2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Benedeken is nyert a bajnokesélyes

Benedeken is nyert a bajnokesélyes
Tamás Ferenc  |  2022. 04. 09., 18:38

Április első szombatján a benedeki katlanban lépett pályára a tabellaelső Foktő újonc "megyehármas" csapata, hogy megszerezze a skalpját a hazai alakulatnak. Annak a gárdának, amelynek az ősszel már "nyolcat hintettek" Gyuricza edző ifjú titánjai.

Szomszédvári rangadóhoz illően, Polyák Attila játékvezetővel az élen érkeztek a mérkőző felek szurkolóik üdvözlésére a benedeki arénába, hogy összemérjék erejüket a tisztelt nagyérdemű szórakoztatására.
Párharcuk előtt a hazaiak mérlege- hat győzelem, három döntetlen és hat vereség volt, a Főnix SE Foktő- 11, 3, 1- mutatóival szemben, tehát prognotizálható volt egy újabb vendégsiker a még egyedüliként veretlen Gyuricza társulat számára. Mindezt a vendégek pazar 68-21-es gólkülönbsége is alátámasztotta a házigazdák 22-29-es gólarányával szemben.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A találkozó során aztán már a pihenőre is 2-0-ra vezettek a vendégek. Történt ugyanis, hogy a 23. percben egy, a hazaiak tizenhatosán keresztül szálló labdát a Foktő ügyeletes gólfelelőse, Markó Renátó a hosszú sarok előterében lekezelt, majd félfordulatból a vetődő Faragó kapus mellett az alsó sarokba suvasztott (0-1). Igaz, az ezt megelőző percekben Varga Alex szabadrúgásból már "forgácsolta" a felső kapufák találkozását, ám a gólja akkor még elmaradt. Nem úgy, mint a félidő finisében, amikor előbb Szőgyi hozta "szlalomban" a benedeki térfélen a labdát, majd a felfutó jobb hátvéd Matos Balázs elé tálalt, akinek teátrális keresztlabdáját a hosszú saroknál érkező Varga Alex a kapuba juttatta (0-2).
A fordulás után kezdett magára találni a hazai együttes, ám a sokadik foktői sarokrúgás azt jelezte, hogy a vendégek támadókedve sem hagyott alább. A második játékrész közepe felé járva a kilépő Varga Alex előtt elcsúszott a hazaiak stoppere, majd Varga egy lövőcsellel a kapujából kiinduló Faragót is leültette és higgadtan a benedeki ketrec közepébe lőtte a labdát (0-3). Percekre rá a hazaiak erőcsatára, Batánovics Krisztián megszerezte csapatának a becsületgólját (1-3), mely állás egyben a mérkőzés végeredményét is jelentette.

Dunaszentbenedek KSE - Főnix SE Foktő      1-3 (0-2)
40 néző, vezette: Polyák Attila
Dunaszentbenedek: Faragó B.-Katona Gy. (Jankovics D.), Felnagy T., Felnagy M., Wascher R.- Ábrahám G. (Greksa D.), Péter Cs.-Kollár K., Birtók A., Bódi R. (Húsvéth F.)-Batánovics K.
Edző: Húsvéth Ferenc.

Foktő: Kis M.-Matos B., Szőgyi K., Perity Á. (Matos T.) Csesznók A.-Lovasi K.-Varga A., Balogh T.-Fekete J., Markó R. (Csesznók Á.), Kovács M.
Edző: Gyuricza János

Gólszerző: Markó Renátó (0-1) a 23., Varga Alex (0-2) a 39., Varga Alex (0-3) a 70., Batánovics Krisztián (1-3) a 76. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK