2022. 08. 18. csütörtök
Ilona
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A „Méhecskés” nyári focitábor ismét nagy siker volt

A „Méhecskés” nyári focitábor ismét nagy siker volt
Tamás Ferenc  |  2022. 07. 11., 12:44

A hagyományok jegyében idén nyáron is két turnusban rendezték meg a kalocsai gyermekfoci fellegvárában az egykori Hunyadi pálya katlanjában a Méhecskék SE nyári focitáborát, ahol két héten át pattogott a pettyes az egyesület edzői stábjának irányításával.

Az idei két turnusban több mint száz fő jelentkezett az egyesület invitálására – jún. 27-től júl. 1-ig, illetve júl. 4-től- júl 8-ig-, ahol a Méhecskék SE Kalocsa mint mindenkoron, ezúttal is változatos tematikával és érdekes foglalkozásokkal várt minden jelentkező gyermeket.
A Klub úgy hirdette meg nyári napközis focitáborát, hogy óvodás, iskolás korú gyerekek részére (5-14 éves korig) szervezett keretek között rendezi idén is turnusait, ahol játék és edzési lehetőséget biztosítanak nem csupán egyesületi tagoknak és nem csak focistáknak.

A napközis focitábor napirendje szerint a reggel 9 órakor kezdődő foglalkozásokat Práger László táborvezető-edző, valamint Balogh Tamás és Radványi László edzők vezették. A gyakorlások több állomáshelyen, forgószínpadszerűen folytak a pályán, ahol mozgáskoordinációs és labdás ügyességi feladatok váltogatták egymást, miközben a foci technikai alapjainak pallérozásán fáradoztak az edzők. De volt lövő sebesség mérés, koordinációs-létra feladat, szlalomkarók közötti labdavezetések, amelyeket a gyerekek az edzők dicsérő szavaitól kísérve nagy odaadással végeztek. Az egyik állomáshelyen például a fiatalok harcban álltak a labda megszerzéséért- egy-egy elleni, majd 2-2 elleni játékot játszottak, de megismerkedhettek a kapura lövések fajtáival és egyéb összjátékcentrikus feladatokkal is.
A délelőtti foglalkozást közös ebéd követte, amelyet a csoport a Katolikus Intézmény ebédlőjében fogyaszthatott el, majd a délutáni csendespihenő után jöhetett a várva várt kétkapus játék. Akik netán a rekkenő hőségben délutánra már elbágyadtak, azoknak Romsicsné Váczi Anett tanárnő tartott kézműves foglalkozást.
Ami azonnal feltűnő volt, hogy az edzői stáb a sportágra hangolódást maximálisan szem előtt tartva folyamatos dicséreteivel halmozta el a küzdőtéren tevékenykedő gyerekeket, így a közösségépítés is prioritást élvezett a feladatok végrehajtása során.

Képgaléria megtekintése (69 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A heti 15 ezer forintos részvételi díjért cserébe a résztvevők ajándék labdát, „Méhecskés” pólót és naponta ebédet is kaptak a rendezőktől. A látottak után ezúttal is állíthatjuk, hogy

a Méhecskés Nyári Focitábor idén is a vakáció egyik legnépszerűbb kalocsai diákok elfoglaltsága volt,

mint akárcsak az előző évek során.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 10:14
A program keretében szegregált élethelyzetben élő tinédzser és felnőtt korosztály számára a Pünkösdi Egyház Imaházában lelki gondozáson, önismereti és társismeret fejlesztési, istentiszteleteken, dicsőítéseken vesznek részt roma emberek
2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022. 08. 17., 08:49
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>
2022. 08. 17., 17:17
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak. Még >>>
2022. 08. 17., 08:31
Az árverésre bocsátott termékeket előzetesen augusztus 17-én és 18-án Budaörsön lehet megnézni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés