2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Régi-új szín a „megyehármas” palettán – Öt évad után visszatért a Foktő focicsapata

Tamás Ferenc  |  2016. 07. 26., 09:53

A Kalocsa környéki kiscsapatok focitáborából már több mint fél évtizede hiányoztak a Duna mente egyik kis ékszerdobozának számító Foktő község labdarúgói, akik a 2016/17-es bajnoki évadra ismét neveztek a „megyehárom” Nyugati csoportjába.

Talán a sors pikantériája, hogy

a megszűnésük évében is az a Pákolicz László volt az edzőjük, aki az idei nyári visszatérésüktől is dirigálja majd a Duna menti gárdát,

ráadásul az újjászerveződő csapatban több volt foktői és „Pákolicz kötődésű” játékos is szerepel az augusztus közepétől induló új bajnokságban.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az új néven – Főnix Foktő SE – jegyzett együttes, július 22-én, pénteken aztán lejátszotta első előkészületi találkozóját is, ahol a Duna-parti pályájukon a csoport egyik legerősebb csapatát, a Homokmégy rohamosztagát fogadták.

Az első játékrészben a hazaiak meglepő, de megérdemelt előnyre tettek szert (2–0), ám a második félidő számtalan cseréje után gyengült a gárda ütőképessége, míg a sebességet váltó „mégyi regiment” egy hatost rámolt be a fizikálisan is „letompult” foktőieknek.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Főnix Foktő – Homokmégy 2–6 (2–0)
100 néző, vezette: Hagymási A.

Foktő:
Sziládi P. Lukács S., Csesznók A., Péter Cs., Maros Zs.Korsós Á., Heck Gy., Péter M., Krizsó N., Szabó J.Csesznók I. Csere: Üsztöke L., Bréti R., Nagy G., Okvátovity I., Vargacz T., Jánosi V., Mester R.
Edző: Pákolicz László.

Homokmégy: Lovász G.Kákonyi Á., Bata A., Vörös T., Frei M.Malomsoki D., Kovács L., Kerekes K., Romsics D.Kárpi R., Markella A. Csere: Romsics P.
Edző:
Berger Gábor.

Gólszerzők: Csesznók István, Krizsó Norbert, illetve Kárpi Rudolf 3, Kerekes Krisztián 2, Kovács László.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MESTERMÉRLEG:
Pákolicz László edző:
– Egy nagyon jó felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, ahol az első félidőben ráadásul nagyon jól is játszottunk. A jóval nagyobb játékerőt képviselő vendégekkel szemben kontrákra építettük a játékunkat, ami be is jött, hiszen 2–0-ra vezettünk a félidőre. A második játékrészre a nyilvánvalóan sok csere is gyengítette a csapatot, a két Csesznók kiválásával mindenképpen gyengültünk. Ennek ellenére nagyon elégedett vagyok a srácokkal, hiszen odaadóan játszott mindenki, mindent megtéve harcoltak a pályán. Nyilván fejlődnünk kell fizikálisan, de döntéseink gyorsaságában is. Ha a tervezett további erősítéseink is realizálódnak majd, akkor bízom benne, hogy Réczi Pista és Dénes Márk hozzánk kerülésével két nagyon jó játékossal erősödünk majd, így remélhetőleg nem fogunk szégyent vallani az őszi bajnoki hadakozások során.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés