2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az Uszód egyedüli veretlen a megyei III. o. Nyugati csoportjában

Az Uszód egyedüli veretlen a megyei III. o. Nyugati csoportjában
Tamás Ferenc  |  2020. 12. 09., 15:35

A magyar labdarúgás legalacsonyabb osztályának számító „megyeháromban” olykor izgalmasabb és párharcokban töményebb ütközeteket láthatnak a nézők, mint a nagy stadionok betonkaréjában. Mi most a megyei III. osztály Nyugati (kalocsai) csoportjának egyik legjobb fociját játszó csapatát, a Borsos Tamás edzette Uszód alakulatát vesszük górcső alá.

A tizenhárom csapatos Nyugati csoportba, elsősorban a kalocsai régió Duna melléki kiscsapatait sorolták – Fajsz, Bátya, Uszód, Benedek, Dunapataj, Dunavecse, Géderlak – de olyan hagyományokkal rendelkező gárdákat is megtalálunk közöttük, mint a Szakmár, a Kunszentmiklós, vagy a Homokmégy.

Mi azért is választottuk az uszódi tizenegy méltatását, mert egyedüli veretlenek a 13 csapatos mezőnyben, ráadásul a csoport gólkirálya, az uszódiak csapatkapitánya és játékos–edzője, Borsos Tamás is soraikból került a mezőny élére toronymagasan, 23 (!) találatával.

2. Uszód KSE           11       9          2          –          55–12             29 p.

Az előttük egy ponttal álló szomszédvár Géderlak elleni mérkőzésüket halasztották az őszi szezonból, de így is remek mutatókkal állnak. A fenti eredménysoruk 88 %-os igazán kiemelkedő csapatteljesítménynek felel meg, miközben idegenben hatból hat meccset nyertek. Az otthoni két döntetlenjük (Szakmár, Kunszentmiklós), „magasan” az őszi elsőségükbe került, amelyből igazán fájó a miklósiak elleni 2–2, hiszen az 50. percre már térdre kényszerítették a vendégeket (2–0), de a „kunok” fityiszt mutattak nekik az utolsó percben szerzett két góljukkal (2–2). Ha itt nem lett volna pontvesztés, most első helyen állna a csapat a csoportban.

Visszatekintve az ősz történéseire, elmondhatjuk, hogy jól kezdett a csapat, hiszen a szomszédvár benedekiek otthonában nyertek 7-1-re Borsosék. A jó kezdés – mint mondják a hozzáértők –, további bizakodása adhatott okot, hiszen a jó rajt elengedhetetlen az eredményes folytatáshoz. Az „ősz tizenegy pillanata” közül visszatekintenénk az Uszód homokmégyi diadalára, amikor emlékezetesen nagy csatában 4-3-ra nyertek Homokmégyen úgy, hogy már 3–0-ra is vezettek. A patajiak ellen is az ősz egyik legnagyobb csatáját nyerte 2–1-re az Uszód, ahol ismételten szükség volt a játékos-edző Borsos Tomi gólérzékenységére, aki kettőből kettőt vállalt. Bátyán nem sok csapat nyert az utóbbi években kiütéssel a „bunyevácok és rácok” ellen, ám az idén ősszel az Uszódnak annyira sikerült, hogy 8–0-ra (!) knockoutolták a hazaiakat.

–A sikerek hátteréről Boros Tamást, a csapat játékos-edzőjét faggattuk, arra kérve, hogy ossza meg velünk az uszódi szárnyalás titkát.

–Mindenképpen ki kell emelnem azt a családias környezetet és páratlanul nagy csapategységet, amelyet ez a rendkívüli jó kollektíva megteremtett magának, amit az öregek és fiatalok ideális aránya csak megerősített. Összetartunk pályán és pályán kívül, ahogy segítjük egymást meccs közben is. Végezetül, de nem utolsó sorban mindennek létrehozásában segített bennünket Uszód Község Önkormányzata, Bedi Gyula polgármester úrral az élen, valamint elnökünk, Holló Mátyás atyai mentorálása, de köszönjük szurkolóink odaadó támogatását is.

Az ősz során uszódi színekben pályára léptek: Zorván Marcell, Deli Dávid, Borsos Tamás (11 mérkőzés); Krausz Márton, Romsics Péter, Szabadi Zoltán, Badó Gábor, Horváth Richárd, Halák Lajos, Leták Zsolt, Ács Ariel, Zorván Szilárd, Medovy Arnold (10 mérkőzés); Katus Zoltán, Kiss Balázs, Ház Tamás, Répási Balázs, Bakai Tibor, Korsós Kristóf, Márkus Kristóf, Kiss János, Odrobina Tamás.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés