2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Vereség nélkül szárnyal a Foktő a magasabb osztályban

Vereség nélkül szárnyal a Foktő a magasabb osztályban
Tamás Ferenc  |  2022. 10. 27., 11:15

A Gyuricza János edzette Főnix SE Foktő együttese a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság megnyerése után a „megyekettő” Déli csoportjában is vereség nélkül áll az őszi szezon zárófordulója után.

Álljon itt a CSAPAT dicséretes eredménysora, amely pontszámában azonos a csoportot vezető Borotai SE teljesítményével, igaz, a dél-vidéki társulat még egyszer megszenved majd a Dusnok KSE oroszlánbarlangjában.

2. Főnix SE Foktő 8        5           3           0           20-8             18

De nézzük sorjában, hogyan is szerepelt a Gyuricza bandérium az őszi hadjáran során?

Az újonc foktőiek Kelebián 5-0-s idegenbeli győzelemmel rajtoltak, ami már jelezte, hogy nem lesznek majd a „futottak még” mezőnyében a magasabb osztályban. Ezt követte a Borota elleni 3-1-es hazai győzelmük, amely csak megerősítette a kétkedőket abban, hogy igenis lesz tartása a csapatnak a nagyobb osztályban, hiszen a tavalyi ezüstérmes ellen is nyerni tudott a Gyuricza társulat. Aztán jött az otthonában mindenkire veszélyes érsekcsanádi ütközetük, ahol 1-1-es döntetlent értek el a „csanádi katlanban”, amely bizonyára hitet adott a fiataloknak a töretlen folytatáshoz. Bizonyítja ezt a következő fordulóban elért 7-4-es diadalmuk a „Nádvár” ellen, amely az addig is értük szorító szépszámú szurkolóiknak is megcélozta a csapatba vetett bizalmát. Igazolta mindezt, az előző szezonban még megyei első osztályban szereplő csipkevárosi armada otthonában elért 0-0-s döntetlenjük is, amely tovább erősítette, hogy együtt van akaratban és szervezettségben a társaság. Mind a mai napig egyedüliként veretlen a foktői tizenegy a megyei másodosztály Déli csoportjában. Sőt, a csoport egyik bajnokesélyese, a Dusnok rohamosztaga sem tudta térdre kényszeríteni a „Főnix” szárnyaló csapatát (1-1), amelyet csal alátámasztott a Sükösd idegenbeli 2-1-es legyőzése is.

A Foktő számára az első kör zárófordulójában már az ötödik győzelmük megszerzése volt a cél, amikor október 16-án, a Mélykút gárdáját fektették két vállra a foktői Duna-parti arénában (1-0). Ezzel egyedüli veretlenként, újonc létükre a magasabb bajnoki osztályban is a dobogó második fokán állnak, amely igazán dicséretes teljesítmény a fiataloktól.


Forrás: KALOhírek / Archív


A csapat házi góllövőlistáját Markó Renátó vezeti nyolc találatával a négy gólig jutó Varga Alex előtt.

Az ősz során foktői színekben eddig pályára léptek: Kis Maximilián, Ignácz Péter (kapusok), Csesznók Adrián, Szőgyi Kevin, Orovicz Márk, Markó Renátó, Balogh Tamás, Varga Alex, Bánfalvi Dávid, Török Márk, Barna Martin, Csesznók Ármin, Okvátovity Dominik, Drenyovszki Dominik, Matos Balázs, Vass Zoltán, Lovasi Krisztián, Mikes Adrián, Perity Ádám, Fekete Johnny, Matos Tamás, Borsos Martin, Kovács Máté, Kovács Márk, Kanczler Tamás (mezőnyjátékosok).
Vezetőedző: Gyuricza János.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK