2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbra is listavezető a Bátya

Tamás Ferenc  |  2022. 10. 07., 14:43

Október első vasárnapján rangadózott a Bátya a szintén dobogóra pályázó, Uszód KSE együttesével, ahol a két ellentétes félidő után 3-1-es hazai győzelem született.

Mintegy 170 szurkoló buzdításától kísérve, Tasnádi „sporival”az élen futottak ki a pályára a mérkőző felek arra a találkozóra, amely már hosszú évek óta derbinek számít a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugat csoportjában, Bács-Kiskun megyében.

Az első negyedóra tapogató játéka már-már majdnem érdemtelen volt az ütközet rangjához, mert a nézőtéren úgy tűnt, hogy a „jobb félni, mint megijedni” szellemében futballoznak a mérkőző felek, de az is lehetett, hogy az edzők intelmei után csak az ütéstávot mérték fel a csapatok.
Aztán szép lassan a labdabirtoklásban és a helyzetek kialakításában is a hazaiak kezdtek felülkerekedni, amit a negyedóra végén egy Magyar Márk utáni megugrás gólveszélyes lövése is alátámasztott.
A nézőtérről ugyan az jött át, hogy egyik szurkolótábor sem volt megelégedve Tasnádi „spori” ítéleteivel, miközben helyzetek továbbra is a vendégek kapuja előtt adódtak. Aztán a félidő finisében Szabó „Lucka” sarokrúgása után a kipattanót Gubányi Ferenc gólra váltotta, amely az első játékrész mutatott teljesítménye után igazságos eredménynek volt mondható (1-0).

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A fordulás után aztán a frissen beállt korábbi kalocsai muskétás, Rakiás Milán szerzett a 48. percben bombasztikus gólt, amikor egy kipattanó labdát, úgy tizennyolc méterről a bátyai kapuba bombázott (1-1).

A 62. perc hozta a mérkőzés talán legszebb támadását, és a Bátya második találatát. Egy ellenakció során Magyar Márk tálcán kínálta a pettyest a kapussal szemben álló Soós Péter elé, aki higgadtan Gyuricza kapus zoknija mellett a rövid alsóba passzolta a labdát (2-1).
Igaz, ekkor már végig a vendégek tartották presszió alatt a hazaiak térfelét, ám gólt a bátyai kapuban remeklő Jelencsity Tamás hálóőrtől nem tudtak szerezni. A Gubányi regimentnek ekkor inkább felvillanásai, ígéretes kontrái voltak, minek egyike után, Karsi szögletből belőtt labdáját, a menteni igyekvő Zorván Marcell saját kapujába juttatta (3-1).

Bátyai SE – Uszód KSE 3-1 (1-0)
170 néző, vezette: Tasnádi Dávid
Bátya: Jelencsity T.-Balogh A., Boros M., Fekete G., Frei M.-Szabó I., Csesznók I., Gubányi F., Anisity T.-Gubányi F.-Soós P. (Tamaskó I.), Magyar M. (Kasi R.)
Edző: Gubányi Ferenc
Uszód: Gyuricza T.-Horváth R., Zorván M., Korsós K. (Ács A.), Máté B.-Romsics P. (Teleki T.), Kiss B., Ház T., Vinkó B. (Rakiás M.)-Zorván Sz.-Medovy A. (Borsos T)
Edző: Borsos Tamás.
Gólszerző: Gubányi Ferenc (1-0) a 41., Rakiás Milán (1-1) a 48., Soós Péter (2-1) a 62., Zorván Marcell öngól (3-1) a 85. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 23., 09:30
Az idősebb vádlottnak még egy lopásért is felelnie kell, ugyanis pár héttel a rablás előtt betört egy házba. Még >>>
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK