2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Minden jó, ha jó a vége!

Minden jó, ha jó a vége!
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 04., 11:32

Augusztus utolsó vasárnapján, Bátyán vizitált a Szalkszentmárton „megyehármas” csapata, ahol háromszori vezetése után sem tudta megnyerni a mérkőzést a vendég, mert a hazaiaknak mindenre volt érdemi válasza.

Félóra késéssel indult a találkozó, mert a vendégek a szerelésüket otthon felejtették, a bátyaiak felajánlását pedig nem fogadták el. Hidegzuhanyként hatott a hazaiakra, hogy a vendégek már az első percben vezetéshez jutottak, amikor az elalvó védők gyűrűjéből Domak a kapu közepébe bombázta a labdát (1–0). Rá két percre azonban jött a hazai egyenlítés is, amikor Szilágyi öngóljával egalizált a hazai alakulat (1–1). A félóra végéig aztán egy-két távoli átlövés és több apró hazai helyzetecske jellemezte az egyenlő labdabirtoklást, ám a 29. percben Rab ismét a „szalkaiknak” szerzett előnyt (1–2). Ezúttal felfűzték a hazaiak jobb oldali védelmét, majd a középre gurításból az ütemben érkező csatát a bátyai kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát. Ezt követően a vendégek szellőléptű támadója, az első gólt is jegyző Domak, ismételten szétfutotta a hazai védelmet, majd elengedte a balost, lövése után a labda pedig a kapufák találkozásáról pattant a mezőnybe. Aztán lélektanilag a legjobbkor, a félidő utolsó percében növelte előnyét a vendég. Ismét a hazai jobbhátvéd hibázott, Domak ismét középre tálált, Csonka pedig zúgó kapufát lőtt, majd a kipattanót a hálóba fejelte (1–3).

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc

A fordulás után szép lassan végleg elkészült erejével a szalki tizenegy. Ekkor már a Bátya ragadta magához a kezdeményezést, amit a kihagyott ziccerei is jól jeleztek. Egyre nyomasztóbb lett a hazai labdabirtoklási fölény, a vendégek varázsütésre elfáradtak. A 72. percben egy kapu előtti tömörülésnél Soós Peti lövése felpörgött egy menteni igyekvő védő lábán, a labda aztán a vetődő kapus felett a jobb sarokban kötött ki (2–3). Érezni lehetett, hogy csak idő kérdése lesz az egyenlítés. A „spori” elnézte a vendégek egyre sűrűbb időhúzó fetrengéseit, ám, mint utólag kiderült, mindez megbosszulta magát. A hosszabbítás második percében aztán Gubányi fejesgóljával egyenlítettek is a győzelemmel felérő döntetlent kiharcoló hazaiak.

Bátyai SE – Szentmárton SE 3–3 (1–3)

150 néző, vezette: Vén Krisztián

Bátya: Jelencsity T. – Csóti Z. (Anisity T.), Balogh A., Gyutai G. (Csesznók I) – Busa D., Fekete G. (Tóth D.), Monori M., Gubányi T., Magyar M. – Soós P. (Szabó I.), Kasi R. (Varga Á.). Játékos-edző: Gubányi Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés