2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Látványos bodicsekek meccse Uszódon

Tamás Ferenc  |  2022. 09. 08., 08:24

Szeptember 3-án, szombaton a remekül előkészített uszódi pálya várta a mérkőző feleket az idei ősz második játéknapján, ahol a hazai Uszód KSE gárdája a Miklósi GYFE együttesét fogadta.

A Borsos Tamás vezette uszódiak az első játéknapjukon Szalkszentmártonban egy megrázó 4-2-es vereségbe futottak bele, éppen ezért most mindenképpen győzni szerettek volna a csoport egyik legvehemensebb, de talán legütőképesebb alakulata a Kunszentmiklós rohamosztaga ellen. Igaz, az előző szezonban nem játszottak egymás ellen, mivel a „Kunok” a megyei harmadosztály Észak csoportjában szerepeltek, ahol az előkelő második helyen végeztek.

A találkozó gyászszünettel indult, amikor a hazaiak korábban elhunyt vezetőjére, az egykori elnökhelyettes Sívó Gáborra emlékeztek a mérkőző felek.
Aztán kezdetét vette a szó szerinti darálás. Sistergett a levegő, szinte összeolvadt a föld a vastoplikkal a heves párharcok során, ahol a vendégek „jeleskedtek” az elején az összecsapások során. Természetesen az uszódiak nyalka regimentje sem akart mindebből adós maradni, ahol már nem férfiasan kemény játékról volt szó, hanem látványosan durva belemenésekről, valódi csontzenéről. A játékot nagyvonalúan vezető Bánáti spori pedig nem akart pirosat villantani- engedte a „húsipari szakmunkások” professzionális darabolását. Talán neki volt igaza, amikor is a végén kiderült, hogy „vérátömlesztő kocsi” igénybevétele nélkül lehozta az összecsapást.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


De nézzük sorjában! Már rögtön az elején előnyhöz jutottak a hazaiak, amikor Rakiás jobbról belőtt labdája a menteni akaró Inokáról a saját kapujába ívelődött (1-0), öngól!

A negyedóra végén, szabadrúgáshoz jutottak a vendégek az uszódi tizenhatos és a pálya oldalvonala közötti területől. A rövidre belőtt labdát a kapunak háttal álló Kovács Zoltán megcsúsztatta, ami meglepte Gyuriczát, a hazaiak portását, aki csak beleütni tudott a labdába, ami a felső sarokban kötött ki (1-1).
Aztán jött a hazaiak második találata. Halák Lajos tértölelő „nagybedobása” után a hosszún érkező szemfüles Medovy közelről a léc alá vágta (2-1).

A félóra vége felé egalizált a vendég Kunszentmiklós. Egy gyors kontrájuk végén Balla Balázs talált az uszódi kapuba úgy, hogy a nézőtéren szinte mindenki „oldalhálónak” látta, de mivel a hazai védők nem reklamáltak, így érvényesnek tűnt a gól (2-2).
Aztán Medovy Arnold másodszor is betalált. A találkozó 71. percében egy remek ütemű Ács Ariel kiugratás végén a szellőléptű uszódi támadó már második Pazar gólját szerezte (3-2).
Rá öt perce a „spori” egy „földharcban” bemutatott leszorításáért Kovács Zoltánt piros lappal jutalmazta.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, sőt bebizonyosodott az is, hogy ilyen „férfias” körülmények között nincs helye a finomkodó, „pengés” játéknak – erre a csapatok talán nem is lettek volna képesek jelen helyzetükben-, így aztán maradt az egyetlen fegyver, amit elővehettek a kalapból: a végletekig leegyszerűsített, de igen praktikus, önfeláldozó és lelkes futball – van, aki „parasztfocinak” nevezi- amelyben a nagyobb játékerő is felmorzsálódhat, az erőviszonyok pedig kiegyenlítődnek.

Uszód KSE – Miklósi GYFE 3-2 (2-2)
120 néző, vezette: Bánáti Adrián
Uszód: Gyuricza T.-Horváth R., Halák L., Zorván M., Leták Zs. (Máté B.) -Romsics P. (Teleki T.), Ház T. (Ács A.), Vinkó B., Kiss B.-Rakiás M. (Korsós K.), Medovy A.
Edző: Borsos Tamás.
Gólszerző: Inoka M. (1-0) öngól a 3., Kovács Z. (1-1) a 15., Medovy A. (2-1) a 28., Balla B. (2-2) a 30., Medovy A. (3-2) a 71. percben.
Kiállítva: Kovács Z. (Kunszentmiklós) a 78. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK