2024. 07. 19. péntek
Emília
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei II. o. Dél: Ötödikként várja a Dusnok a folytatást

Tamás Ferenc  |  2017. 01. 19., 10:42

A Sáfrán Ferenc vezette Dusnok KSE már hosszú évek óta a Bács megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjának egyik legeredményesebb csapata, amelyet bajnoki címei és dobogós helyezései is igazolnak. A délvidék „megyekettes” gárdái között, ha egy úgynevezett pontversenyt vezettek volna a szövetség illetékesei az előző évtizedben az elért eredményeik és helyezéseik alapján, akkor a „dusnoki dragonyosok” minden bizonnyal a lista élén állnának.

Igaz, az idei őszön önmaga megszokott teljesítményéhez képest kissé halványabb formát és „számszaki mutatókat” produkált az együttes, amelynek igazolására álljon itt egy összevetés.

Az előző bajnokság őszi szezonját a Dusnok éllovasként 7 (!) pont előnnyel zárta a Nemesnádudvar előtt,

amelyből egy pontot megtartva a végén a bajnoki címet is besöpörhette. Az idei ősz során a Sáfrán-tanítványok ugyan a még jól hangzó ötödik helyről vonulhattak téli pihenőre, ám ezúttal ők kerültek hat pont hátrányába a dobogó legfelső fokát birtokló Érsekcsanáddal szemben.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

5. Dusnok   14   8   3   3   37–21   27

Ez az eredménysor 64 százalékos csapatteljesítményt takar, amely ezúttal még a dobogóhoz is kevésnek bizonyult. A mérkőzésenkénti 2,6-os rúgott gólátlag és a kapott gólok átlaga (1,5) is gyengébb a megszokottnál.

A csapat őszi házi gólkirálya Bolvári Zoltán lett 10 találatával,

amellyel a csoport legjobb gólvadászai rangsorában a rangot adó negyedik helyet birtokolja.

Rögtön szerencsétlen vereséggel nyitottak a bajnoki rajton Bácsborsódon (3–2), amely mintha kifogta volna a csapat vitorláiból a „kedvező szelet”, majd szeptember elején a Vajas-parti pályán a későbbi őszi első Érsekcsanád is nyeri tudott a dusnoki katlanban (1–4). Ezzel szemben a Sáfrán-bandérium azért nyolc ütközetben is nyerni tudott őszi hadjárata során, míg három mérkőzését döntetlenre hozta.

Az őszi szezonban a következő játékosok léptek dusnoki színekben pályára: Bakula István, Bolvári Dávid, Jagicza Tamás, Kristály Dániel, Báló Ferenc, Mihalik István, Lukács Gábor, Simonits István, Bárdos László, Bolvári Zoltán, Kapitány Tibor, Kristály János, Csobolya István, Tamaskó Gábor, Rónai Antal, Tóth László, Varga József, Ronyecz Zoltán, Eleki Dávid, Droblyen László, Hodován Attila, Hodován József, Mirza Gábor, Kovács Tamás, Bogárdi Endre és az edző, Sáfrán Ferenc is.

A csapat megkezdte már a téli penzumot, és január 15-én, vasárnap már pályára is léptek Baján a Bácska Kupa nagypályás műfüves tornán, amely a tavaszi felkészülést és formába hozást segíti majd hat hétvége során. Csoportbeli ellenfeleik: az Apostag KSE, a Híd SC, a Bácsborsód, a Bácsbokod és a Bácsalmás együttese.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK