) – Varga Á., Soós P. (Fekete M.)
Játékos-edző: Gubányi Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK