2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei II. o. Dél: Ötödikként várja a Dusnok a folytatást

Tamás Ferenc  |  2017. 01. 19., 10:42

A Sáfrán Ferenc vezette Dusnok KSE már hosszú évek óta a Bács megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjának egyik legeredményesebb csapata, amelyet bajnoki címei és dobogós helyezései is igazolnak. A délvidék „megyekettes” gárdái között, ha egy úgynevezett pontversenyt vezettek volna a szövetség illetékesei az előző évtizedben az elért eredményeik és helyezéseik alapján, akkor a „dusnoki dragonyosok” minden bizonnyal a lista élén állnának.

Igaz, az idei őszön önmaga megszokott teljesítményéhez képest kissé halványabb formát és „számszaki mutatókat” produkált az együttes, amelynek igazolására álljon itt egy összevetés.

Az előző bajnokság őszi szezonját a Dusnok éllovasként 7 (!) pont előnnyel zárta a Nemesnádudvar előtt,

amelyből egy pontot megtartva a végén a bajnoki címet is besöpörhette. Az idei ősz során a Sáfrán-tanítványok ugyan a még jól hangzó ötödik helyről vonulhattak téli pihenőre, ám ezúttal ők kerültek hat pont hátrányába a dobogó legfelső fokát birtokló Érsekcsanáddal szemben.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

5. Dusnok   14   8   3   3   37–21   27

Ez az eredménysor 64 százalékos csapatteljesítményt takar, amely ezúttal még a dobogóhoz is kevésnek bizonyult. A mérkőzésenkénti 2,6-os rúgott gólátlag és a kapott gólok átlaga (1,5) is gyengébb a megszokottnál.

A csapat őszi házi gólkirálya Bolvári Zoltán lett 10 találatával,

amellyel a csoport legjobb gólvadászai rangsorában a rangot adó negyedik helyet birtokolja.

Rögtön szerencsétlen vereséggel nyitottak a bajnoki rajton Bácsborsódon (3–2), amely mintha kifogta volna a csapat vitorláiból a „kedvező szelet”, majd szeptember elején a Vajas-parti pályán a későbbi őszi első Érsekcsanád is nyeri tudott a dusnoki katlanban (1–4). Ezzel szemben a Sáfrán-bandérium azért nyolc ütközetben is nyerni tudott őszi hadjárata során, míg három mérkőzését döntetlenre hozta.

Az őszi szezonban a következő játékosok léptek dusnoki színekben pályára: Bakula István, Bolvári Dávid, Jagicza Tamás, Kristály Dániel, Báló Ferenc, Mihalik István, Lukács Gábor, Simonits István, Bárdos László, Bolvári Zoltán, Kapitány Tibor, Kristály János, Csobolya István, Tamaskó Gábor, Rónai Antal, Tóth László, Varga József, Ronyecz Zoltán, Eleki Dávid, Droblyen László, Hodován Attila, Hodován József, Mirza Gábor, Kovács Tamás, Bogárdi Endre és az edző, Sáfrán Ferenc is.

A csapat megkezdte már a téli penzumot, és január 15-én, vasárnap már pályára is léptek Baján a Bácska Kupa nagypályás műfüves tornán, amely a tavaszi felkészülést és formába hozást segíti majd hat hétvége során. Csoportbeli ellenfeleik: az Apostag KSE, a Híd SC, a Bácsborsód, a Bácsbokod és a Bácsalmás együttese.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés