2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Szomszédvárak, ha összecsapnak

Szomszédvárak, ha összecsapnak
Tamás Ferenc  |  2021. 03. 23., 14:38

Március 20-án, szombaton szomszédvári rangadót rendeztek a pataji „Marakodóban”, ahol a 2. helyen álló hazaiak a hetedik helyen tanyázó Dunaszentbenedek társulatát fogadták.

Az előzményekről mindenképpen tudni kell, hogy két jó passzban lévő gárda csatájának ígérkezett a szomszédvári derbi a megyei III. o. Nyugati csoportjában, hiszen az idei három meccsükön a patajiak háromszor is nyerni tudtak 18–3-as pazar gólkülönbségük mellett, míg a vendég benedekieknek ugyanez kétszer sikerült a három fellépésükön.

Aztán, ahogy elkezdődött a találkozó, rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy jó iram, férfiasan kemény összecsapás várható a 90 perc során, amit nagy taktikai csatában próbálnak megvívni a mérkőző felek.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Már a 10. percben egy beadás utáni kipattanót Hangya bombaerős dropból suvasztott kapura a 16-os körtéjéből, ám a pettyes elsuhant a bal kapufa tövénél. Viszonválaszként a vendégek is parázs helyzeteket teremtettek, de Pergel Miki a hazaiak hálóőre igazi cerberusként védte kapuját. Aztán egy bal oldali benedeki ellenroham végén a beérkező labdát többen is elvétették, majd a lecsorgót Batánovics az ötösről a kapuba vágta (0–1). A 18. percben Bódi Roland a csak rá jellemző szemfüles góllal már kettőre növelte a benedekiek előnyét (0–2), miközben a vendégek folyamatos presszió alatt tartották a Pataj alakulatát. Aztán, szinte a semmiből, Németh Laci ugrott meg egy hazai kontra végén, majd a 16-oson belül az egykori debreceni Dombi Tibit is überelve hasra esett a védője szorításában. Tizenegyes! A büntetőt a sértett bombaerősen a benedeki kapuba vágta (1–2).

Aztán igazi ellencsapásként Batánovics sorra fűzte fel a rátámadó védőket, majd a tizenegyes pont környékéről futtából lőtt, ám Pergel kapus kispárgázta a gólba tartó labdát. Szorított a vendég, amikor egy bal oldali sarokrúgásuk után a hosszúra átszálló labdát Felnagy Tamás fejelte kapura, ám a léc alá tartó lasztit Pergel óriási bravúrral kitenyerelte. Ebben a félidőben, mint kiderült, a vendégek domináltak az aranyról álmodó házigazdák ellen, de szerencsére Pergel kapus eszén Batánovicsék már nem tudtak túljárni.

A második félidő aztán teljesen ellentétes fordulatot hozott, ekkor a patajiak „nyomtak ezerrel” az egyenlítés érdekében – szinte felbillent a pálya –, ám gólt csak a vége előtt bő tíz perccel tudtak szerezni, amikor ismét Németh büntetett tizenegyesből (2–2). Így, a meccs összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható, amit a két ellentétes félidő igazolhatott.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Dunapataji KSE – Dunaszentbenedek KSE 2–2 (1–2)
Zárt kapus mérkőzés, vezette: Herczeg R.
Dunapataj: Pergel – Sárkány (Tardi), Takács, Szabó (Szigeti) – Botykai L., Botykai J., Kutus E. – Bálint, Bévárdi – Németh, Hangya (Mészáros).
Edző: Mikóczi Zoltán.
Dunaszentbenedek: Faragó – Felnagy T., Naftz, Péter, Bárányos (Greksa) – Ábrahám (Kovács), Kollár – Birtók – Bódi, Felnagy M. – Batánovics.
Edző: Husvéth Ferenc.
Gólszerző: Batánovics (0–1) a 12., Bódi (0–2) a 18., Németh (1–2) a 22., Németh (2–2) a 78. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés