2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jó úton járnak „megyehármas” felnőtt újoncaink

Jó úton járnak „megyehármas” felnőtt újoncaink
Tamás Ferenc  |  2020. 03. 31., 14:44

Üde színfoltként hatott Kalocsa labdarúgására, hogy a 2019/2020-as bajnoki szezontól a Méhecskék SE utánpótlás klub felnőtt csapatot is indított a Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában.

A küzdelmekre kiöregedett KFC-s ifistákat és egykori „méhecskés” fiatalokból verbuválódott csapatot neveztek, amelynek edzőjének azt a Gyuricza Jánost kérték fel, aki már korábban is trenírozta a fiatalokat.

A nyáron aztán Bolvári „Bogyó” László főszponzornak is köszönhetően megalakult az új együttes, sőt ma már ott tartanak, hogy harmincnégy igazolt játékost (!) is szerepeltetni tudtak az eddig lejátszott tizenöt találkozójuk során. De nézzük sorjában!

A csapat még valahol augusztus végén, Szalkszentmártonban győzelemmel debütált, ám aztán zsinórban négyszer is kapituláltak fiataljaink – Dunapataj, Homokmégy, Uszód, Apostag –, igaz, rögtön tegyük hozzá egyik helyszínen sem futballozták le őket. A „tanulópénz” megfizetése után aztán már belerázódtak a bajnokság „taposómalmába”, mert ezt követően már öt veretlenül megvívott ütközetet szállított az együttes (1 döntetlen, majd 4 győzelem zsinórban). Az őszi szezon végére már felzárkóztak a tizennégy csapatos mezőny közepének az élére, amely egy újonctól igazán elfogadható. Sőt, a Gyuricza-tanítványok a tavaszt is két győzelemmel nyitották, amikor jött a karantén, azaz a vírus miatti kapuzárás. Pedig a „Méhek” ekkor már igazán szárnyaltak, mi több, igazán elkapták már a felnőtt mezőny ritmusát, amit a Dunapataj idegenbeli 3–1-es legyőzésével is igazoltak. Jó úton jár tehát az együttes, hiszen az első hónap fiaskói után már „csak” Bátyán tudták térdre kényszeríteni fiataljainkat.

6. Méhecskék SE     15       8          2          5          42–29 26 p.

A csapat házi góllövőlistája dobogóján a követező gólvadászok állnak: 1. Kun-Szabó Dániel 12; Farkas Szabolcs 6; Farkas Zalán 5 találattal.

Csapattagok, akik pályára léptek az eddigi tizenöt találkozó során: Kis Maximillián, Böjtös Áron, Perity Ádám, Vörös Tamás, Szabadi Zoltán, Fábián Máté, Szabó Patrik, Fekete Péter, Balogh Sándor, Kun-Szabó Dániel, Nádasdi Gergely, Farkas Szabolcs, Vízkeleti Tamás, Vinkó Benjamin, Balogh Tamás, Szilágyi Patrik, Matos Balázs, Matos Tamás, Csesznók Ármin, Farkas Zalán, Vörös Renátó, Zámbó Ferenc, Vén Tamás, Varga Alex, Katus Richárd, Csiszár Péter, Virizlai József, Keszthelyi Krisztián, Vén Richárd, Okvátyovity Dominik, Kovács Márk, Kovács Máté, Csikós Dominik, Fehérvári Tibor.

Hogy mikor, vagy egyáltalán lesz-e folytatás, azt még senki nem tudja, de ha így „fagy be” a tabella, akkor elismerés az újonc Gyuricza-társulatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés