2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szomszédvárak, ha összecsapnak

Tamás Ferenc  |  2020. 09. 10., 09:44

A Bács megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának Nyugat csoportjában szeptember 5-én, szombaton szomszédvári rangadót játszottak, ahol a Dunapataj egyre izmosodó, még hibátlan mutatókkal bíró gárdája 3–1-es győzelmet aratott a házigazda benedekiek ellen.

Elrontotta a benedekiek „Pót-falunapját”, azaz a „Benedeki Hétvége” rendezvénysorát a Dunapataj focicsapata, amely az ünneplőket nem tisztelve saját barlangjában győzte le a Husvéth Ferenc edzette hazaiak társulatát. Így, a két szomszédvár „megyehármas” bajnokiján vendégsiker született, ráadásul a 90 perc történései alapján teljesen megérdemelten.

Már a 2. percben vezetéshez jutottak a vendégek. Rögtön a kezdés után, alig három pataji passz után máris vezetésnek örülhettek a Badó-tanítványok, amikor egy beadás után Hangya talált a benedeki kapuba (0–1). Ezt követően a szomszédvári rangadókra jellemző férfias játék, igazi nagy hajtás vette kezdetét, majd a félóra vége felé a házigazdák jutottak szabadrúgáshoz. A pataji kapuhoz mintegy 25 méterre letett labdának Bódi futott neki és elemi erővel bombázott a léc alá. A lövést Pergel kapus még a felső kapufára ütötte, ám onnan a pettyes visszapattant rá és a hálóba hullott (1–1). A találkozó 26.percében Hangya Ervin egy felpattanó labdát úgy 25–30-ról kapásból vágott a hazai kapu jobb felső sarkába (1–2). Erre szokták volt mondani korábban, hogy a BBC este lassítva majd újra adja. Rá öt percre, a vendégek centerének bokáját a hazai kapu előterében összekoccolták, a büntetőt pedig Bálint Milán értékesítette (1–3).

A Dunapataj eddig még százszázalékos, hiszen három fellépéséből hármat is nyertek a Badó-tanítványok, míg a házigazda benedekeik a csoport utolsó helyén állnak a három meccsük három veresége után.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Itt fogadták meg a patajiak, hogy nyernek | A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A patajiak vezetik a tizenhárom csapatos csoport tabelláját és a folytatásban a Szakmárt is szeretnék legyőzni, hogy megtartsák tabellaelsőségüket a megyei harmadosztály Nyugati csoportjában.

Dunaszentbenedek KSE – Dunapataj SE 1–3 (1–3)
80 néző, vezette: Lakatos Róbert.
Dunaszentbenedek: Faragó B. – Naftz Z., Péter M., Kollár K. (Rózsa S.) – Greksa D. (Cserenkó Sz.), Ábrahám G. (Deli R.), Bódi R., Szalai L. – Batánovics K., Appl A.(Jankovics R.), Birtók A. (Husvéth F.).
Játékos-edző: Husvéth Ferenc.

Dunapataj: Pergel M. – Sárkány Z., Mikóczi Z., Kutus E., Dinnyés T. – Botykai L., Molnár A., Takács Gy. – Szabó V. (Csehi T.), Bálint M., Hangya E. (Tardi L.).
Edző: Badó Attila.
Gólszerző: Hangya Ervin (0–1) a 2., Bódi Roland (1–1) a 28., Hangya Ervin (1–2) a 36., Bálint Milán (1–3) a 42. percben.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Csehi Tibor egykori válogatott még 57 évesen is a Pataj aktív labdarúgója | A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés