2022. 06. 25. szombat
Vilmos
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A „Méhek” legnagyobb erénye a határtalan csapategység volt

Tamás Ferenc  |  2021. 06. 29., 11:20

A Méhecskék SE Kalocsa U19-es labdarúgó-csapata bajnoki címet szerzett a 2020/2021-es Bács megyei bajnokság Közép csoportjában, ráadásul hibátlan teljesítménnyel.

Akár a csapategység diadalaként is jellemezhetnénk a Méhecskék SE U19-es csapatának bajnoki elsőségét, hiszen Gyuricza edző elmondása szerint ezt érezte a bajnoki évad során. A közösség kohéziós ereje, a csapaton belüli összetartás, az „egy mindenkiért, mindenki egyért” csapatszellem minden meccsen való demonstrálása hozta meg a szakvezető szerint ezt a szép eredményt, amivel kevés edző dicsekedhet csak pályafutása során.

A százszázalékos csapatteljesítmény mellett a mérkőzésenkénti rúgott 5,4-es gólátlag, valamint a meccsenként kapott mindössze 0,9-es gól jól tükrözi a gárda ütőképességét, az egyes meccseken látott nagy fölényről már nem is beszélve.


A csapat és a csoport gólkirályi címét Markó Renátó érdemelte ki 31 remekbe szabott találatával
, de házon belül és a csoportban is Varga Alex követi őt 19 góljával.

Fájó, hogy a zuhanyhíradó szerint Gyuricza János sikeredző elköszön a csapattól, arról már nem is beszélve, hogy Foktőn kívánja folytatni pályafutását. Remélhetőleg a klub megtalálja majd méltó utódját, hiszen csapata a Kalocsai FC megyei első osztályú bronzérmes felnőtt együttesének is ifjúsági gárdája volt.

A Méhecskék SE együttesében közel harminc tehetséges fiatal lépett pályára, amely a kalocsai foci elsőszámú letéteményese lehet a jövőt tekintve. Az már maga bíztató, hogy kevés gárda dicsekedhet a megyei mezőnyben ilyen ütőképes háttérrel, a több évtizedes hagyományokról már nem is beszélve. Ezzel szemben úgy tűnik a dolgok jelenlegi állása szerint, hogy mindnyájan foktői színekben szerepelnek majd az egy Romsics Peti kivételével, így a kalocsai foci történetében talán először nem lesz a felnőtteknek utánpótlása.

 


Csapattagok voltak: Sebők Ferenc, Markó Renátó, Szőgyi Kevin, Török Márk, Romsics Péter, Orovicz Márk, Fekete Johnny, Varga Alex, Kovács Márk, Jakab József, Balogh Tamás, Mikes Adrián, Virizlai József, Falus Levente, Varga Lóránd, Vass Zoltán, Okvátovity Dominik, Práger Ádám, Borosos Martin, Kovács Máté, Vinkó Benjamin, Tóth Patrik, Virágh Milán, Taba Balázs, Leták Zsolt, Tóth Levente, Matos Martin, Farkas Zalán, Lakatos-Lengyel Márton (utóbbi négy játékosunk már a felnőtt csapat oszlopos tagjai voltak).

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK