2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Foktő labdarúgásának egyedülálló eredményét szállították

Foktő labdarúgásának egyedülálló eredményét szállították
Tamás Ferenc  |  2021. 12. 08., 14:42

Az előző szezon végén mintegy tucatnyi tizenéves, és néhány kiöregedett volt ifista gondolt egy merészet, és edzőjükkel, Gyuricza Jánossal eligazoltak a szomszédos Foktőre, ahol ismét csapatot verbuváltak a klubnál. Mint elmondták, elhatározásukat elsősorban az motiválta, hogy szerették volna egyben tartani kivételes csapategységüket, remek közösségüket.

A történésekről Gyuricza edzőt faggattuk, arra kérve, ossza meg hírportálunk olvasóival a csapat őszi szárnyalásának fontosabb mozzanatait?
–2021. nyarán alakult újjá a Főnix SE Foktő focicsapata, amely a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjába nyert besorolást. A felkészülést július 13-án kezdtük meg, heti három edzéssel, majd hagyományosan edzőmeccsekkel fűszereztük a bajnokságra hangolódást. Játszottunk a Fajsz, az Uszód, a Szeremle és a Dusnok csapataival, mely ütközetekben három győzelem és egy vereség volt a mérlegünk.

A bajnoki nyitányunkat augusztus 22-én, Dunavecsén tartottuk, ahol egy kiszenvedős mérkőzésen az utolsó utáni pillanatokban mentettünk 3–3-as döntetlenre a találkozót. Ezt a Fajsz elleni hazai 9–1-es elsöprő győzelmünk követte, majd a harmadik játéknapon, Szakmáron egy igen küzdelmes ütközetben nyertünk 3–1 arányban. Majd jött a géderlaki kiruccanásunk, ahol csapatunk enyhén szólva sem volt a topon, hiszen az ősz egyedüli vereségét 5–0-s győzelmükkel éppen vendéglátóink mérték ránk. Aztán a Dunaszentbenedek ellen, hazai 8–1-es győzelmünkkel vigasztalódtunk, majd jött ugyancsak hazai pályán a Bátya elleni értékes 4–2-es sikerünk. A Harta II. elleni vizitálásunkat egy könnyed 5–2-es sikerrel húztuk be, amit a Dunapataj elleni 4–2-es győzelmünk követett. A folytatásban talán az ősz legnagyobb diadalát Uszódon arattuk, ahol történelmi 6–3-as győzelmet szereztünk az ősz szomszédvári rangadóján. Majd jött a Szalkszentmárton foktői fellépése, ahol magabiztos 4–1-el hoztuk a betervezett három bajnoki pontot. Homokmégyen ugyan mindig jó az „iksz”, de a 2–2-es döntetlen inkább a „mégyiek” időn túli gólja miatt a hazaiakra volt hízelgő. A szezonzárón a Tass csapatát fogadtuk, amelyen 8–0-s győzelemmel koronázták meg játékosaim a remek őszi szereplésüket – fejezte be Gyuricza János edző elemző visszatekintését, amelyet végig áthatott csapata iránti elfogulatlan büszkesége.

A foktői újoncok őszi szereplése a számok tükrében:

Főnix SE Foktő      12      9        2        1        56–22          29 p.

A csapat hazai mérlege:
6 mérkőzés, 6 győzelem, 37–7-es gólkülönbség (százszázalékos csapatteljesítmény).
Vendégként:
6 meccs, 3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség 19–15-ös gólkülönbség, 61 százalékos csapatteljesítmény.

Az őszi első helyet a Gyuricza társulat 80 százalékos csapatteljesítménnyel hozta, amely az újonc alakulattól igazán dicséretes.

A csapat és a csoport góllövőlistáját Markó Renátó vezeti 19 remekbe szabott találatával
, házon belül őt Varga Alex 11 és Jakab József 7 góljával követi.

A Főnix SE Foktő felnőtt csapatában 25 játékos lépett pályára az ősz során:
Kis Maximilián, Sebők Ferenc, Váradi Dominik (kapusok), Török Márk, Szőgyi Kevin, Markó Renátó, Balogh Tamás, Varga Alex, Okvátovity Dominik, Csesznók Adrián, Jakab József, Perity Ádám, Matos Tamás, Farkas Szabolcs, Csesznók Ármin, Fekete Johnny, Vass Zoltán, Kanczler Tamás, Orovicz Márk, Matos Balázs, Barna Martin, Kovács Máté, Mikes Adrián, Taba Balázs, Csóti Tamás (mezőnyjátékosok).
Edző: Gyuricza János.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés