2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnoki diadal délen – A „megyekettő” Déli csoportjának legjobbjai voltak

Tamás Ferenc  |  2016. 07. 08., 17:00

Az előző évi harmadik hely után a 2015/2016-os bajnoki szezonban is remekeltek a Sáfrán Ferenc edzette „dusnoki dragonyosok”, hiszen a fordulók során végig harcban álltak a bajnoki aranyért.

Már ősszel is meggyőző fölénnyel vonult pihenőre a dusnoki rohamosztag – 15 meccs, 14 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség – a szomszédvár „Nádvár” előtt, amely már ekkor jelentős hátrányba került a Sáfrán-regimenttel szemben. A tavaszra hangolódásról, a bajnokság második etapjának történéseiről, Sáfrán Ferenc edzőt faggattuk, arra kérve, hogy elemezze és értékelje fiai újabb bajnoki aranyát.

A Dusnok 7 pont előnnyel zárta a 2015/16- os megyei II. osztályú bajnokság déli csoportjának őszi szezonját a Nemesnádudvar előtt, amiből végül 1 pontos előny maradt a zárásra.
Téli felkészülésünket ismételten az egyetlen világítással rendelkező, kicsi, gyakorlatilag „alig füves” edzőpályánkon kezdtük meg, ahol egy-egy esős vagy havas időszak után inkább sárdagasztást végeztünk, mint érdemi edzést. Ráadásul a gyengécske világításunkat –bár nem igazán értem, hogy miért akkor, amikor használtuk- megkezdték valóban jobbra, erősebbre cserélni, ami viszont eléggé elhúzódott, így az aszfaltpályánkra kényszerültünk. Az esténként síkossá váló betonon bizony nem maradtak el a hatalmas esések és a vele járó sérülések sem. Az „egyes” pályánk az ősz végére szinte teljesen tönkrement, edzőmeccseket sem tudtunk játszani rajta.
Úgy gondolom, tavasszal néhány pontot –Nemesnádudvar, Érsekcsanád, Katymár – emiatt hullattunk el hazai pályán, mert passzolni és labdát vezetni nem nagyon lehetett rajta, vagy ziccerben az utolsó pillanatban pattant nyakunkba a laszti. Persze az ellenfeleinknek is meg kellett ezzel küzdenie, de emiatt kimaradt nagy helyzetünk nekünk volt több! Így, arra kényszerültünk, hogy a hazai pálya előnyét elveszítve néhány mérkőzésünket Bátyán vagy Fajszon játsszuk le, mivel az esőzések még alkalmatlanabbá tették a játékterünket. Ezúton is szeretném ismételten megköszönni mindkét egyesületnek, hogy lehetőséget adtak a mérkőzések lebonyolítására.

A tavaszi bajnoki rajtra a csapatunk létszáma is megcsappant. Akadt, aki egyszerűen nem jött többet játszani, volt, aki külföldön vállalt munkát. Mindezek tetejébe a szezon közepén a frissen igazolt Hodován Attila szalagszakadást szenvedett, az épphogy felépült Simonits Tamás ismételten megsérült. Ehhez párosult még néhány alkalommal egy-egy távollevő, vagy öt sárgás emberke is, így a legtöbb fordulóban a kispadon csupán egy teljes értékű mezőnyjátékosom ült. Kényszerűségből, az ifi csapatból – egy még az ifiben is fiatalnak számító gárdából – kellett játékost felhozni. Mirza Gábor bemutatkozása szerencsére nagyon jól sikerült, hiszen első felnőtt bajnoki mérkőzésén csereként beállva Felsőszentiván ellen ő szerezte az első gólunkat.

Mindezek fényében úgy gondolom, bravúr volt az újabb bajnoki cím megszerzése, szerintem a srácok erőn felül teljesítettek, sőt a lőtt góljaink száma is tudtommal rekord Dusnok történetében. Arra már gondolni sem merek mi lett volna, ha a rengeteg elpuskázott ziccerünknek csak a fele bemegy? Leggyengébben éppen az amúgy is erős Mélykút ellen játszottunk idegenben, míg a legkevesebbet a Csávoly és a Híd SC ellen kellett izgulni.
Az alapcsapatunk sajnos tovább fogyatkozik, mivel rutinos játékosaink közül

Simonits István és Mihalik István úgy döntöttek, nem folytatják pályafutásukat,

Báló Feri is csak akkor száll be a játékba, ha végleg elfogyunk, bár hármuk kiválásával ez tulajdonképpen meg is történt.

Játékosokat kell igazolnunk, mert kevesen vagyunk!

A játékterünkön történtek javítási, füvesítési munkálatok, viszont ennek az a következménye, hogy továbbra sem tudjuk használni! Valószínűleg néhány „hazai” meccsünk megint máshol kerül megrendezésre 2016 őszén! Sebaj, már lassan megszokjuk.
Az újabb bajnoki évadra szokásunk szerint július első pénteki napján, ez esetben 1-jén kezdjük meg a felkészülést egy örömfocival, majd jöhetnek az igazi edzések és az edzőmeccsek, persze idegenben. Problémánk tehát volt, van bőven, de ahogy mondani szokás: majd „rádobunk egy lapáttal”!
Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott vagy segített minket – köszönet a drukkereinknek és persze a játékosoknak, akik mindent megtettek az újabb sikerünk elérésének érdekében – fejezte be elemző értékelését Sáfrán Ferenc edző.

A bajnokság során a következő játékosok léptek dusnoki színekben pályára:Tóth László, Simonits István, Jagicza Tamás, Kristály János, Báló Ferenc, Bolvári Dávid, Bolvári Zoltán, Kovács Tamás, Kristály Dániel, Rónai Antal, Eleki Dávid, Droblyen Péter, Ronyec Zoltán, Bakula Zoltán, Csobolya István, Mihalik István, Droblyen László, Tamaskó Gábor, Simonits Tamás, Hodován Attila, Mirza Gábor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK