2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Minden jó, ha jó a vége!

Minden jó, ha jó a vége!
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 04., 11:32

Augusztus utolsó vasárnapján, Bátyán vizitált a Szalkszentmárton „megyehármas” csapata, ahol háromszori vezetése után sem tudta megnyerni a mérkőzést a vendég, mert a hazaiaknak mindenre volt érdemi válasza.

Félóra késéssel indult a találkozó, mert a vendégek a szerelésüket otthon felejtették, a bátyaiak felajánlását pedig nem fogadták el. Hidegzuhanyként hatott a hazaiakra, hogy a vendégek már az első percben vezetéshez jutottak, amikor az elalvó védők gyűrűjéből Domak a kapu közepébe bombázta a labdát (1–0). Rá két percre azonban jött a hazai egyenlítés is, amikor Szilágyi öngóljával egalizált a hazai alakulat (1–1). A félóra végéig aztán egy-két távoli átlövés és több apró hazai helyzetecske jellemezte az egyenlő labdabirtoklást, ám a 29. percben Rab ismét a „szalkaiknak” szerzett előnyt (1–2). Ezúttal felfűzték a hazaiak jobb oldali védelmét, majd a középre gurításból az ütemben érkező csatát a bátyai kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát. Ezt követően a vendégek szellőléptű támadója, az első gólt is jegyző Domak, ismételten szétfutotta a hazai védelmet, majd elengedte a balost, lövése után a labda pedig a kapufák találkozásáról pattant a mezőnybe. Aztán lélektanilag a legjobbkor, a félidő utolsó percében növelte előnyét a vendég. Ismét a hazai jobbhátvéd hibázott, Domak ismét középre tálált, Csonka pedig zúgó kapufát lőtt, majd a kipattanót a hálóba fejelte (1–3).

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc

A fordulás után szép lassan végleg elkészült erejével a szalki tizenegy. Ekkor már a Bátya ragadta magához a kezdeményezést, amit a kihagyott ziccerei is jól jeleztek. Egyre nyomasztóbb lett a hazai labdabirtoklási fölény, a vendégek varázsütésre elfáradtak. A 72. percben egy kapu előtti tömörülésnél Soós Peti lövése felpörgött egy menteni igyekvő védő lábán, a labda aztán a vetődő kapus felett a jobb sarokban kötött ki (2–3). Érezni lehetett, hogy csak idő kérdése lesz az egyenlítés. A „spori” elnézte a vendégek egyre sűrűbb időhúzó fetrengéseit, ám, mint utólag kiderült, mindez megbosszulta magát. A hosszabbítás második percében aztán Gubányi fejesgóljával egyenlítettek is a győzelemmel felérő döntetlent kiharcoló hazaiak.

Bátyai SE – Szentmárton SE 3–3 (1–3)

150 néző, vezette: Vén Krisztián

Bátya: Jelencsity T. – Csóti Z. (Anisity T.), Balogh A., Gyutai G. (Csesznók I) – Busa D., Fekete G. (Tóth D.), Monori M., Gubányi T., Magyar M. – Soós P. (Szabó I.), Kasi R. (Varga Á.). Játékos-edző: Gubányi Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés