2022. 12. 01. csütörtök
Elza
: 410 Ft   : 393 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbra is listavezető a Bátya

Tamás Ferenc  |  2022. 10. 07., 14:43

Október első vasárnapján rangadózott a Bátya a szintén dobogóra pályázó, Uszód KSE együttesével, ahol a két ellentétes félidő után 3-1-es hazai győzelem született.

Mintegy 170 szurkoló buzdításától kísérve, Tasnádi „sporival”az élen futottak ki a pályára a mérkőző felek arra a találkozóra, amely már hosszú évek óta derbinek számít a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugat csoportjában, Bács-Kiskun megyében.

Az első negyedóra tapogató játéka már-már majdnem érdemtelen volt az ütközet rangjához, mert a nézőtéren úgy tűnt, hogy a „jobb félni, mint megijedni” szellemében futballoznak a mérkőző felek, de az is lehetett, hogy az edzők intelmei után csak az ütéstávot mérték fel a csapatok.
Aztán szép lassan a labdabirtoklásban és a helyzetek kialakításában is a hazaiak kezdtek felülkerekedni, amit a negyedóra végén egy Magyar Márk utáni megugrás gólveszélyes lövése is alátámasztott.
A nézőtérről ugyan az jött át, hogy egyik szurkolótábor sem volt megelégedve Tasnádi „spori” ítéleteivel, miközben helyzetek továbbra is a vendégek kapuja előtt adódtak. Aztán a félidő finisében Szabó „Lucka” sarokrúgása után a kipattanót Gubányi Ferenc gólra váltotta, amely az első játékrész mutatott teljesítménye után igazságos eredménynek volt mondható (1-0).

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A fordulás után aztán a frissen beállt korábbi kalocsai muskétás, Rakiás Milán szerzett a 48. percben bombasztikus gólt, amikor egy kipattanó labdát, úgy tizennyolc méterről a bátyai kapuba bombázott (1-1).

A 62. perc hozta a mérkőzés talán legszebb támadását, és a Bátya második találatát. Egy ellenakció során Magyar Márk tálcán kínálta a pettyest a kapussal szemben álló Soós Péter elé, aki higgadtan Gyuricza kapus zoknija mellett a rövid alsóba passzolta a labdát (2-1).
Igaz, ekkor már végig a vendégek tartották presszió alatt a hazaiak térfelét, ám gólt a bátyai kapuban remeklő Jelencsity Tamás hálóőrtől nem tudtak szerezni. A Gubányi regimentnek ekkor inkább felvillanásai, ígéretes kontrái voltak, minek egyike után, Karsi szögletből belőtt labdáját, a menteni igyekvő Zorván Marcell saját kapujába juttatta (3-1).

Bátyai SE – Uszód KSE 3-1 (1-0)
170 néző, vezette: Tasnádi Dávid
Bátya: Jelencsity T.-Balogh A., Boros M., Fekete G., Frei M.-Szabó I., Csesznók I., Gubányi F., Anisity T.-Gubányi F.-Soós P. (Tamaskó I.), Magyar M. (Kasi R.)
Edző: Gubányi Ferenc
Uszód: Gyuricza T.-Horváth R., Zorván M., Korsós K. (Ács A.), Máté B.-Romsics P. (Teleki T.), Kiss B., Ház T., Vinkó B. (Rakiás M.)-Zorván Sz.-Medovy A. (Borsos T)
Edző: Borsos Tamás.
Gólszerző: Gubányi Ferenc (1-0) a 41., Rakiás Milán (1-1) a 48., Soós Péter (2-1) a 62., Zorván Marcell öngól (3-1) a 85. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 01., 10:17
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Gyűjtsd össze mindet! Mutatjuk a részleteket! Még >>>
2022. 11. 30., 14:07
A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél. Még >>>
2022. 11. 30., 12:22
A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták a terhességi szimulációs mellényt és az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat. Még >>>
2022. 11. 30., 10:43
A rendőrök a látogatóknak tartottak tájékoztatót a felvételi eljárásról és a várható szolgálati feladatokról. Még >>>
2022. 11. 30., 09:37
A gyanúsított a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. Még >>>
2022. 11. 30., 09:25
Nagy szeretettel várnak mindenkit vasárnaponként Solton, a Béke téri Adventi gyertyagyújtásra, az azt követő fáklyás felvonulásra és az ünnepre hangoló kísérő programokra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK