2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Mentőautó vitte el a bátyaiak kapusát

Tamás Ferenc  |  2024. 05. 03., 09:45

Az április 27-i szombat emlékezetes marad Jelencsity Tomi sérülése miatt a játékostársak és a szurkolók számára egyaránt. A tabella második helyén álló hazaiak, mindenki számára esélyesek voltak ugyan, ám a mindössze egy vereséggel álló Dunapataj legénységéről is köztudott, hogy kiváló erőkből állnak. A vármegyei harmadosztály XXI. fordulójában a Nyugati csoport rangadóját vívták a „bátyai marakodó” gondosan előkészített pályáján.

Verőfényes napsütés, igazi labdarúgó idő fogadta a pályára lépő csapatokat a szép számú nézősereg bíztatásától kísérve, amikor a kalocsai körzet három fajsúlyos „sporival” az élen kijöttek az együttesek kezdéshez a pályára.

az első húsz perc eseménytelen mezőnyjátékot hozott a két tizenhatos között, ekkor a kapuk alig forogtak veszélyben. Igaz, a hazaiaknál Magyar Márk és Gubányi edző próbált meg fazont szabni a Bátya játékának, míg a másik oldalon a kapuból irányító Pergel Miki és Takács Gyuri voltak a vendégek karmesterei.
A találkozó ezen szakaszában is már egy-két kemény belemenés borzolta a szurkolók és a pályán lévők idegeit, ennek ellenére úgy tűnt, mintha a csapatok tartottak volna egymástól. Amolyan állóháború alakult ki a játéktéren, ahol egy fél sem akart, míg a másik talán nem is tudott kezdeményezni. Aztán a félóra után a vendég patajiak kezdtek dominálni.

A második játékrészben aztán a tudatosabban felépített focit játszó vendégek akarata kezdett érvényesülni, amit pataji szögletek és ziccerek is jegyeztek. Egyre gyakrabban a hazaiak térfelén folyt a játék, miközben a szurkolónak olyan érzése volt, hogy aki itt gólt talál, az nyeri is a meccset.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A hazaiaknál Magyar Márk labdás megugrásai, Varga Ákos betörési kísérletei és az edző, Gubányi Feri építkező passzai hoztak színt a Bátya játékába, legalábbis addig, amíg Magyar kezdett fáradni, Vargát becsülettel „faragták” a pataji védők, Gubányi pedig nem ütközött a vendégek kapusával, Pergel Mikivel, aki teátrálisan kiiktatta a játékból.

Közben a hazaiak nagyszerű cerbusa, Jelencsity Tomi is két alkalommal góltól mentette meg csapatát, amikor önfeláldozóan belevetődött egy-két közelről leadott pataji bombába.

Aztán percekre rá, megtörtént a baj

A 69. perc környékén a kapujából kifutó hazai hálóőr összeütközött a félidőben beállt, egykori kalocsai ifistával, Torják Erikkel a tizenhatos vonalán belül. Tulajdonképpen a levegőben ütköztek egymással, de már akkor érezni lehetett, hogy nagy a baj… Polyák „spori” aztán a partjelzője határozott reakciójára a tizenegyes pontra mutatott, mivel a partjelzője közben elindult az alapvonalra – ő szabálytalannak látta a kapus megmozdulását. Közben a földön jajgató kapus fájdalmaiban elkezdte ostorozni a mérkőzés játékvezetőjét, aki a piros lapot is felmutatta a feléje irányuló verbális erőszakért. Nos, ez volt az olaj a tűzre a nézőtéren, hogy ebben a vészjósló szituációban nem csupán büntetőt kaptak, de meg is fogyatkoztak. Az „ezerarcú cézár” pedig azt kifogásolta, hogy percekkel korábban a vendégek kapusa ezt tette Gubányival, aki sérülése miatt kénytelen volt elhagyni a játékteret. Ám akkor a piros elmaradt.

A sors fintoraként aztán a büntetőhöz az a Torják állt, aki ütközött a levegőben a kapussal, miközben a kapuba beálló mezőnyjátékos, Kasi Robi bravúros vetődéssel hárította Torják büntetőjét és ezzel maradt az eldöntetlen állás. Már lassan mindenki a „spori” hármas sípszavát várta, amikor Allgeier Péter amolyan „akrobatikusan brazilos” gólt ollózott a kapunak háttal állva a léc alá. Ugyan ezt a vendégek bombasztikus kapufája előzte meg, amikor a lövésünk a felső lécen csattant, ám azután a kapu előtti kavarodásban a kipattanót Allgeier beollózta a bátyai hálóba. Ezzel eldőlt a derbi, a vendégek akárcsak ősszel Dunapatajon a bátyai legénységet ismételten legyőzték, ám a hazai kapus súlyos sérülése mély nyomokat hagyott a játékosok és a szurkolók lelkületében ezután a sajnálatos baleset után.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Bátyai SE – Dunapataji KSE 0-1 (0-0)
250 néző, vezette: Polyák Attila
Bátya: Jelencsity T. – Gyutai G., Balogh A., Busa D., Boros M. – Anisity T. (Fekete G.), Gubányi F. (Soós P.), Szabó I. (Kasi R.) – Magyar M. – Varga Á., Fekete M. (Markó G.)
Játékos-edző: Gubányi Ferenc-
Dunapataj: Pergel M. – Szalai L., Takács Gy, Sztakó Zs., Kutus E. – Tardi L., Bajusz R., Nagyapáti J. (Torják E.) – Botykai L. (Malomsoki G.), Knódel Z. (Molnár A.), Allgeier P. (Böde G.)
Edző: Bálint Milán
Gólszerző: Allgeier Péter (0-1) a 105. percben (mivel a sérülés miatt a 69. perctől állt a játék, a mentőautó érkezését várva.)
Kiállítva: Jelencsity Tamás a 70. percben

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK